Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#301 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 17 March 2008 - 12:05 AM

hmhm.....mi lahko poves, kaksen pregled je bil? predvidevam, da pac klasicen pregled, ki je, brez zamere, nazalost skoraj enako kot nic. Predvidevam, da ledvic, jeter, srca.....niso slikali? so ji pregledali kri? Verjamem, da je s tvojo mucko vse ok, ampak saj si sama napisala, da je po tvojem mnenju preveckrat pri veterinarju in da je ne zelis prekmalu izgubit, zato verjamem, da bos naredila vse, kar je v tvoji moci, da ji zivljenje naredis karseda kvalitetno. Sicer pa je konec koncev to popolnoma tvoja odlocitev. Ob vseh informacijah, ki so dandanes na voljo res ne razumem, kako lahko svoji zivali kdorkoli sploh se ponudi taksno hrano, pa cetudi le kot vsakodnevno dopolnino obroku. Debat o hranjenju je ze ogromno na specializiranih forumih, tako da se v kaksno detaljno razlaganje nimam namena spuscat. Ze samo dejstvo, da ima macka samo en zobek (kljub zavidljivim letom;)) bi ti lahko povedalo, da ste v prehrani nekje verjetno malo zgresili (seveda so mozni tudi slabi geni in se nekaj stvari, vendar je ponavadi pri stevilu zob odvisna predvsem prehrana).
Ne rabis tega nikakor vzet kot osebni napad nate, ker verjamem, da zelis svoji macki samo najbolje, se pa vcasih splaca poslusat in upostevat kaksen dobronameren nasvet ;)

Drugace pa ima almo nature tudi konzervice, ki ne vsebujejo rib;)
  • 0

#302 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 17 March 2008 - 12:57 AM

Kvalitetna hrana je sicer dražja, ampak je žival tudi dlje sita. Pač whiskas in podobno je bolj prazna hrana.
Drugače je pa zelo težko navadit žival na drugo hrano. Od fanta pes je že žolč bruhal ker toliko časa ni nič jedel(3 dni se mi zdi) ampak zdrave hrane se pa vseeno ni dotaknil.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#303 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 March 2008 - 01:00 AM

Sej razumem kaj hočeš povedat. Samo lej, če jaz lahko jem čips vsake toliko (čokolade raje ne omenjam ker jo jem vabnormalnih količinah) pa sicer jem zdravo, mi nima kaj zares škodit. Isto je z mačko (kaj in koliko je imaš že napisano)
Ne vem kaj te je tolko zmotlo sploh tu. Tista vrečka Whiskasa očitno.

Bla je pa pri zdravniku ker je imela pljučnico in smo jo pozdravili z antibiotiki Tudi zdravnica je med drugim spraševala kaj in kako je, če ima težave, pa je rekla da jo čisto ok hranimo.
Slikali so ji pa prsni koš (srce, pljuča, jetra). Glede ledvic nas je spraševala če opažamo kakšne "težave" z lulanjem, če pušča lužice, kar bi lahko bil znak za pešanje ledvic.

Sicer pa težav z zdravjem ni imela, to kar si ti, površno sicer, brala je blo izpred enega meseca, sicer ni prevečkrat pri veterinarju.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#304 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2008 - 11:10 AM

Ok potem sva s sestro zmanevrirali i nsedaj gre,ob njeni pomoči.Hvala za nasvete biggrin.gif

Drugače pa takole je.Pri nas dobi občasno kako poli salamo,drugače pa je izključno whiskas.Kaj jaz morem,je ga že 15 let.Če bi bil tako grozno slab bi že davno crknila.
Kitekata pa ne mara,isto se nad vsako drugo znamko zmrduje.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#305 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 17 March 2008 - 01:23 PM

QUOTE(Sally @ 17. 3. 2008 - 11:10) View Post

Ok potem sva s sestro zmanevrirali i nsedaj gre,ob njeni pomoči.Hvala za nasvete biggrin.gif

Drugače pa takole je.Pri nas dobi občasno kako poli salamo,drugače pa je izključno whiskas.Kaj jaz morem,je ga že 15 let.Če bi bil tako grozno slab bi že davno crknila.
Kitekata pa ne mara,isto se nad vsako drugo znamko zmrduje.

tole nikakor ni res. Sicer pa, enostavno se mi ne zdi smiselno več pametovat, ker je že tolikooooo napisanega o kvalitetni prehrani mačk/psov da je že čisto brezveze. Vsak se naj odloča sam zase, prav tako bo vsak nosil svoje posledice wink.gif Sama poznam (pre)več primerov, ko so lastniki mačk/psov imeli grozne težave in ogromne stroške, zaradi neprimerne prehrane in ja, pri nekaterih so se težave pojavile šele veliko pozneje, kot bi si lahko predstavljali, zato mi niti na misel ne pride, da bi svojih dala kaj takšnega sploh za povohat.
  • 0

#306 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 17 March 2008 - 02:48 PM

Vsak naj hrani svojo mačko kot hoče, naj pa ne obsoja drugih kako hranijo svoje muce in jim soli pameti. Na svetu je toliko muc, ki so lačne in živijo dobesedno od smeti. Ob njih so te muce, ki so naše ljubjenke in ki dobijo polne sklede pa naj bo to whiskas ali pa katere dražje firme mačje hrane prave srečnice.

