Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#301 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 01 February 2013 - 11:10 AM

Na Ptuju jih dela dosti preko javnih del v knjižnici.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#302 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 01 February 2013 - 12:00 PM

Moja sestra je ravno dobila službo preko javnih del v razvojni agenciji, danes je njen prvi delovni dan, ima pa univerzitetno izobrazbo, so tudi iskali takšno stopnjo. Je bila pa na zavodu 8 mesecev, pogoj je bil pol leta in ni še stara 30 let, kar je bil tudi pogoj. Se strinjam, da je fajn premostitev. Je pa tako, da se ponavadi v začetku leta zaposluje take preko javnih del, ker pridejo razpisi za ustanove nekje od septembra dalje. 

• 0

#303 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 01 February 2013 - 01:47 PM

Moja sestrična je tudi dobila delo preko javnih del, ampak že nekaj let nazaj, delala je na lokalni razvojni agenciji in kasneje so jo tam tudi redno zaposlili.

• 0

#304 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 01 February 2013 - 05:52 PM

Ena kolegica je dobila preko javnih del službo v nekem varstveno delovnem centru ali nekem podobnem zavodu, kjer so duševno motene osebe in ji je bilo ful všeč, ker jo tudi sicer zelo zanima delo s takimi ljudmi.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#305 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 February 2013 - 01:38 PM

Javna dela so odlična odskočna deska in velikokrat je povpraševanje tudi po 6. in 7. stopnji izobrazbe.

Drugače je itak skoraj nemogoče kamorkoli priti, se mi zdi, razen, če imaš jake veze. Jaz sem tudi zdaj

dobila službo preko javnih del - največja sreča je pri meni to, da nisem dobila kar nekaj in pač tisto

vzela, ampak sem dobila del. mesto tam, kjer sem si želela biti že nekaj časa. In še zdaleč ni tako preprosto

priti kam tudi preko javnih del. Je pa fajn, ker dobiš plačo (glede na st. izobrazbe, nekaj manjšo, ampak

mi to trenutno sploh ni pomembno preveč), potne stroške, malico ... regres, dopust, pa še delovna doba ti

teče (zelo pomembno!). In velikokrat, če se v enem letu dobro izkažeš, ti podaljšajo pogodbo ali pa te vzamejo

za (ne)določen čas.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#306 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 February 2013 - 01:39 PM

A se je katera prijavila na Zavod (v evidenco brezposlenih) preko interneta ali poslala prijavo preko pošte? A potem čakaš da te oni pokličejo / dajo svetovalko, ali kako to poteka?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#307 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 February 2013 - 01:39 PM

Fluffy, ful sem vesela zate! Bravo!

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#308 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 04 February 2013 - 01:45 PM

Fluffy, ful sem vesela zate! Bravo!

srečno v novi službi!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#309 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 February 2013 - 01:46 PM

Hvala! : ) Zdaj pa nove "skrbi" ... odgovornost, dokazovanje, itd. Bo že.
Ker bi si reees želela ostati tukaj.

Sarah, lahko se prijaviš preko interneta, ja, potem pa ti oni določijo svetovalca / svetovalko in dobiš

domov povabilo, da se pri njem / njej osebno javiš.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#310 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 04 February 2013 - 02:17 PM

Fluffy, a to si dobila v svojem kraju?

jaz sem se ravno v torek zanimala za javna dela na svoji izpostavi zavoda, ampak imam občutek, da tukaj bogu za ritjo ne bo nobene možnosti za mojo izobrazbo. moram rečt, da so na zavodu zelo prijazno in korektni, ampak imajo (pre)več dela s podjetji v stečaju in temi delavci, kot z visoko izobraženim kadrom. kar je sicer super, ker me pustijo pri miru, ampak za vsako stvar se moram pozanimat, da mi povejo, da ni možnosti....

• 0

#311 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 February 2013 - 02:22 PM

Ne, vozila se bom, kar mi paše. V trenutnem kraju niti nisem iskala, niti si ne bi želela biti.

Je pa to res en velik problem, da višjo stopnjo izobrazbe imaš, težje prideš do česa. Narobe svet.

Prej ti je izobrazba v oviro kot obratno. Tudi, če hočeš "kandidirati" za nižjo stopnjo, Zavod tega ne

odobrava najbolj, kajti potem so tisti diskriminirani, ki imajo dejansko nižjo stopnjo, nekako tako mi je

bilo povedano.

• 0

#312 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 February 2013 - 02:23 PM

Hvala Fluffy!

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#313 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 February 2013 - 02:24 PM

Nizakaj!

• 0

#314 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 04 February 2013 - 02:32 PM

zanimivo, da si dobila javna dela v drugem kraju. a tudi na območju druge obomčne službe zavoda? ker jaz spadam pod kraj X. v karju Y, ki je pa večje središče, pa je kar nekaj javnih del, ki bi bila primerna zame. ampak morajo najprej kandidati iz zavoda iz kraja Y biti izčrpani, da lahko vprašajo karj X, če bi imel koga. v kraju X pa so samo nižje kvalificirana dela.

prav tako sem se prijvila na eno del. mesto, ampak ker ne zaposlujejo (javni sektor) bodo proskusili preko javnih del. spet ista težava kot zgoraj napisano.

res narobe svet.

• 0

#315 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 February 2013 - 02:43 PM

Da ne bom preveč šla v detajle na forumu, imaš ZS.

• 0

#316 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 05 February 2013 - 03:01 PM

Ve katera, koliko je plačano delo v fitnes centru? Približno. Mislim na recepcijo fitnesa.

• 0

#317 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 February 2013 - 03:04 PM

Med 3,2 in 5€, odvisno kater fitnes.

• 0

After all this time?

Always.

#318 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 05 February 2013 - 03:10 PM

To pa je razpon :S sem mislila največ 4 €, Kateri fitnes pa ima 5? To me čisto tako informativno zanima, me je presekal zdaj :D

• 0

#319 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 February 2013 - 03:13 PM

Ja, mislim da ima Sokol samo 3,2 (možno, da je tudi 3,5€, nisem ziher) in niti fitnesa nimajo receptorke zastonj, ampak majo 30%popusta na karto. :down: Mislim, da ma 4p 5€/h, ampak majo poleg recepcije tudi šank, tako da delajo oboje hkrati. Pri nas je 4, jaz mam kot "vodja recepcije" 5€.

• 0

After all this time?

Always.

#320 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 05 February 2013 - 04:33 PM

Aha, ja to pa, strežba plus recepcija. Super, zelo dobro si plačana. Kar je redkost, zelo so znižali urne podstavke. Ok, da ne bom več off topic, hvala ti :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users