Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#3161 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 June 2010 - 12:16 PM

Geografija obča je bla res vredu, slovenija pa omfg tongue.gif .

Upam da bo 3 ! sad.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3162 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27536 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 June 2010 - 01:12 PM

Meni pa sta bili obe kr neki, jaz sem samo streljala. Ampak ok, vsak, ki si je vsaj prebral, se mu je kaj sanjalo, meni je ful žal, da se nisem učila prej ali pa vsaj prebrala ali kaj, ker slike so bile pobrane iz učbenikov (jaz učbenika seveda nisem niti taknila, ker mi je zmanjkalo časa). Pozitivno po moje bo, upam da bo na koncu celo kaj več. wacko.gif

Zdaj grem čisto malo zakinkat, potem pa grem zvečer na eno uro inštrukcij. wacko.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3163 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 03 June 2010 - 02:50 PM

QUOTE(Parvinder @ 3. 6. 2010 - 10:20) View Post

Ja, matematika pa je groza in strah!
Čeprav jaz se tolažim, da je baje najlažji predmet in da so tisti, ki so se komaj šlepali z dvojkami skozi leto (kot jaz biggrin.gif ) naredili s 4, tak da... naj bo tudi letos lahka, ker jaz se niti slučajno ne bom pretegnila z učenjem .

Jst sm se komi šlepala z mato, 9 ur pred pisanjem sem se šla učit formule na pamet (torej zadnji večer pred pisanjem, okoli polnoči), za kako urco, dve. Pisala sem pa 3. Mi je blo pol kr žal, da si nisem bolj pogledala, bi ziher lahko več.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#3164 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 03 June 2010 - 07:56 PM

Veste kaj je. Mi imamo 4 leta predmet vera in kultura, pa 4 leta po 3 ure latinščine in nam zato tole dvoje kar nekaj ur požre. Vem, da imamo v četrtem samo 4ure matematike na teden, pa skoz imamo samo 2 uri drugega tujega jezika (kaj jim ni jasno, da je latinščine več, pač ne vem huh.gif ) in zato sociologije sploh nimamo, med psihologijo in filozofijo pa moramo izbirati, kaj od tega bomo imeli v tretjem letniku (jst sem izbrala psihologijo in mi potem samo to preostane, ne morem soc ali fil vzeti).
Nemščine ne bi iimela, ker se je ful premalo učim in posledično jo bl tko zigu migu znam, pa še tok mal ur imamo.
Kemijo sem pa zato izbrala, ker bi za vsak slučaj (ker me razni fdv in ff ne zanimajo) imela en naravoslovni predmet in sem mislila biologijo, ker jo v osnovi boljše znam, ampak je pa tok piflarije in če se mi v življenju še ni dalo za knjigo sedeti, zih ne bom takrat ene katarze doživela. Fizike pa tud ne bi, ker sem se jo mal prešvercala čez.
Geo bi, pa se mi zagravžala zaradi profesorja. Samo morda pa vseeno raje geo namesto zgodovine. Zih bi jo boljše pisala na koncu.

Brokoli: Pa meni ni jasno, kaj se je pri psihologiji tok za naučit, ko pa jo imaš samo eno leto hmm.gif . Za prejšnji test sem pet minut pred testom od sošolke zapiske prelistala malo, nisem mela zvezka, nisem se učila (itak sem mislila, sej bo šut, ker nič ne znam), pa je ratalo za 2 skup spravit. Pač kšnih ljudi nisi poznal, pa letnic, una vprašanja, k pa lahko velik napišeš, pa si nekak na približno. Zdaj za drugega sem si pa kšne 45min gledala zapiske, spet sem mal nalagala pri odgovorih, itak je ful črt pri vsakem in sem 4 pisala.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3165 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 03 June 2010 - 08:05 PM

Vera in kultura. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Sori, se že ostranjujem. ^^
  • 0

#3166 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 03 June 2010 - 08:07 PM

QUOTE(Brokoli @ 3. 6. 2010 - 15:50) View Post

Jst sm se komi šlepala z mato, 9 ur pred pisanjem sem se šla učit formule na pamet (torej zadnji večer pred pisanjem, okoli polnoči), za kako urco, dve. Pisala sem pa 3. Mi je blo pol kr žal, da si nisem bolj pogledala, bi ziher lahko več.