Mi našo muco hranimo poleg hrane iz mize (različne ribe in meso) tudi z različno hrano iz konzerv. Kupili smo ji že vse od Mercatorjevih konzerv, Whiskasa, Kitekata, Friskisa, PetBistroja, Almo Nature, Sheba pa do ene specialne hrane (se ne spomnim več kako se ji je reklo, v glavnem bila je kar draga in ocenjena kao ful zdrava). Ker je ni pojedla, so ji prej muhe nasračkale ličinke gor in smo to hrano morali vrečt stran. Tako da ji raje kupimo hrano, ki jo ima rada in tako vsaj vemo, da jo bo pojedla. Kar se pa tiče tega,da bi vztrajali in jo silili, ni šans. Saj mene tudi nihče ne sili, da bi jedla paradižnik, ki ga ne maram,podobno tudi ne druge jedi. Naša še moram potrkat, pri približno 7 letih nima nobenih zdravstvenih težav. To kar se pa kasneje, ko je muca že v letih pojavijo zdravstvene težave, bi rekla, da niso vse in izključno samo posledica nezdrave prehrane. Pri nekaterih verjamem, da so, ampak pri vseh pa že ne.
  • 0

#307 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 March 2008 - 02:53 PM

Kalypso, podpis wink.gif .

Pa Sally čestitke za muco! biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#308 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 17 March 2008 - 09:14 PM

Nimam muce, a čisto po logiki: se vam ne zdijo klobase, na splošno hrana, ki jo pripravljamo za nas, preveč slana/začinjena za njih? Ni to prevelika preobremenitev za njihove majhne ledvice?

Naš Cent (pes, da ne bo pomote) bo tudi kmalu star 16 in moramo resda pazit s čim in kako ga hranimo.
Ker ima slabe zobe, se mu briketi mehčajo z vodo. Ker mora jemati tablete za srce, ki ne smejo priti na prazen želodec, ga včasih moramo premamiti z mesom, ki ga mama prav posebej skuha zanj. Brez začimb. Pa še s tem so sedaj težave, ker se mu je začela mašit žleza. ermm.gif

Ampak zanj VSE!

Živeli naši neprecenljivi štironožni prijatelji hooray.gif

Zadnjič sta ga starša stuširala, ker ima težave z izločanjem in je bil že celi posran in poscat. Do sedaj ga je kopala le frizerka, ker za to pasmo več ni priporočljivo. Sta mu hotla nardit uslugo, da bi se bolj počutil, a je revež staknil hrbtu brutalen prhljaj (krvave kraste), da smo ga peljali k veterinarju, ki ga je tam obril. Zdaj ga je treba 2x dnevno mazat s posebno kremo in zgleda kot kakšno ršeno ščene iz Animal rescue oddaje cry.gif
Zdaj se mnogo boljše počuti, je bolj veder, ker ga ne srbi več. Čeprav je "grd" je meni še vedno strašno lep. Ker je naš wub.gif

Nikoli si nisem mislila, da ga bom videla tako nemočnega. Je bil zmeraj prelep primerek svoje vrste, bojevnik, pes s karakterjem.
Sem kar precej časa potrebovala, da sem sprejela, da ima težave s hojo po stopnicah, sprehodi, slabo sliši, vidi in še sedaj ta nesreča s prhljajem. Še zmeraj je borec, a že v dostojnih letih.
Moj, moj, moj!

oops.gif Malo so me čustva zanesla.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#309 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 March 2008 - 09:59 PM

Naj živi Cent, je pa pravi borec - kar bi bil sicer težko, če ne bi imel tako ljubečih in pozornih lastnikov! IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#310 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 17 March 2008 - 10:17 PM

Za našo gospo Macolo se hrana extra pripravlja, brez soljenja, začimb in ostalih oslarij (pravih klobas in salam itak ne je, zgolj kaka puranja prsa in hrenovke stil). Lepo prosim.

Cent je pa kaj za ena warior pasma? Držim pesti da bo še naprej dostojno nosil sive kucine.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#311 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 17 March 2008 - 10:55 PM

Sem slabo prebrala. Sorči stara. V uč mi je padla klobasa.

Cent je pasme pritlikavi šnavcer.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#312 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 18 March 2008 - 10:49 PM

Men je pa moja prva ribica poginla sad.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#313 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 18 March 2008 - 11:26 PM

Od česa, kako ? Kakiko let pa si jo imela ? ohmy.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#314 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 March 2008 - 11:28 PM

Sožalje.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#315 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 21 March 2008 - 07:50 PM

sm jo mela 2 leti ampak sm že dost staro kupla. zdj nasledo k mam ogledano je gupi gupi biggrin.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#316 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2008 - 10:16 AM

Samo kako pa je umrla ? Se je obrnila na bok in bila na površini vode ali kako drugače ?
  • 0

#317 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 22 March 2008 - 12:57 PM

ja na boku je bla pa ni bla na površini vode... tko plavala je...
  • 0

#318 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2008 - 01:41 PM

A to pride do kakšne infekcije v prebavilih ? Se ne spomnim ...
  • 0

#319 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 22 March 2008 - 03:01 PM

hm to pa ne vem.. ribice od moje kolegice so dobile modro plesen na plavutke, samo to pri moji ni blo.
zdj je pa tamala k je sama v akvariju ful žalostna in res nč ne plava, skos samo na miru bom v kratkem šla po novo da ji bo družbo delala smile.gif
  • 0

#320 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 March 2008 - 04:53 PM

aha smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users