Jump to content

Photo

očala ali leče??

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#301 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 June 2007 - 12:06 PM

Ja ! Potem pa je leča včasih tak zalepljena na očko, da si jo morem prav pulit ven. biggrin.gif Malo kapljic daš noter pa gre. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#302 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 June 2007 - 12:09 PM

Jst s svojimi krempeljci spraskam vse ven laugh.gif .Kapljic pa sploh nimam nikakršnih doma (pa bi skoraj mogla imet, da nimam tak suhih očk), samo tekočino za pucat.
Ampak ja se zalimajo gor smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#303 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 June 2007 - 12:11 PM

Sade, samo športnih očal ne cry.gif Mi je trener omenjal to varjanto, samo jst tega res nočem. oops.gif
Ana, operacija ne pride v poštev, ker moraš imet že nevemkolko let isto, ustavljeno dioptrijo.
Alora mehke pri meni ne bojo prišle v oštev, ker mam res vrtoglave cilindre.. Ma bom rekla če mi lahko dajo probne za domov, da vidim.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#304 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 21 June 2007 - 02:15 PM

jah, coco potem pa za tebe ni rešitve! tongue.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#305 fabulous

fabulous

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 301 posts

Posted 21 June 2007 - 04:50 PM

Poznam punco, ki so ji leče všili v oko. Tudi ona ima veliko diptrijo (okoli 10 ali več). Sploh se ne vidi razlike. Tudi če se ji dipotrija spremeni, ji to lahko popravijo z laserjem.
  • 0
We have a hunger of the mind which asks for knowledge of all around us, and the more we gain, the more is our desire; the more we see, the more we are capable of seeing. (Maria Mitchell)

#306 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2007 - 01:14 PM

Kako je pa to možno?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#307 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 22 June 2007 - 01:47 PM

Za operacijo moraš bit star 21 let, tako sm slišala. Je pa kar drago, sam jst vem, da to bom sigurno šla nardit, torej čez 3 leta smile.gif
Omg, a tud to obstaja, da ti jo všijejo v ooko? Omg, men je slabo. rolleyes.gif Drgač pa Coco*, vem, kako je to na treningih z očalami. Sm mela tako tud jst par let, pol sm pa končn na leče šla in je blo res ful ful bolše. Sploh ne moreš primerjat (mam pa tud jst cilinder, zgleda, da ne tko visokega, mam pa zato visoko dioptrijo, ki bo še višja pri naslednjem pregledu cry.gif )...
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#308 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 22 June 2007 - 02:43 PM

ja ej drago je kt svina, pa kao je bolš de grejo na operacijo tisti k majo višjo dioptrijo. jst jo mam -4.5, leče mam pa šele od januarja tko da mi je zj še čist kul. pa mal me je strah, de bi mi kj zasuštral, ne bi blo lih fajn
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#309 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2007 - 05:08 PM

Ni kao za lasersko operacijo tako, da moraš imet nespremenjeno dioptrijo že kar nekaj časa? No meni se je v zadnjih dveh letih poslabšala.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#310 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 22 June 2007 - 08:27 PM

No, da poročam malo. Je rekla dohtarca da je OK, diotrija se mi je maaaalenkost poslabšala, ampak je rekla da ker sem pač nehala rast, se razvijat ovo ono, da mi bo zdej dala mehke leče če hočem. In mi je dala ene 14dnevne za probo lih tko za domov, da vidim če mi odgovarjajo, pol pa da jih septembra naročim, al neki takega.
Ugl, sploh ne bolijo (pri poltrdih sem umirala zraven), ampak je vseeno prisoten tak weird občutek. Aja, kire umetne solzice priporočate, ker se mi učke ful izsušijo, pa se lečka pol sprime ko jo dajem ven?
Aja, se moram pohvalit da z dajanjem not nimam kakih težav, komot. Samo pri levem očesu se jebem dat ven, ampak bo tudi to počasi šlo. tongue.gif
  • 0
Pablo Picasso

#311 fabulous

fabulous

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 301 posts

Posted 22 June 2007 - 08:46 PM

QUOTE(crna @ 22. 6. 2007 - 14:14) View Post

Kako je pa to možno?

Tudi jaz sem bila presenečena, ko mi je povedala, ker za to nisem še nikoli slišala. Postopka ne poznam. Ta punca si je pa to dala narediti, ker je imela preveliko dipotrijo, da bi jo lahko popravili z laserjem. So bile pa kar komplikacije pri operaciji: oko ji je zavrnilo lečo, tako da so ji mogle delati še ne vem kaj vse. Operacije je bila tudi zelo draga. Nisem je spraševala po podrobnostih. Mora pa biti hudo, če ti laser ne more pomagati.
  • 0
We have a hunger of the mind which asks for knowledge of all around us, and the more we gain, the more is our desire; the more we see, the more we are capable of seeing. (Maria Mitchell)

#312 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 June 2007 - 09:17 PM

Coco* probne leče so vedno malo debelejše kot potem originalne in se malo čuti, da jih maš v očesu. Potem tega občutka več ne bo.
  • 0
Viens, reste ici!

