Meni se zdi predvsem pomembno, da ne obsojamo kot starši. Kar je včasih težko, ker ti takoj uide kakšna opazka. Jaz sem se pri mami najbolj tega bala, da me bo obsojala v kakšnih občutjih, doživljanjih, ker mi je vedno na pladnju prinesla svoje mnenje, ki pač ni bilo enako mojemu in se ji morda zato nisem nikoli prav zares odprla, pa sem si to res želela.

Duševno zdravje in težave
Posted 09 March 2019 - 07:30 PM
Posted 11 March 2019 - 10:32 AM
Anouk - prva povezava ne dela več. Bi lahko prosim preverila
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 11 March 2019 - 10:36 AM
Sem popravila, Kami - hvala! Ce komu slucajno ne pusti prebrati clanka (paywall stuff), naj link skopira v okence na https://outline.com
(Clanek sem prvotno polinkala kar z Outline-a, ampak ocitno delajo cistko vsakih par dni po databazi.)
Posted 16 March 2019 - 10:01 PM
Akutne situacije (če nekoga "zalotiš" tik pred dejanjem) rešuješ tako, da ga zamotiš...vprašaš ga karkoli, recimo koliko je ura in s tem prekineš hiter tok misli, ki se najverjetneje odvija v tisti glavi. Odločitev za udejanjenje samomora je namreč hipna. Pa seveda pokličeš prof. pomoč.
Potrebno se je pogovarjat, biti pozoren na kakršnekoli spremembe v vedenju otroka/odraslega, ki mu ne pritiče, prepoznavati znake depresije, kar pa vemo, kateri so.
Ne vem, če sem ti odgovorila na vprašanje, Anouk?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 March 2019 - 06:28 AM
Posted 17 March 2019 - 07:04 AM
Je bil pa to v druzbi vedno nasmejan in vesel clovek, ko sva bila sama oz zasebno pa ful depresiven/zalosten/nezadovoljen...
Kasneje si je nasel punco,ki jo je imel res rad a sta se po par letih razsla in kak mesec po tem se je obesil. V sluzbi so ga opisali kot najbolj delavnega med zaposlenimi.
Skratka, nikomur se ni sanjalo kaksen je njegov notranji svet. Jaz sem vedela ze takrat a nikoli nisem niti posumila,da bi si utegnil vzeti zivljenje oziroma da bo stiska prerasla v tako hudo...
Posted 17 March 2019 - 08:42 AM
V splošni populaciji je težava predvsem v tem, da duševne težave marsikdo jemlje preveč zlahka in da so stigmatizirane, ker niso obravnavane enako kot telesne težave. Ko rečes depresivnemu, kaj je tako len, da naj gre malo na sprehod, pa bo takoj bolje. Marsikdo potem razvije strategijo, da notranjo stisko blazno dobro skrije.
Pred časom me je ful privlačil en znanec, ki pa se je sčasoma vedno bolj zapiral vase in zmanjšal druženje. Imava skupnega prijatelja in sva se precej pogovarjala o njem. Ker me je seveda skrbelo, kaj se dogaja v njegovi glavi, sem iz njega uspela izsiliti priznanje, da ima težave z anksioznostjo in samozavestjo. Izjemno težko je to priznal, ker očitno je imel v glavi, da je zato kaj manj moški al kaj vem. Sem mu ponudila roko v smislu, da sem na voljo za pogovor in ga tudi napotila k psihologu.
Od tega je že kakšno leto in tip se otepa pomoči. Jaz se ne morem na trepalnice postavljat, da bi pomagala vsem.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 March 2019 - 09:28 AM
Posted 17 March 2019 - 10:26 AM
Bill Bullard
Posted 17 March 2019 - 03:46 PM
Posted 24 February 2020 - 01:14 PM
Posted 25 February 2020 - 12:16 AM
Kakšna zgodba. O.o
Posted 28 February 2021 - 03:57 PM
Posted 28 February 2021 - 05:31 PM
Sem sem pa včeraj spomnila, da sem lani po naključju na Youtubu našla vloge enega ameriškega psihoterapevta in si veliko pomagam z njimi, kot bi bili zame posneti.
Posted 28 February 2021 - 09:39 PM
Posted 28 February 2021 - 09:46 PM
Posted 28 May 2021 - 10:52 AM
Posted 28 May 2021 - 11:18 AM
Pa res, a je bilo to slučajno preimenovana tema? Se mi je zdelo, da se je včasih imenovala duševne težave, pa se mi ni zdelo, da pašem tu noter.
[Napoleon]
Posted 28 May 2021 - 11:44 AM
Ja, sem preimenovala temo, da je bolj vabljiva
Posted 28 May 2021 - 12:03 PM
olivija, tasika ... i so feel you!!! Še ena izgubljena, ki se že par let išče in sestavlja in ne najde nekega smisla v življenju, ki bi jo zapolnjeval, spodbujal, dal občutek vrednosti ....
Stopicam na mestu in kot sta rekli ... najprej moram rešit probleme pri sebi.
Kmalu bo dve leti, da hodim na terapijo, še vedno imam občutek, da se samo vrtim v krogih in ne premaknem nikamor, denarja je šlo "malo morje". Pa ne rečem, da ne pomaga. Le, bolj ko kopljem, bolj mi stvari hodijo ven in jaz se vedno slabše počutim. Vsak kamen, ki ga dvignem, mi spodaj zazija cela luknja .... in teh luken je zdaj toliko, da sploh ne vem kje se jih lotit.
To s službo me vedno bolj mori, ko pošljem prošnje za delovna mesta, ko bi si morali samo "želeti", da me dobijo. Pa niti na razgovor nisem klicana. Čez cca 2 leti bi se morala po planu preselit nazaj v LJ. Včeraj sem pogledala cene najemin in me je skoraj kap. Sploh ne vem, kaj sem mislila.
V glavnem, vedno znova dobivam občutek, da sem nekatere odločitve v življenju res slabo sprejela, ampak niti ne vem katere, saj sem vedno gledala, da sem bila zvesta sama sebi. Očitno sem sama sebi še največje razočaranje.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users