Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#301 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 15 January 2018 - 11:59 AM

Ok, zdaj gre pa zares :)

Potrebujem avto  za max 3.000 eur.

Ker se zavedam, da bo to 10+ let star avto, so mi odsvetovali francoze in italijane (menda kot novi so OK, z leti se pa vidi, da več vlagajo v dizajn, kot vzdržljivost).

Kakor sem jaz gledala, sem našla:

- Škoda Fabia

- Mazda 2

- Toyota Yaris

- VW Polo

Brat mi je predlagal Nissana (Note verjetno). Da pri nas niso cenjeni, ampak so kvalitetni avtomobili.

Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenimi ali bi mi predlagali še kakšen drug model?

Brez veze. Če poznaš zaupanja vrednega serviserja, ga prosi, da gre s teboj pogledat avto (al pa vsaj kakega frenda, ki se dokazano zastopi). Seveda ti to utegne zaračunati, če nista glih vsak dan na pivu. Predno plačaš star avto, ga je zelo pametno dati pregledati, da se naslednji dan ne začnejo dragi glavoboli. Od naštetih avtov sestavi lestvico glede na tvoje potrebe glede prtljažnika in zicov, daj pregledat, plačaj in se vozi. Če si avte našla pri uradnih prodajalcih, morajo avti imeti letno dni garancije.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#302 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 January 2018 - 12:31 PM

Jaz sem imela dvakrat Cliota in sta bila oba bp, tako da je brezveze.. na to vprasanje ti bo vsak odgovoril drugace, nekega uporabnega odgovora pa ne bos dobila.
Kupi kar ti je vsec in kjer za ta denar dobis najvec.

Prodajam pa jaz Cliota, ce zelis, hahah :P Letnik 2007.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#303 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 January 2018 - 12:59 PM

Res je, kar pravita. Naju najbolj skrbijo prevrteni km, ker tega se ne da ugotoviti.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#304 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32315 posts

Posted 15 January 2018 - 01:03 PM

Kako ne? Ravno zadnjič je bil en prispevek, da to ugotovijo na pooblašcenih servisih.
  • 0

#305 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 15 January 2018 - 01:20 PM

Ravno za te pooblaščene skos poslušam, da jih vrtijo nazaj. Sicer pa se na oko vidi, ali je avto prevozil pol milijona kilometrov, kaže jih pa 106 tisoč. Zato pravim, naj kupi avto pri pooblščenem prodajalcu, recimo Špan ali Avto Triglav, ker dobi enoletno garancijo. Najbolj modro pa je, da se zmeni s tipsonom, ki se zastopi, gla plača banko ali dve za pregled avta in pol je ziher.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#306 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32315 posts

Posted 15 January 2018 - 01:22 PM

No pač bil je en prispevek, ko je tip od neke avtohiše kupil avto, potem so pa na pooblaščenem servisu ugotovili, da ima ful več km.
  • 0

#307 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 15 January 2018 - 02:39 PM

Jaz rabljenega avtomobila nikoliko ne bi kupila, če ga ne bi prej pregledali na pooblaščenem servisu...

• 0

#308 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 15 January 2018 - 03:32 PM

Kako ne? Ravno zadnjič je bil en prispevek, da to ugotovijo na pooblašcenih servisih.

Jaz se sicer ne spoznam, mi je pa fant razlagal, da pri vseh avtih ni možno ugotoviti, če ima zbite km, nekaj v zvezi z elektroniko?

Fajn je baje, če rabljen avto pelješ na kak uraden servis, kjer ti ga priklopijo na računalnik in preverijo določene stvari. Ali pa da daš preveriti vin številko, kjer mislim da se vidi, koliko lastnikov je imel avto, če je imel narejene servise.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#309 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 15 January 2018 - 07:23 PM

Kami, lahko pogledaš še za kakšno Ford Fiesto, so bile lani okoli 3600€, tako da so sedaj verjetno okoli 3000. Meni so bile Corse najlepše za mali denar in za tisti letnik avta, ampak se menda ne vozijo dobro in se res nikamor ne premaknejo.

Meni moja Fiesta (sicer novejša) ne dela težav, fant pa ima že celo leto ogromne težave s Focusom (ko je dve leti nazaj kupoval, ga je preveč zamikala izredno dobra oprema,avto je imel pa že veliko kilometrov...), tako da ga bova dala ta teden v račun in kupila (skoraj) novega C-Maxa Titanium + nekaj več opreme, z malo manj kot 3000 km, registriranega 3 mesece.

