Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#301 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 17 September 2006 - 10:46 AM

[quote=barbara246]ja, jst sm tud o tem študiju že neki premišljevala, a je to defektologija - ki naj bi jo preimenovali??[/quote]

Mislim da ni isto.Kr ena moja frendica gre študirat defektologijo pa mislim d je to drgač.Pri specialni in rehabilitacijski pedagogiki se v 2. letniku odločiš ali se boš delala z gluhimi ali pa duševno prizadetimi osebami.Pri defektologiji mislim, da je to drugače..[/quote]

kolkr js vem, pa defektologije sploh ni vec in jo je glih to nadomestil wink.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#302 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 17 September 2006 - 10:54 AM

Js pa mislm, da ma barbara prov in, da je defektologija enako specialni in rehabilitacijski pedagogiki. Kar se pa tiče dela z gluhimi pa mislm, da na vsake 4 leta razpišejo ta program. Nism zdj 100%, ampak kokr se spovnem, da so nam razlagal, ko sm se js vpisvala.
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#303 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 September 2006 - 12:22 PM

tole sem našla na internetu (gugl je zakon, uporabljajte ga! biggrin.gif):

http://www.pef.uni-l...dij/srp/srp.pdf

(v 2. letniku si izbereš, ali se specializiraš za delo z gluhimi ali osebami z motnjami v duševnem razvoju.)
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#304 makeupgirl

makeupgirl

sramežljivec

• Člani
  • 37 posts

Posted 18 September 2006 - 08:40 AM

jst študiram defektologijo oz. specialno in rehabilitacijsko pedagogiko in ja to je eno in isto, sam so jo preimenovali, ker je pač defektologija staromoden, celo malce žaljiv naziv.

Na žalost pa to kar na strani od našega faksa piše (pedagoške v lj)- link od Špele ni res, je pa res, da se lahko na vsake 4 leta vpišeš v program logopedije( surdo-logo). In samo na 4 leta.

Je pa letos to leto, ko se imate možnost vpisat v program logopedije( surdo-logo)
  • 0

#305 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 18 September 2006 - 10:44 AM

se prav sem imela jst clo prov, ane
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#306 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 18 September 2006 - 11:43 AM

QUOTE(žeula)

js tud..awiiii biggrin.gif
  • 0
it's not pms, it's you..

#307 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 18 September 2006 - 12:54 PM

QUOTE(*mala*)
QUOTE(žeula)

js tud..awiiii biggrin.gif

šampaaaaaaaaanc!!!!!! hehehe... biggrin.gif
  • 0

#308 barbara246

barbara246

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 18 September 2006 - 04:10 PM

js pa nism mela prau oops.gif bi pa koktail namest šampanca biggrin.gif
  • 0

#309 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 18 September 2006 - 06:37 PM

QUOTE(barbara246)
js pa nism mela prau oops.gif bi pa koktail namest šampanca biggrin.gif

jaz pa sicer nism nič rekla, ampak sm si pa misla prav tko da enga BANDIDOS ICE prosim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#310 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 September 2006 - 09:14 PM

Kok je pa kej pri defekotologiji težko gor pridt? Pa kok je kej delovnih mest? Je težko službo dobit?

Zanima me pa še glede študija kultorologije na fdvju - kaj to pol sploh postaneš in kaj pravzaprav študij obsega?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#311 barbara246

barbara246

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 19 September 2006 - 06:22 PM

Vem, da je bla lani omejitev 79
tuki je pa še link kak je blo neki let nazaj
http://www.dijaski.n...&fak=32&prog=11

glede zaposlitve pa ne bi vedla
  • 0

#312 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 September 2006 - 08:56 PM

Sm gledala dons predmetnik od defektologije. Jaooo, kr ena biologija... Ne in ne. Biologije pa ne prenesm in je nočm met nikol več razn letos, tko da nč ne bo s pedagoško.

