Jump to content

Photo

stanovanja za študente

• Please log in to reply
392 replies to this topic

#301 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 10:36 AM

Vse to sploh ni nujno res. Lahko dobiš res fajn in razumevajoče cimre in imaš prelepo izkušnjo.

Očitno si že odločena, da ne greš v dom, tako da ne niti dajati vloge.

Ko sem bila jaz študentka, sploh ni bilo vprašanja ali dom ali ne, ker je bilo samo to finančno izvedljivo.

Jaz sem bila tisto eno leto v LJ v stanovanju z mojo najboljšo prijateljico, ker doma niti ne bi dobila takoj. Sem bila se mi zdi šele nekje maja sprejeta in potem nisem šla.
Ko sem šla v MB, pa sem dala vlogo za študenta in sem se že septembra, še pred začetkom študijskega leta vselila, glede stanovanja sploh nisem razmišljala in ga niti nisem iskala, ker sem šla čisto sama, nikogar nisem poznala in mi je bilo neprijetno, da bi šla v stanovanje z nekimi neznanci. sem razmišljala bolj v tej smeri, da se v študentu lahko preselim, če bo cimra katastrofa, iz stanovanja pa ne moreš vedno kar iti. Pa tudi nisem hotela, da bi mi morali starši preveč plačevati. Prvo leto sem bila v domu, ki je veljal za razgrajaškega, pa za moje pojme sploh ni bilo nobene panike. Žurke so bile samo tisti en dan v tednu in sploh ni res, da je v domovih vedno galama, da nimaš nobenega miru. Jaz sem se komot učila, pa sem se res skoraj ves čas učila. :) Glasno je bilo edino, če je bila žurka v našem nadstropju, ker sem imela sobo čisto zraven skupnih prostorov. Eni imajo napačne predstave o domovih.
Potem sem se preselila v apartma v drugem domu, ki je tudi veljal za žurerskega in tu sem imela še večji mir. Bila sem v pritljičju in kakih žurov iz doma se niti ni slišalo, od zunaj pa tudi ne, ker smo imeli dobra okna, ki so res dobro zadušila hrup.
Čeprav sem imela nekaj neposrečenih cimer, mi niti malo ni žal, da sem šla v dom. Smolo s cimrami sem imela itak samo prvo leto, potem pa je bilo super. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#302 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 August 2012 - 10:40 AM

Eni imajo napačne predstave o domovih.

Resnica.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#303 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 August 2012 - 10:43 AM

Mene v domu ta "hrup" in to niti ne moti in bi se iz tega vidika preselila. Ampak moti me prostor, ker si tako zelo omejen.
  • 0
Viens, reste ici!

#304 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 August 2012 - 10:50 AM

Mene je najbolj groza kopalnic, če sem iskrena. :lol: Sem freak, kar se tega tiče, in stalno čistim, če pa nisi v apartmaju in imaš tisto skupno kopalnico, je zajeb, ker mi ne pade na pamet, da bom hodila vsak drugi dan ribat kopalnico za 14 ljudi.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#305 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 August 2012 - 10:51 AM

Če si apartmajski stil, si deliš kopalnico s tremi osebami (ponavadi puncami).

To je bil tudi moj 'pogoj', ko sem šla v dom, da sem v apartmaju.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#306 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 August 2012 - 10:52 AM

Mene je najbolj groza kopalnic, če sem iskrena. :lol:

Podpis. Iz enakega razloga kot me tudi npr kampi in podobne zadeve ne vidijo - strah in groza. Jaz moram imet svoj WC.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#307 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 11:01 AM

Ja Ana, s tem bi se strinjala, ampak v apartmajih pa sploh ni neke panike, ker imaš svojo kuhinjo, kopalnico in ponavadi še balkon. Pri nas so bile sobe res majhne, ampak me ni motilo, ker itak več kot toliko prostora ne rabiš. Kuhinja, oz. osrednji prostor pa je bil prav prostoren. Za malo višjo ceno pa so na voljo tudi samske sobe. Jaz sem nekaj časa razmišljala, da bi šla, ampak sem imela tako fajn cimre, da se nisem več selila. V prvem domu me je malo motilo to, da smo takrat imeli le en tuš in wc na 10 ljudi, ampak začuda nikoli ni bilo gužve. Najbolj neprijetno mi je bilo iti na wc, na tisto drugo potrebo:D, ker sem bila nesproščena, saj sem se vedno bala, da bo prišel kdo čakat pred wc, pa še neke stare kotličke smo imeli in me je vedno grabila panika, da ne bo požiralo. :lol:

Glede samega hrupa pa lahko res rečem, da sploh ni tako, kot nekateri mislijo, da se v domovih samo žura in razbija cele dneve. Že nasploh, tudi zunaj se je dogajalo samo ob torkih, ostale dneve pa je bilo tiho. Med izpitnimi obdobji pa je bil sploh mir v študentih. Pa sem bila v dveh domih, ki sta veljala za nemirne. V tistih mirnih je moral bit pomoje res čisti mir. :)
  • 0

#308 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 August 2012 - 11:03 AM

Med izpitnim obdobjem je itak 'prepovedno' organizirati žurke, in se več ali manj vsi tega držijo. :)
  • 0

#309 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 11:06 AM

:yes: Pa po 22. uri mora tudi biti mir in pri nas so vedno prišli varnostniki opozoriti, če je bil kdo preglasen.
  • 0

#310 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 09 August 2012 - 11:08 AM

Podpis. Iz enakega razloga kot me tudi npr kampi in podobne zadeve ne vidijo - strah in groza. Jaz moram imet svoj WC.