#313 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 22 June 2007 - 09:25 PM

Aja? OK hudo pol. Samo meni je ful čuden občutek, ker ne morem zavijat z očmi, jebentish. rolleyes.gif
Prav začutim, ko se leče premaknejo, zato ne zavijam več tolko, LOL.
Dej ti si o umetnih solzicah pisala, priporoči mi ene. tongue.gif
  • 0
Pablo Picasso

#314 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 22 June 2007 - 09:29 PM

Kako pa vidiš, ok?

Mene so tudi normalne leče na začetku ful motle, pa sm se navadla v tednu ali dveh. Da ne govorimo da sm jih na začetku dajala noter najmanj pol ure.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#315 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 June 2007 - 06:56 AM

QUOTE(Šišyka @ 22. 6. 2007 - 15:43) View Post

ja ej drago je kt svina, pa kao je bolš de grejo na operacijo tisti k majo višjo dioptrijo. jst jo mam -4.5, leče mam pa šele od januarja tko da mi je zj še čist kul. pa mal me je strah, de bi mi kj zasuštral, ne bi blo lih fajn

Aja, bolš je, da grejo na operacijo tisti, ki majo višjo dioptrijo? Pol bi blo to lih zame. smile.gif
Sam sm pa tud slišala, da je ta operacija tko-enim pomaga in res ne rabjo več nost očal, enim pa ne in morjo še vedno nost očala/leče... Sam jst grem sigurn to nardit. Pa če bo pomagalo al pa ne. smile.gif

Coco*, kapljice visine so mende v redu, jst niti ne vem, ker jih ne uporablam, še nikol nism kakih umetnih solzic al pa kapljic rabila, da bi lečo ven spravla. Najbolš, da kar pri optiku prašaš pa ti bodo oni dali.
  • 0

#316 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 June 2007 - 11:17 AM

QUOTE(Coco* @ 22. 6. 2007 - 22:25) View Post

Aja? OK hudo pol. Samo meni je ful čuden občutek, ker ne morem zavijat z očmi, jebentish. rolleyes.gif
Prav začutim, ko se leče premaknejo, zato ne zavijam več tolko, LOL.
Dej ti si o umetnih solzicah pisala, priporoči mi ene. tongue.gif

Kar stopi do okulista in vprašaj za umetne solzice. Ti jih bo nekaj pokazal in ti svetoval tudi finančnemu stanju in potebi primerne.
Sama imam take, le da niso v ampulah, pač pa v flaški KLIK. Se pravi, moje zgledajo takole: KLIK
Tu (klik) pa si lahko prebereš še kaj o njiih.

Drugače pa Coco, čestitke za pridobitev leč! Sama sem jih ravno zaradi športa nabavla že v 6-em razredu (pred 13-imi leti). Šport in očala res ne grejo skupaj. Prav žal mi je tistih, ki leč ne morej nosit!

QUOTE(eve @ 23. 6. 2007 - 7:56) View Post

Coco*, kapljice visine so mende v redu, jst niti ne vem, ker jih ne uporablam, še nikol nism kakih umetnih solzic al pa kapljic rabila, da bi lečo ven spravla. Najbolš, da kar pri optiku prašaš pa ti bodo oni dali.

Kolikor vem so Visine natibiotik, kmik blaži vneto oko, in ni primeren za uporabnike leč. V ta namen se dobijo prav posebne kapljice - umetne solzice se jim reče.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#317 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 June 2007 - 11:21 AM

Adriane, se mi je zdelo ja, da Visinke ne bojo namenjene takim zadevam... Zato sem pa napisala, da najboljš, da gre kr k optiku pa naj ji priporoči ene. smile.gif
  • 0

#318 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 23 June 2007 - 05:48 PM

Ja, Visine so namenjene vnetim in razdraženim očem in delujejo tako da skrčijo kapilare v oku (manj solzenja in rdečine); oko z lečo se pa zaradi leče suši in potrebuje dodatno vlago.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#319 ninća

ninća

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 103 posts

Posted 26 June 2007 - 08:43 PM

Jes si bom zaj kupla Visine kapljice, ker me včasih učke začnejo pečt zarad leč sad.gif Drugače pa mam leče komaj 6 mesceu in jih ful rada nosim.Res ful so bam res ful priporočam leče bolše od očal tudi vidiš več in vse okoli kot pa samo z očali, ker pri očalah vidiš samo čez okvirje, tu pa premakneš oko in vidiš vse smile.gif jes leč ne zamenjam več z očali.Če se odločate med lečami in očali vam res ful priporočam leče. Ko se navadiš na celi postopek ni več problem.Pa ful je bolše met leče naprimer če nosiš ful nakita pa to, kr polek očal se ti ne paše vse, če pa maš leče pa se ne vidijo. No ja malo preveč nakladam...lepo se mejte**baj
  • 0

#320 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 26 June 2007 - 08:50 PM

Amm Visinke ti nebojo pomagale. Ker leče ti oči sušijo, Visine kapljice pa niso namenjene vlaženju oči. Raje si kupi tiste, ki so prav za to.
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users