A maš kakšen test na računalniku, da ga pošlješ? Morda kaj od 3. letnika? Ker pri nas ziher ne bi noben 3 pisal s napiflavanjem formul malo prej. ohmy.gif

QUOTE(Piquet @ 3. 6. 2010 - 21:05) View Post

Vera in kultura. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sori, se že odstranujejem. ^^

Prikimavam. Ravno danes smo romali, menda je tudi nek velik praznik butl.gif .
  • 0

#3167 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 03 June 2010 - 08:30 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 3. 6. 2010 - 20:56) View Post

Brokoli: Pa meni ni jasno, kaj se je pri psihologiji tok za naučit, ko pa jo imaš samo eno leto hmm.gif . Za prejšnji test sem pet minut pred testom od sošolke zapiske prelistala malo, nisem mela zvezka, nisem se učila (itak sem mislila, sej bo šut, ker nič ne znam), pa je ratalo za 2 skup spravit. Pač kšnih ljudi nisi poznal, pa letnic, una vprašanja, k pa lahko velik napišeš, pa si nekak na približno. Zdaj za drugega sem si pa kšne 45min gledala zapiske, spet sem mal nalagala pri odgovorih, itak je ful črt pri vsakem in sem 4 pisala.

Sej glih to je fora, za maturo je ful več kot pa jemlješ samo to eno leto. Drugač pa karkoli te zanima- pejt na dijaški.net al pa na RIC pa si tm poglej pole, boš dobila mal predstave kako zgleda kej ane.
  • 0

After all this time?

Always.

#3168 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 03 June 2010 - 08:32 PM

Ma sem mislila, da se psi dost ponovi pa pač mal poglobi na pripravah. hmm.gif
  • 0

#3169 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 03 June 2010 - 08:33 PM

Nevem no, sama sicer nisem mela psihe, vem pa da pri filozofiji so naši jemal ene 500x več kot smo mi med poukom. To, kar smo mi jemal v celem letu so oni imel samo en test od 17h butl.gif biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3170 paradajzz

paradajzz

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:spanje, dremanje, počivanje..

Posted 03 June 2010 - 08:37 PM

Mladoletna v četrtem letniku je 3/4 stvari pri psihi novih.
Mi smo začeli s statistiko in men ni blo jasno od kje je zaj matematika pri psihologiji.
Za maturo rabiš vedet dva učbenika, skupaj imata nekaj čez 400 strani.
IN NI TEŽKO.
AMPAK ( biggrin.gif ), če misliš, da se da na maturi nabijat se motiš. Četudi se ti zdi, da znaš kej tut tak povedat, moraš iti po učbeniku. Ravno zaradi tega sem prvi test jaz 2 pisala pa vse sem znala biggrin.gif
  • 0
mačka figa.

#3171 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 03 June 2010 - 08:42 PM

Wow, dobro, morda pa bi raje umetnostno zgodovino. Hec, sej tega je tud velik biggrin.gif .

Pri naših testih se da iz zapiskov zelo dobro pisati (potem bi se mogu pa tok po učbeniku down.gif ), medtem ko npr. pri geografiji moraš znat pa res napiflanih ene 70str. učbenika, pa še to lahko 3 ali manj pišeš, ker ti da eno besedo in 9 alinej zraven in ne veš točno, kaj je mel on v glavi za vsako od njih, ker v učbeniku niti tok podatkov ni omenjenih, kdaj kar kaj, kar je isto v učbeniku napisano, prečrta, alpa da kaj, kar sploh ni v učbeniku itd. itd. ... mogoče bi se mi blo zato to še "najmanj težko" naučit hmm.gif .
  • 0

#3172 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 June 2010 - 08:47 PM

Matura je eno sranje.
Meni ni jasno kak si bom vse formule za matematiko zapolnila laugh.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#3173 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 03 June 2010 - 08:54 PM

