Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31821 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 16 October 2016 - 07:16 PM

Nisem še bila, ampak so lepi konci, sem ravno tam mimo šla včeraj.

Vse najboljše, buggič!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#31822 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 October 2016 - 07:03 AM

Čudovite, imam intimno vprašanje: ali se splača popravljati pomivalni stroj? Namreč, zgleda, da je crknila elektronika, ki je bistveni del in ziher več vredna kot pleh in ladlci za posodo in če k temu še prištejem strošek, ki ga zaračuna servis, zato da pride na lokacijo, to nanese kar nekaj dinarčkov. Novega dobim že za manj kot 350 EUR. In še eno vprašanje, kakšne funkcije se danes pričakujejo od pomivalca? Danes se bom raztelefoniral naokoli, da zvem, koliko košta popravilo, pol bom pa razmišljal naprej. Hvala za odgovore.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31823 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted 19 October 2016 - 07:23 AM

Če je šla elektronika bo popravilo pomoje čez 100€. Koliko je stroj star?

Glede novih funkcij pomivalnih strojev ne vem točno. Plus novejših je , da ga recimo lahko naštimaš kdaj začne prati. Precej plačaš, da ga je malo slišati. Dajte ostale še kaj povedati o tem.

Moja micka je bila najcenejša možna, pod 300€ v Ikei, ker sva napraskala še zadnje evre pri opremi kuhinje. Dela pa dobro, le malo programov ima pa ni tišje sorte.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31824 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 19 October 2016 - 07:28 AM

Midva imava Bosch in sva z njim zelo zadovoljna - bil je cca 700 eur (5 let nazaj). Je že v razredu z manjšo porabo vode (vodo zadnjega izpiranja shrani in z njo začne pomivat oz. izpirat).

Meni je obvezna funkcija izpiranje - ko še ni poln, vsebino samo splakne, da se ne zasuši.

Prav tako zamik časa pranja  (vedno pere ponoči, ko je cenejši tok) in da je tih (spet, pere ponoči)

Na ostale lastnosti nisem pozorna, je pa res, da ima veliko funkcij - preveč :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31825 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 October 2016 - 07:33 AM

Moj Mozart nima več kot 10 let, ne vem točno, koliko let ga že imam. Na enem hrvaškem sajtu sem našel podatek, da košta elektronika 1200 kun, to je 160 Eur. Če štejem še delo serviserja plus prihod na lokacijo, je to okoli 200 Eur. To pa je približno polovica cene novega. Beko v primerjavi z drugimi ni več tako zelo ugoden. Najboljši in najdražji Gorenje košta 10 centov manj kot 500 €: A++, 10 pogrinjkov, 3 košare, popolni Aquastop.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31826 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 October 2016 - 08:16 AM

Errol, ne popravljaj, kupi novo. Ne splača se investirat v popravo v tem primeru po mojem.

Če imaš denar in če ti ni odveč odštet par sto eur več za aparat ti jaz priporočam Miele. Ti bo držal 10+ let brez vsakega problema.

Glede funkcij pa so ostale že povedale. :)

• 0
Viens, reste ici!

#31827 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 October 2016 - 09:52 AM

Tudi meni se zdi racionalneje kupiti novega. Z Miele je težava, ker zgleda, da nima 45 cm popolno vgradnega, kar je pri meni imperativ, cenika nima online, vsaj meni ga ne pokaže. Če gledam druge sajte, kjer se pojavlja, pa za svojo ceno ne ponuja nič več kot drugi precej cenejši. Nad sesalcem Miele pa ne beližim nobenih posebno ekscitiranih emocionalnih stanj, kakor bi rekli psihiatri. Čez vikend si bom vzel več časa za pregled ponudbe.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31828 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 October 2016 - 10:24 AM

Sesalec je itak Vorwerk topshit, mislim da Miele ni najboljši v tej kategoriji.

• 0
Viens, reste ici!

#31829 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted 19 October 2016 - 11:34 AM

Dyson  :closedeyes:  :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31830 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3398 posts

Posted 19 October 2016 - 01:42 PM

Midva sva zdaj kupila kuhinjo in sva tudi pregledala vse možno ter se na koncu odločila za Boscha ker ga imata kolega in sta ful zadovoljna, tudi nasplošno vsi priporočajo, pa dobiš ga tudi že za okrog 300€, midva sva izbrala dražjega ker nama je bilo pomembno da ni glasen

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#31831 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23582 posts

Posted 23 October 2016 - 04:47 PM

A pozna katera kakšen dober delovni zvezek ali učbenik za učenje ruščine za začetnike?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#31832 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 25 October 2016 - 12:41 PM

Zanimam me kakšna je razlika med Elektro MB in Energijo plus? :) Gledam namreč neke račune in je eden direktno od Elektra, na enem pa piše Energija plus in spodaj še Elektro, tako da sem malo zmedena. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#31833 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87211 posts

Posted 26 October 2016 - 08:51 PM

Če mi kdo pove, kateri grm je to, dobi karma pike. :) Slikan je pred kratkim, torej ima plodove jeseni. Predvidevam, da strupene.

Kuur3Iq9.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#31834 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts

Posted 26 October 2016 - 08:55 PM

Berberis oziroma češmin. Užitni plodovi so, za v marmelade.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#31835 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 October 2016 - 09:10 PM

Mi smo to kot otroci jedli, je bilo polno tega okoli bloka. Samo takrat se je govorilo da je kao strupeno :P

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#31836 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87211 posts

Posted 26 October 2016 - 09:28 PM

O, hvala!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#31837 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts

Posted 26 October 2016 - 09:41 PM

Saj je strupen, če so plodovi nedozoreli. Pa grenak/trpek tudi, v tem primeru. Te okus posvari, da nekaj ni ok.

• 0

#31838 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 27 October 2016 - 07:26 AM

Kaj pa vem... Takih grmov je ogromno. Češmin pa ima podolgovate jagode in drugačne liste.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#31839 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts

Posted 27 October 2016 - 09:20 AM

Mas razlicne sorte. Od navadnega ki raste tudi v naravi, do gojenih, okrasnih sort, ki imajo drugacen habitus, obliko, barvo listov in plodov.

U, ne. Imaš prav, Podgana.

Sem šla še enkrat gledat. Cotoneaster bi lahko bil. Če ima trne, je po vsej verjetnosti češmin, če nima, je Cotoneaster. Meni se je zdelo, da vidim trne.

http://galerija.foto...rch&cat=0&pos=3

Grmi, ki plodijo na tak način in imajo majhne, povoskane liste, so pri nas priljubljeni in obstaja mnogo razlicnih - od Pyrocante, Lonicere, Cotonastra, Berberisa...   

• 0

#31840 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28286 posts

Posted 27 October 2016 - 09:31 AM

Sem ravno hotela napisati - kotonaster je, ja. : )

http://www.omorika.s...ica_vrtnarstvo/

Jedli smo pa tudi mi kot otroci vse mogoče rdeče bunkice z okrasnih grmov, ki so rastli po mestu, se prav čudim, da nikoli nismo imeli kakšnih težav.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users