Jaaa! Jaz že zdaj vidim, da se mi bo težko navadit in 'sprostit' (čeprav sprostila se ne bom nikoli, haha) na to že v stanovanju z 2, 3 ljudmi, kaj šele da bi morala v nek wc za več kot 10 ljudi, fuj. Že z bratom imava skupni wc in vsakič, ko vstopim, razkužujem kot nora.
  • 0
Pablo Picasso

#311 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 11:17 AM

Ti imaš potem že večje probleme in ti bo v kateremkoli stanovanju težko. :lol: Sploh če pomisliš, koliko študentov je že moralo biti pred tabo v tistem stanovanju, koliko se jih je usedlo na isto školjko, spalo v isti postelji, se tuširalo v istem tušu. :D
  • 0

#312 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 09 August 2012 - 11:19 AM

Saj bom vse zribala (no voris, skozi prejšnje stanovanje je šlo milijon ljudi, večinoma je bilo za žurke in spanje v lj, sem si vzela 3 dni časa in ribala kot nora).
  • 0
Pablo Picasso

#313 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 August 2012 - 12:18 PM

To je drugače ful resen problem, da se ti to gabi. Meni gre že doma, ko vse poznam na živce, da si s prevečimi folki delim wc, kopalnico. Na srečo imamo dva tako, da potem eni uporabljamo enega, drugi drugega. Da bi si morala deliti wc z 10 ljudmi ali več, pa ni šans, isto je s spanjem, js ne moram spati v prostoru kjer še nekdo spi. Pustimo to, da partner s tabo skupi spi, to mi je drugače 8pa še s tem mam dostikrat probleme, če ta smrči itd). Enako tudi jst, ne zahajam rada v kampe itd. Mi je ful pomembno, da imam svojo kopalanico, seveda sem to pripravljena deliti še s kom, ne pa z večjim številom ljudi.
Vseeno bi bilo pa včasih bolje za nas, da bi se sprostili in ne kompliciralai toliko. Je res, da je ogromno ljudi svinjarjev, je pa tudi res, da niso vsi taki in da obsojat v naprej je brez smiselno. Lahko dobiš, spoznaš čist v redu ljudi in si s tem pridobiš lepo izkušnjo v življenju.
  • 0

#314 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 09 August 2012 - 12:46 PM

ja sm lih hotla napisat, da se mi zdi to ful kompliciranje, eni čist lepo živimo brez teh skrbi.
Po drugi strani pa verjamem, da tega ne moreš kar spremenit pri sebi...
  • 0

#315 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 09 August 2012 - 01:10 PM

Kampe tudi jaz slabo prenašam, se spomnim skoraj travmatične izkušnje z Metal Campa 2009...
20 posranih dixijev za WC, tuš sem komaj našla nek alternativen, pa še tisto se nisem mogla normalno stuširat, Soča je bila za kopanje premrzla zame.
Je pa res, da je bilo tisto leto full smola z vremenom in je bilo vse v blatu, noge sem si splakovala z vodo iz plastenke...kriza no. :D

Skupna kopalnica za celi štuk je res lahko kriza, sploh za 'clean freake', ker pač se ne da dopovedat vsem 20 ljudem, da počistijo za sabo...
Če si pa v apartmaju s 3mi, je pa to veliko lažje.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#316 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 06:05 PM

Na festivalih je pa čisto druga pesem. Če si nek komplikator je bolje, da sploh ne greš. Tam pa moraš pričakovati, da pri 10.000 in več obiskovalcih pač ne boš dobil neke čistoče. So se pa pri straniščih zelo popravili, saj jih zadnja leta pridejo vsako jutro prazniti in spucat in prinesejo nove zaloge papirja.
  • 0

#317 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 09 August 2012 - 07:44 PM

OMG, cel dan sem bila na oglednih, grozljivka, kaj vse ljudje oddajajo. Ženska je v oglas napisala 150€ za sobo, lokacija super, si mislim opa, končno me je usralo, grem pogledat, katastrofaaaaaaa :o Hiša razpada, soba je luknja, vse je polno vlage in prav smrdi, kopalnico pa ima moja nona v Bosni 10x lepšo, čeprav je bila hiša zgrajena v sedemdesetih in je preživela vojno, na koncu pa mi še pribije, da je cena 190, 150 je za dvoposteljno. Tisto niti desetih evrov ni vredno. :o
  • 0
Pablo Picasso

#318 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 09 August 2012 - 08:31 PM

To je res žalostno, kako eni prav izkoriščajo. Sem slišala že veliko zgodb o raznih katastrofalnih stanovanjih, ki jih hočejo oddati študentom.
  • 0

#319 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 09 August 2012 - 08:38 PM

Jaz sem mislila, da so to samo zgodbice, danes me je kap. Iščemo dalje. :builder:
  • 0
Pablo Picasso

#320 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 09 August 2012 - 08:49 PM

OMG, cel dan sem bila na oglednih, grozljivka, kaj vse ljudje oddajajo. Ženska je v oglas napisala 150€ za sobo, lokacija super, si mislim opa, končno me je usralo, grem pogledat, katastrofaaaaaaa :o Hiša razpada, soba je luknja, vse je polno vlage in prav smrdi,

Pri takih luknjah se dom ne sliši več tako slabo... :P No, upam, da najdeš kaj normalnega. :)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users