QUOTE(Nincha @ 3. 6. 2010 - 21:33) View Post

Nevem no, sama sicer nisem mela psihe, vem pa da pri filozofiji so naši jemal ene 500x več kot smo mi med poukom. To, kar smo mi jemal v celem letu so oni imel samo en test od 17h butl.gif biggrin.gif

Pa zakaj zaboga so tolko jemali? Na maturi rabiš itak samo 1 knjigo + 1 poglobljeno snov, jaz sem imela filozofijo, pa je bilo ful lahko, čez leto smo samo uno knjigo brali, debatirali in pisali eseje, une snovi je bilo pa tudi ene par strani, dobesedno, za se učit praktično nič. Pa mi je manjkal 1% do 5.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#3174 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 03 June 2010 - 09:10 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 3. 6. 2010 - 20:56) View Post

Zakaj se to name nanaša? A si se zmotla pr nicku?
QUOTE(MLadoLetNa @ 3. 6. 2010 - 21:07) View Post

A maš kakšen test na računalniku, da ga pošlješ? Morda kaj od 3. letnika? Ker pri nas ziher ne bi noben 3 pisal s napiflavanjem formul malo prej. ohmy.gif
Prikimavam. Ravno danes smo romali, menda je tudi nek velik praznik butl.gif .

Mislm da ne, bom pa jutr pogledala še med starimi stvarmi. je pa res, da smo mi že pr pouku delal vse za višji nivo pa tut procenti so bli dvignjeni (npr. 2ka ni bla za 50% ampak si mogu več procentov met),...
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#3175 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 03 June 2010 - 10:48 PM

QUOTE(Hevea @ 3. 6. 2010 - 21:54) View Post

Pa zakaj zaboga so tolko jemali? Na maturi rabiš itak samo 1 knjigo + 1 poglobljeno snov, jaz sem imela filozofijo, pa je bilo ful lahko, čez leto smo samo uno knjigo brali, debatirali in pisali eseje, une snovi je bilo pa tudi ene par strani, dobesedno, za se učit praktično nič. Pa mi je manjkal 1% do 5.

Zato ker je naš filozof čuden. Sej na začetku je baje na izbiro ful različnih filozofij, ki naj bi jih obravnavali, politična pa ne vem kaj, in baje majo vse šole na izbiro, pa se potem dijaki skupaj odločijo. Našim pa sploh ni pustil, čeprav so se enotno strinjal ampak jim je pač on dal eno snov, ki nobenemu ni všeč, ampak je pa filozofu najljubša, haha biggrin.gif In baje sploh na maturi noče delat nič drugega kot to. Amm sej ne vem zdej točno kaj vse so pisal, vem da so pisal tut fulkrat isto snov, ampak še vseen ful več k mi. Pa vem da so vsi skos hodil okrog s knjigami Platonova država pa nevem kaj še vse, dvomim da jim je bilo to tko mal za prosti čas laugh.gif

• 0

After all this time?

Always.

#3176 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 June 2010 - 06:52 AM

Pr filozofiji se da ful komplicirat ja, sploh če jim je dal hegla za brat wacko.gif

Mladoletna, umetnost je res obsežna, imaš celo snov(na pisnem pol zbiraš pole), sam je pa super smile.gif
Pa kako mate to čudno da zbirate predmete. Kaka gimnazija je to! Naravoslovne predmete mate vse, družboslovne pa zbirate. kr neki....
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3177 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 June 2010 - 07:24 AM

Kak to misliš da mamo naravnoslovne predmete vse ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3178 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 June 2010 - 07:30 AM

sori, na mladoletno je letel smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3179 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 June 2010 - 07:31 AM

Aha.. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3180 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 June 2010 - 07:32 AM

drgač pa maldoletna, dvomim da ti lahko v šoli prepovejo da vzameš soco ali filo, lahko pa da bi mogla na priprave na maturo hodit na drugo šolo. Kar pa ni bav bav, jst sem hodila na poljane
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users