Listi tako pravilno rastejo kot pri nobenem od naštetih. Zdaj grem glih v knjižnico in se bom še na botaniki ustavila, da pridemo do dna

vprašanja (zanima me, ...)
Posted 27 October 2016 - 09:31 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 October 2016 - 09:36 AM

Posted 27 October 2016 - 09:43 AM
Saj verjetno je tale Cotoneaster.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 October 2016 - 11:49 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2016 - 01:04 PM

Posted 27 October 2016 - 01:26 PM
Sem ravno na poti šla mimo 20m škarpe s slapom tega. Lepo.
Posted 27 October 2016 - 01:44 PM
Mi tudi imamo to po škarpi nasajeno, da nam jo zakriva in me je vedno strah, da bo tamala te jagode v usta dala, ker me vsakokrat sprašuje kaj je to.
Posted 27 October 2016 - 01:52 PM

Posted 27 October 2016 - 04:38 PM

Tudi jaz ga imam pri vhodu v hišo, a ravno opažam, da mu listi rumenijo, pojma nimam zakaj.
Posted 28 October 2016 - 08:35 PM
A je ok uporabljat litozelezno posodo (ki je sicer primerna za vse od nastetih) izmenicno na indukciji, plinu, v pecici? Ima katera s tem izkusnje ali pa teorijo, zakaj to ne bi bilo v redu?
Posted 28 October 2016 - 09:23 PM
hm, prvič slišim. Ravno to naj bi bila njena prednost. Si kje prebrala, da to ni ok? Jaz dostikrat kaj začnem na njej kuhati na indukciji in jo potem dam v že razgreto pečico.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 October 2016 - 10:41 PM
Tasca Itak. Brskam ze cel vecer po spletu, ce je kaj na tem, pa nic ne najdem. Ona je od parih svojih LC locila, ker niso bile deviske (beri: jih je uporabljala prej na plinskem stedilniku) in je tako sveto prepricana, da bi z njimi skodila indukciji. Ima pa zdaj en frisen LC lonec, ki ga uporablja izkljucno samo za indukcijo
Ne stekam.
Posted 28 October 2016 - 11:35 PM
Pusti tašča pač...
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 October 2016 - 08:02 AM

Posted 30 October 2016 - 07:22 AM
Da bi pa stedilniku skodilo, pa po moje ne more
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 October 2016 - 07:51 AM
Litozelezne posode imajo tako debelo dno, da res dvomim, da bi ga plin skrivil. Saj ce ni ravno dno, itak zacne piskat stedilnik, a ne?
Posted 30 October 2016 - 11:09 AM
Ja, ne prime na indukciji, če ni ravno. Pri litoželeznih dvomim,da bi bilo kaj narobe. Itak so primerne za vsa kuhališča, ne vem, zakaj bi morali pazit...
Posted 30 October 2016 - 12:06 PM
Teflonske ponve se ukrivijo zaradi nekvalitete (so pretanke), nima plin nič pri tem. Ukrivijo se na vseh številnikih, tudi na indukciji. Je pa verjetno odvisno tudi od štedilnika, nama prime tudi na indukciji. Tako da se ne bi mogla strinjati z nobeno trditvijo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 October 2016 - 12:51 PM
Jaz bi/bom litozelezno uporabljala tudi v pecici, imam ze nagledan lonec in recepte (itak! ). Zdaj moram samo se pridno zbirat nalepke za popust v naslednjih parih mesecih
Hvala za mnenja!
Posted 03 November 2016 - 04:32 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users