TEGA bova vzela, ima xenon, navigacijo, ogrevan volan, sedeže, ... ni da ni :). Edino motor je bolj bogi, 125 konjev. Sva ga imela na testu in pač saj se nekako premikaš, ampak tako nekako kot moja FIesta 1.4, bolje zagotovo ne, ni pa to niti približno kot fantov Focus 2.0 dizel, ki res lepo pospešuje in ga je prav užitek vozit na hitrih cestah. Ker 1.5 motorjev bencinarjev pa trenutno ni na zalogi, tudi precej dražji so, pa ne moreva čakat, ker se vsak teden kaj novega pokvari in imava same stroške.

Nekoč, ko bova imela veliko denarja, pa bova vzela kakšnega avtomatika pa recimo da z aktivnim tempomatom :D. Recimo da naslednji avto :D.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#310 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 January 2018 - 08:02 PM

Ravno za te pooblaščene skos poslušam, da jih vrtijo nazaj. Sicer pa se na oko vidi, ali je avto prevozil pol milijona kilometrov, kaže jih pa 106 tisoč. Zato pravim, naj kupi avto pri pooblščenem prodajalcu, recimo Špan ali Avto Triglav, ker dobi enoletno garancijo. Najbolj modro pa je, da se zmeni s tipsonom, ki se zastopi, gla plača banko ali dve za pregled avta in pol je ziher.

Tako kot je Errol rekel, ni garant.
Midva sva pa ugotovila, da med avtomobili, ki jih imava v ozjem izboru, sploh ni nobenega brez turbine.
Od Skod mi je pa Octavia Superb se najlepsa, ampak to je res ladja, ne avto.
  • 0

― V. Van Gogh

#311 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27346 posts

Posted 15 January 2018 - 08:03 PM

Sestricna ga ima, pravi, da ne doseze torbice na zadnjem sedezu :D
  • 0

#312 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 15 January 2018 - 08:04 PM

Octavia in Superb sta razlicna avta? :D
  • 0

#313 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 January 2018 - 08:20 PM

Skos se motim, Superb Combi sem mislila. :D Tista je Octavia Combi Scout.
  • 0

― V. Van Gogh

#314 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24544 posts

Posted 15 January 2018 - 08:21 PM

Ja, Superb je se daljsi in sirsi :-D
Sta pa na zunaj meni ista, dokler ne preberem, nimam pojma katerega gledam
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#315 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 15 January 2018 - 08:26 PM

Men je Superb noro lep, limuzina sicer bolj, karavana se pa tud ne bi branla. Samo je pa ful drag, izven dosega trenutno.
  • 0

#316 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 15 January 2018 - 08:31 PM

Zadaj sta cisto drugacni. Superb ima ful lepe luci, medtem ko me pri Octavii ravno to moti, poleg grdega logotipa (pac ne morem iz svoje koze :D).
  • 0

― V. Van Gogh

#317 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 15 January 2018 - 09:55 PM

Toyota Yaris, nama se cisto nic ne kvari in imava minimalno stroskov, pa kolikor sem slisala, so ljudje nasploh zadovoljni z njo.

Tudi jaz imam takšne informacije, kolegica jo vozi že 15 let, se nič ne pritožuje.
Jo imam ogledano, če si kdaj omislim/o drugi avto. : )

Se pa strinjam s predhodniki, vzemi s seboj nekoga, ki se spozna.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#318 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 January 2018 - 06:08 PM

Ko sem zase kupovala avto, sem imela očeta s sabo in je peljal avto, ki je bil v ožjem izboru, k preverjenemu serviserju te znamke, ki je avto pogledal in nam dal blagoslov, da je ok. :) Ampak sta se z lastnikom avta zmenila, da nam da to opcijo, cca 15 min vožnje v eno smer + čas, ki se je porabil za pregled vozila. 

Sva šla pa 2x gledat še druge avte, pa kljub izpravni servisni knjigi je bil en avto močno karamboliran (lastnik to zanikal, ampak so ga šlampasto pobarvali in se je videla razlika v barvi), kaj je bilo pa z drugim narobe se pa ne spomnim več, mislim, da je po koncu testne vožnje začela goret lučka za servis motorja :D

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#319 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24544 posts

Posted 18 January 2018 - 09:31 AM

Jaz sem zdaj skrčila izbor na Mazdo 3 in Toyoto Auris.

Sem bila opozorjena naj vseeno kupim malo večji avto, saj sta mulca velika in bosta vedno več prostora potrebovala zadaj.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#320 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 18 January 2018 - 10:20 AM

V najinem avtu se jaz zadaj komot sedim. :D Ne glede na velikost avta, je kabina ful prostorna.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users