Jump to content

Photo

Kreme za sončenje

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#301 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 12 June 2012 - 03:17 PM

Dve leti nazaj sem bila prepričana, da imam alergijo na sonce, na morju sem bila čisto pikasta po celem telesu, groza. Uporabljala sem pa takrat en Nivein sprej

Pri meni enaka izkusnja z Niveinimi kremami. Dokler so bile Sundance kreme brez alkohola, so mi zelo ustrezale, lani potem menjala, kupila Sante, a je zal ostal nepreizkusen, za letos imam otrosko Alverde. Bomo videli.

Opece pa sonce hitro ja, posebej obcutljive predele, jaz poleti ne grem iz bajte brez rute ali šala, jih imam skoraj vec kot spodnjic. In se dolg vrat zakamufliram. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#302 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 June 2012 - 12:48 PM

Ful je mastno. Jaz sem se enkrat s tem namazala pred spanjem, da mi nahrani kožo pa sem bila zjutraj še cela mastna.

Je tudi tvoja trda? Mislim, da ni tekoča in mehka kot normalne kreme?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#303 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 June 2012 - 12:49 PM

Ja, ampak se na soncu stopi v olje, rata tekoča. :)
  • 0

#304 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 June 2012 - 12:54 PM

Aha, aha super, hvala! :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#305 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23561 posts

Posted 18 June 2012 - 01:12 PM

Jaz imam zdaj to mleko od Alverde, sem se parkrat namazala. Mislim, da ni opaziti, da bi me sonce kaj opeklo. Je pa zelo težko za razmazat. Je zelo gosto in pušča belo kožo. Res moraš ful mazat, da se vpije, pa še potem se malo poznajo bele sledi. Pa še lepljivo je. Za na plažo me to niti ne bi motilo, za tako za ven pa si bom morala še nekaj drugega kupit, ker bi si s tem poleg ostalega še obleke umazala. A so vse naravne sončne kreme take? Najbrž ja... :(

Posted Image
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#306 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17655 posts

Posted 18 June 2012 - 01:25 PM

Ja, ker vsebujejo mineralne filtre, ki so edini naravni - cinkov in titanijev dioksid. Če poznaš cinkovo pasto (bela, težko mazljiva krema za dojenčkove ritke, ki je obenem super za po depilaciji), ti bo takoj jasno :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#307 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23561 posts

Posted 18 June 2012 - 01:37 PM

Ja, vem, da je to zaradi mineralnih filtrov, ampak sem vseeno upala, da mogoče pri kateri drugi kremi ni tako hudo. :) Škoda, ker sem si res želela nekaj bolj naravnega. Saj ponucala jo bom, ampak bom morala kupit še kakšno drugo.
  • 0

#308 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 18 June 2012 - 02:28 PM

Jao, moram preizkusiti ono otrosko Alverde, ki jo imam, bi znala biti podobna. :/ Grrr to sonce!

Nisem vedela, da je cinkova pasta super za po depilaciji.
  • 0

#309 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17655 posts

Posted 19 June 2012 - 07:09 AM

Sem ti kar v depilaciji odgovorila.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#310 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30036 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 June 2012 - 11:16 AM

včeraj sem si potem kupila še Garnier Light&Silky 30ko, DM-u, ker sem za 50 točk na kartici dobila še 25% popusta. pa promotorka mi je kar iz ene flaške mal na roko stisnila, da sem probala, kako se razmazuje. :oops: upam, da je dobra, pohvaljena je kar precej.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#311 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23561 posts

Posted 24 June 2012 - 02:53 PM

Mi imamo to doma, smo jo že lani imeli. Meni je pač sončna krema, kot sončna krema, s podobnimi sestavinami, kot ostale. Je pa fajn, ker ne pušča tistega zoprnega mastnega, lepljivega filma in je zato primerna tudi za vsak dan.
  • 0

#312 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 26 June 2012 - 09:42 AM

Jaz uporabljam Garnier Light&Silky (tudi navadno) že kar nekaj let. Meni je všeč ker je ima lahko in svilnato tekstura in naredi tako lepo kožo. Meni je 15ka dovolj, me ne opeče in lepo postopoma porjavim.
  • 0

