Prenaša se že zdavnaj ne več, ker ti novi delodajalec odmeri dopust po njegovih kriterijih, poleg zakonsko določenega minimuma. Ne moreš pa tudi pri starem kar porabit vsega, ki ti za tisto leto pripada, če ne boš pri njem zaposlen celo leto - če ne drug, te mora na to opozoriti kompetenten HR in/ali računovodja. Če ga porabiš več, lahko delodajalec zahteva izplačilo oz. se poračuna pri zadnji plači, s čimer pa se delavcu ni potrebno strinjat, se mi zdi.

Potrebujem pomoč za faks, službo
Posted 12 August 2022 - 10:27 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
[Napoleon]
[Napoleon]
Posted 12 August 2022 - 10:29 AM
Sej drugace ti ga morajo pa izplacati. Glede prenosa pa vpr, ker ni nujno da bos pri novem imel isto dni, kot si imel prej.
Izplača se ga pa samo, če/ker ga nisi mogel koristiti in ne, ker ga pač nisi (hotel). Mi smo imeli par takih primerov pa smo potem dokazali, da zadržkov s strani delodajalca, da zaposleni ni mogel koristiti dopusta, ni bilo in ni bilo izplačila. Samo v izjemnih primerih se izplača pa še to mora biti vnaprej predvideno in kak sklep vsaj napisan, vnaprej.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 12 August 2022 - 10:30 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 August 2022 - 10:33 AM
Plus to, da moraš načeloma vrniti sorazmerni delež (preveč) izplačanega regresa, ker ga do 1. 7. dobiš izplačanega za celo leto.
Posted 12 August 2022 - 10:37 AM
Ja, to ponavadi pri plači odtrgajo.
Posted 12 August 2022 - 10:44 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 August 2022 - 10:48 AM
Ja, saj regres sem mislila?
Posted 12 August 2022 - 10:50 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 August 2022 - 12:58 PM
Ja, vem.
Pri nas vsi dopust koristijo med odpovednim rokom. Jaz imam odpovednega roka 2 tedna.
to je pa res malo.
Jaz sem imela v prejšnji službi dva meseca, moji naslednjici je dala 3 mesece, čeprav je protizakonito, kakor vem
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 August 2022 - 01:00 PM
― V. Van Gogh
Posted 12 August 2022 - 01:05 PM
Enako majo nekatere kolektivne določenega višjega, ampak ne velja, če zakon določa ugodneje.
Posted 12 August 2022 - 05:09 PM
Pri nas je kvečjemu tako, da se odpovedni rok po dogovoru z nadrejenim skrajša, ti grejo na roko. Saj če daš odpoved, imaš verjetno že drugo službo in je fajn, če prideš tja čimprej. Pa tudi nasploh se mi zdi, da je za bodočega delodajalca velik plus, da te ne rabi čakat.
― V. Van Gogh
Posted 13 August 2022 - 09:03 AM
Jaz sem se z novo sluzbo zmenila, da so me celo 3 mesece cakali, (en mesec iskanja, en mesec njenega odpovednega roka), primopredaje je bilo en mesec in se vedno sva na vezi s tanovo v bivsi sluzbi, ker pridejo specificne stvari, ki jih nobena ne ve, ker sem to izkljucno samo jaz delala. V vecjis sistemih imas verjetno ze avtomatsko urejeno nadomescanje.
Vsi si pa seveda zelijo, da ta novi jutri pride delat.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 August 2022 - 11:06 AM
Ce das odpoved, je pa tudi odvisno od razlogov in okoliscin, kdaj bos sel. Meni npr. trenutno pripada se toliko dopusta, da me lahko ze naslednji dan ne bi bilo.
― V. Van Gogh
Posted 24 August 2022 - 09:35 AM
Potrdilo o nekaznovanosti potrebujem za rabo v tujini - ga je že pred prevodom potrebno opremiti z apostille žigom in potem še prevod ali je dovolj, da ima samo prevod s strani sodnega tolmača apostille?
Posted 24 August 2022 - 09:59 AM
Ne razumem najbolj vprašanja. Saj tolmač prevod poveže skupaj z listino, ki jo prevede in potem na vrvico da svoj žig.
Posted 24 August 2022 - 10:19 AM
Ja, to že, za tujino pa potrebujem še apostille - to pomeni, da je dokument veljaven v tujini. Za to me zanima a mora biti apostille tudi na SLO izvirniku ali je dovolj, da je samo na prevodu? Meni je logično, da samo na prevodu, sej izvirnika v tujini tako ne razumejo, notar pravi najprej apostile, na MP so mi pa izvirnik zavrnili za apostilirati, lol.
Posted 24 August 2022 - 10:27 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users