Jump to content

Photo

Dokumentarci

• Please log in to reply
424 replies to this topic

#301 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 22 July 2013 - 12:51 PM

V duhu pričakovanja tretjega/tretje v vrsti za angleški prestol...

• 0

#302 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 22 July 2013 - 01:53 PM

Zanimiv dokumentarec, ki predstavi različne teorije in ugibanja zakaj se angleška kraljica Elizabeta I. nikoli ni poročila: 

410px-Darnley_stage_3.jpg

• 0

#303 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 22 July 2013 - 04:42 PM

68363_434550829915676_434188579_n.jpg

Trailer

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#304 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 23 July 2013 - 08:40 AM

Zanimiv dokumentarec, ki predstavi različne teorije in ugibanja zakaj se angleška kraljica Elizabeta I. nikoli ni poročila: 

410px-Darnley_stage_3.jpg

Joj, to sem gledala že ene dvakrat. Se mi zdi, da je to ena takih tem, kjer bodo vedno špekulirali in razvijali teorije zakaj ono in zakaj tisto. Jaz sem malo skeptična, še najbolj verjetna se mi zdi ideja, da se ni poročila zaradi političnih in verskih razlogov. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#305 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 23 July 2013 - 01:00 PM

Se strinjam s teboj... Tudi jaz mislim, da je ostala deviška kraljica predvsem zaradi političnih razlogov. Mislim tudi, da se je veliko naučila iz primera svoje polsestre Mary in svoje sestrične Mary Stutart...

Ampak so ideje in teorije zarote kot npr. da je Elizabeta v otroških letih umrla in so v njeno vlogo namesto nje postavili fantka zanimive, čeprav se tudi meni zdijo zelo neverjetne.:D

• 0

#306 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 01 August 2013 - 08:21 AM

V torek je bil na SLO1 dober dokumentarni film Zakaj revščina: Dobrodošli na svetu (Why Poverty?)

ogled: Youtube

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#307 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 August 2013 - 10:38 PM

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#308 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 03 August 2013 - 09:57 AM

Baje super dokumentarec po priporočilu brata, jaz ga sicer še nisem gledala:

http://www.imdb.com/title/tt2125608/

• 0

#309 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 August 2013 - 09:58 AM

Odličen je, ja, sem ga gledala. Ampak najbrž nisem nič pokomentirala, ker se mi ni dalo. :D

Priporočam.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#310 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 07 August 2013 - 01:05 PM

Ne vem, kam dati... Ker je samo 4 minute. Nič novega, o odnosu človeka do živali, ampak dober video KLIK

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#311 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 19 August 2013 - 04:49 PM

The Real White Queen and her Rivals - zgodovinsko ozadje serije The White Queen

• 0

#312 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 19 August 2013 - 04:51 PM

2. del: 

• 0

#313 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 August 2013 - 07:49 AM

V torek je bil na SLO1 dober dokumentarni film Zakaj revščina: Dobrodošli na svetu (Why Poverty?)

ogled: Youtube

Včeraj je bil še drugi del: Zakaj revščina: Dajte nam denar (Why Poverty?: Give Us Money)

Opis:

Kako spremeniti svet? Ko so slavni postali aktivisti proti revščini, sta bila irska glasbenika Bob Geldof in Bono najbolj izstopajoča glasova.

Toda, ali bodo koncerti in kampanje resnično dvignili milijone iz revščine? Geldof, Bono in Bill Gates govorijo odkritosrčno o tem, kako učinkovito lobirati in kako izkoristiti željo politikov po blišču in priljubljenosti. V osemdesetih letih se je v svetu pojavila nova ideja. Če glasba in zabava osredotočita priljubljeno pozornost na potrebe revnega sveta, bo prišlo do zahteve po spremembi, ki je politiki ne bodo mogli prezreti. Film sledi zgodovini te ideje. »Skupina glasbenikov si je zamislila spremeniti svet«, pravi režiser filma Bosse Lindquist. Treba pa se je vprašati, kaj so dosegli in ali je politika slavnih pravi način spopada z revščino?«