#313 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 July 2012 - 09:17 AM

A ta SunDance sprej za sončenje obstaja samo v 6-ki? Alverde nima nič "oljnatega" ne? Mi bolj ustrezajo taka kot pa navadne kreme, zdaj imam Hawaiian Tropic ampak mi zmanjkuje, pa bi kej cenejšega. :)

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#314 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 04 July 2012 - 05:41 AM

Sarah (in ostale), katero kremo s SPF za telo uporabljate za vsak dan? Pac, da me ne opece, medtem ko se sprehajam po mestu. Ne morem se mazati s cim tezkim, mastnim, lepljivim, ugh. : )
  • 0

#315 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27636 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 July 2012 - 06:45 AM

Coppertone sončna krema je ful lahka (vsaj 15ka, z ostalimi nisem imela izkušenj), je bolj jogurtaste konsistence in se ful hitro vpije, ne pusti nobenega mastnega občutka.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#316 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23561 posts

Posted 04 July 2012 - 11:39 AM

Jaz kupujem kreme vsaj s faktorjem 30. Letos bo prvič, da sem si za obraz kupila faktor 25. :)
Planet, saj so tudi lahke kreme z višjim faktorjem, ne vem, kako visokega ti ponavadi uporabljaš. Od tistih, ki sem jih probala lahko povem, da je Garnier Light&Sliky lahka in pusti fajn svilnat občutek na koži. Letos pa sem kupila Hawaiian Tropic spf 30 (v tisti embalaži, ki stoji pokonci, ker se mi zdi, da sta dve različni 30ki) in je lahka in prijetna za vsak dan ter se hitro vpije. Pa še lepo diši po kokosu. :)
  • 0

#317 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 July 2012 - 11:55 AM

Jaz za vsak dan, po mestu, ne uporabljam kreme tako da ti ne bi znala svetovati.
Za na plažo pa imam, kot rečeno, Hawaiian Tropic suho olje in, zdaj na novo, Hawaiian Tropic Beach Balm, ampak to je bolj tak-tak, ker ima samo 6 SPF.

Zdaj iščem nadomestek za HT suho olje, ampak očitno imajo pri SunDance samo 6-ko. :(
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#318 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 05 July 2012 - 09:30 AM

Kul, hvala! 20ko ponavadi vzamem, letos imam prvic 50+ za obraz.
Sarah, sem imela v glavi, da si pisala, da si vse poletje bela, ker se skoz mazes. : )
  • 0

#319 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 26 April 2013 - 09:14 PM

jaz jo kupim v trgovini Biotopicu (Celje), za vaš konec žal ne vem kje bi se jo dalo kupiti. Verjetno v kaki trgovini z naravno kozmetiko ipd. Lahko jo pa tule naročiš http://apoteka-natur...0ml-p-1103.html
Obstaja tudi faktor 50, ampak kakor je že ena zgoraj napisala, je taka minimalna razlika zaščite s 40, da je brezveze. Nam je bila 40 čisto dovolj, mali ni bil nikoli opečen.

Chandra, si še zadovoljna s to kremo? : ) Deluje obetavno, edino - na sosednjem forumu sem brala, da sam titanov dioksid ni dovolj zanesljiv UV filter in, da mora biti kombiniran s cinkovim oksidom. Po drugi strani pa je bil cinkov oksid zaradi možne nevarnosti v obliki nanodelcev izključen s seznama UV filtrov.

Vseč mi je tudi Sante soleil sun lotion sensitive, ampak ima visoko na seznamu alkohol. Čeprav, ker alkohol ni denaturiran, menda po nanosu hitro izhlapi.

http://www.sante.si/...th=SoncnaLinija

Tretji od zgoraj navzdol.

Ne vem pa, kje jo sploh še lahko kupim pri nas, Živa center nima, zate.si tudi ne... .

Se je kdo poglabljal v katero izmed zgornjih dilem? Podgana morda? : )
  • 0

#320 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28235 posts

Posted 06 May 2013 - 04:51 PM

Sem vzela Mustelino:
http://www.amazon.co...=mw_dp_img?is=l

Zadovoljna.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users