Vse to sploh ni nujno res. Lahko dobiš res fajn in razumevajoče cimre in imaš prelepo izkušnjo.
Jaz sem bila tisto eno leto v LJ v stanovanju z mojo najboljšo prijateljico, ker doma niti ne bi dobila takoj. Sem bila se mi zdi šele nekje maja sprejeta in potem nisem šla.Očitno si že odločena, da ne greš v dom, tako da ne niti dajati vloge.
Ko sem bila jaz študentka, sploh ni bilo vprašanja ali dom ali ne, ker je bilo samo to finančno izvedljivo.
Ko sem šla v MB, pa sem dala vlogo za študenta in sem se že septembra, še pred začetkom študijskega leta vselila, glede stanovanja sploh nisem razmišljala in ga niti nisem iskala, ker sem šla čisto sama, nikogar nisem poznala in mi je bilo neprijetno, da bi šla v stanovanje z nekimi neznanci. sem razmišljala bolj v tej smeri, da se v študentu lahko preselim, če bo cimra katastrofa, iz stanovanja pa ne moreš vedno kar iti. Pa tudi nisem hotela, da bi mi morali starši preveč plačevati. Prvo leto sem bila v domu, ki je veljal za razgrajaškega, pa za moje pojme sploh ni bilo nobene panike. Žurke so bile samo tisti en dan v tednu in sploh ni res, da je v domovih vedno galama, da nimaš nobenega miru. Jaz sem se komot učila, pa sem se res skoraj ves čas učila.

Potem sem se preselila v apartma v drugem domu, ki je tudi veljal za žurerskega in tu sem imela še večji mir. Bila sem v pritljičju in kakih žurov iz doma se niti ni slišalo, od zunaj pa tudi ne, ker smo imeli dobra okna, ki so res dobro zadušila hrup.
Čeprav sem imela nekaj neposrečenih cimer, mi niti malo ni žal, da sem šla v dom. Smolo s cimrami sem imela itak samo prvo leto, potem pa je bilo super.