Najpomembnejši med generacijo slavnih aktivistov, irska glasbenika Bob Geldof in Bono ter njun sodelavec aktivist Bill Gates so okoli 30 let »unovčevali« svojo dragoceno politično valuto, svetovno slavo. Ko se je njihov politični vpliv povečal, so kritiki spraševali, zakaj so se slavni samooklicali za govornike v imenu afriških revežev. Resnica je, da brez aktiviranja slavnih, ki so organizirali « pomoč« za reševanje revnih Afričanov, svet ne bi toliko vedel o afriški revščini. Toda, ali je kdo izmed teh aktivistov pomagal pri predaji naravnih virov afriškim ekonomijam?

• 2

Put A Kilt On It!

#314 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 29 August 2013 - 07:19 AM

sicer ni čisto dokumentarni, ampak res obožujem oddajo INSIDE THE ACTORS STUDIO.

Včeraj sem gledala z Mickey Rourke - do sedaj najboljša oddaja. Jokala sem zraven. Kakšno življenje....

• 0

Put A Kilt On It!

#315 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 September 2013 - 08:32 AM

Včeraj na SLO1 - Programiranje državljanov

Žal sem vmes zaspala in bom danes pogledala do konca. Ampak kar sem ujela, se mi je zdelo super.

Na splošno ima zadnje čase SLO1 zelo dobre dokumentarce. Čeprav še vedno zaostajajo za HTV, ampak vedno manj.

• 0

Put A Kilt On It!

#316 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 02 September 2013 - 08:38 AM

Pa še tega bi pohvalila - Skrivnosti muzejskih zakladov (Museum Secrets)

• 0

Put A Kilt On It!

#317 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 09 September 2013 - 03:56 PM

Secret City: 

A film about the City of London, the Corporation that runs it, and its role in the economic crisis

Trailer

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#318 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 September 2013 - 07:37 AM

Včeraj sem pogledala en zelo zanimiv dokumentarec, ki je dobil tudi Oskarja. :) Naslov je: Searching for Sugar Man

Če imate namen gledati, svetujem, da si najprej NE pogledate napovednika, ker pove preveč.

Pripoveduje o iskanju glasbenika Rodrigueza, znanega kot Sugar Man, ki je bil iz Amerika, Detroita, kjer je izdal 2 plošči. Njegova

glasba je bila resnično nekaj posebnega, primerjali so ga z Bob Dylanom, sploh kar se tiče besedil. Dejansko originalen

pesnik in glasbenik, ki pa ni dosegel niti svojih 5 minut slave. V Ameriki. V Južni Afriki pa so se dogale popolnoma

drugačne stvari, saj je njegova kaseta nekako prišla v državo v času apartheida, in bila 'kriva' za velike politične

spremembe, ki so se tam dogajale. :) Več ne bom povedala, saj bi povedala preveč.

V glavnem, sploh za glasbene navdušenke, je ta dokumentarec nujen. Ga zelo zelo priporočam. :)

Sem sama sebe quotala, ker je Lo-fi napisala, da priporoča ta dokumentarec, jaz sem ga tudi, sedaj pa vidim, da sem ga na kratko pokomentirala. :)

Ga istočasno še enkrat zelo priporočam, res je fajn. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#319 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 15 September 2013 - 10:16 AM

Kalypso, poznas film The Weight of Chains (2010)?

MV5BMjE4NzY0MDE1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDk4

Jaz sem bolj bosa, kar se tovrstne zgodovine tice, pa me zanima tvoje strokovno mnenje, preden si zavrtim film. 

• 0

#320 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 September 2013 - 11:19 AM

Žal ne poznam. Deluje pa zanimivo, ga bom pogledala, če mi pride pod roke. Če ga boš prva pogledala, prosim sporoči tvoje mnenje. 

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users