Bom šla jst kr na FDV - kulturologijo, novinarstvo al pa komunikologijo... biggrin.gif
  • 0

#313 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 September 2006 - 09:08 PM

defektologija...kaj bi rekla...mors met dobre zivce, da lahk delas s takimi. pa smilit se ti ne smejo prevec. (mamina znanka je to studirala pa tk mal pove kdaj) men se definitivno prevec smilijo..
  • 0
it's not pms, it's you..

#314 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 19 September 2006 - 09:12 PM

Jah ne vem, jst sm delala v prostovoljnem društvu za duševno prizadete, nekaj časa tud za slepe in slabovidne pa mi je blo kul. Morš jih jemat kot normalne ljudi, saj so prekrasne osebe.
  • 0

#315 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 19 September 2006 - 09:43 PM

se strinjam s tabo..so prekrasni ljudje in super, ce si lahko delala z njimi. jaz sam za sebe pravim, da bi se verjetno prevec vzivela v sluzbo in najbrz ne bi potem imela casa za druge zadeve (gledam dost naprej: druzina ipd.). isto je ena moja prjatlca delala neki casa s prizadetimi pa je rekla, da ne zdrzi; da se ji preprosto smilijo in da ne more vec..
  • 0
it's not pms, it's you..

#316 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 20 September 2006 - 09:54 AM

QUOTE(Princeska)

Bom šla jst kr na FDV - kulturologijo, novinarstvo al pa komunikologijo... biggrin.gif

Sem govorila s kolegico, ki študira kulturologijo na FDV. In sva ugovotivili, da je zlo zlo podobna zadeva, kot sociologija kulture na FF. S to razliko, da maš več filozofije, računalništvo maš, ipd. Tk, da če te veselijo tut npr. jeziki maš še to opcijo. Samo za informacijo! ;)
  • 0

#317 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32322 posts

Posted 20 September 2006 - 10:01 AM

Po končanem faksu boš pa samo eden izmed množice diplomantov FDV-ja na Zavodu, brez službe...
Dejte tud mal mislt na to, kako bo z iskanjem službe po diplomi. Verjamem, da se zdaj, ob odločanju, zdi najbolj smotrno odločiti za tisto, kar te zanima,
ampak ko pa enkrat končaš faks, pa gledaš na zadeve malo drugače, ko ostaneš doma s tistimi 35k socialne podpore... ermm.gif
Samo en dodaten vidik...
  • 0

#318 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 20 September 2006 - 10:56 AM

Ja samo, če gledaš pri izbiri študija samo na to, da boš dobil službo in boš zato študiral nekaj, kar te morda sploh ne zanima, je pa vprašanje če boš sploh naredil.
No, ko sem se jaz predlani vpisovala me je ful motilo to, da si pri večini fakultet sploh nisem predstavljala kaj naj bi nek študij obravnaval in kaj bi s tisto izobrazbo sploh počela.
  • 0

#319 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 September 2006 - 11:53 AM

Pa že skoraj pregovorno si po večini faxov (vsaj takih filozovskih in družbenih) tak in tak na zavodu za zaposlovanje, tu ne moreš kaj dosti (ok poskusiš nabrat čimveč izkušenj že med študijem in garat za najboljše ocene). Sploh pa se zaposljivost tudi spremnija - en čas je potreba po takem kadru, drugič po drugem, so pa tudi službe, pri katerih je zaposljivost standardno nizka.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#320 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32322 posts

Posted 20 September 2006 - 12:16 PM

Ja.. tu res ne moremo ene pametne končne ugotovitve dat..
Pri meni se je recimo trenutno pokazalo, da sama izobrazba niti ni tako pomembna za določeno delo, kot izkušnje, ki sem jih pridobila preko študenta, čeprav tud niso lih ne vem kaj.
Ampak očitno je vseeno nekaj vredno, ker se potegujem za eno delovno mesto v gospodarstvu s svojo jezikovno-predagoško izobrazbo rolleyes.gif in nekajletnimi izkušnjami z delom v raznih podjetjih. 8)
Izbrana sm bila v ožji izbor in sm fuuul vesela in hkrati kar malo presenečena sama nad sabo.
Očitno mi je šlo dobro na razgovoru tongue.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users