Traditionally made hard cheeses, and soft ripened cheeses may create less reaction than the equivalent amount of milk because of the processes involved. Fermentation and higher fat content contribute to lesser amounts of lactose. Commercial cheeses, however, are often manufactured by processes that do not have the same lactose-reducing properties.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 08 February 2014 - 03:00 PM
Posted 08 February 2014 - 07:17 PM
Vprašanje:
Je možno da je za mojo volčjo lakoto krivo dejstvo, da skoraj nič ne pijem? Včasih se sama sebi čudim ob kakih min količinah tekočine preživim dan. Ali pa sem samo požrešna.
[Napoleon]
Posted 08 February 2014 - 07:34 PM
Posted 08 February 2014 - 08:18 PM
Ne, volčja lakota pride in gre....Tud jaz jo imam, so dnevi k osem stalno lačna. Pač jej. Bodo prišli dnevi, ko skorajda ne boš. Se zbalansira. Drugače pa glej da vneseš na dan 2 L tekočine, obvezno...
Posted 08 February 2014 - 08:28 PM
Upam da čimprej mine. Z vodo pa se trudim, ampak je ful problem. Če popijem 1L je že uspeh, trentno sem bolj na 0,5L ali manj. Ful ne čutim žeje in potem kar pozabim pit. :/
[Napoleon]
Posted 08 February 2014 - 08:36 PM
Prisili se. Najboljše bo da začneš tako, da kupiš recimo liter in pol plastenko vode in tvoj cilj je da jo v dnevu sprazniš. Vem daj e težko, ampak ko se navadiš ni šans da gre dan mimo brez 1,5 - 2 L vode/tekočine.
Vidim pri sebi, jaz moram imet tekočino ves čas s seboj..Imam pisarniško delo, pa od šestih zjutraj do pol treh spijem 1,5 L. Tako da sem dnevno dejansko nekje pri 2,5 L.
Posted 08 February 2014 - 09:12 PM
Ne, volčja lakota pride in gre....
Seveda je, ogromno ljudi žejo zamenjuje z lakoto.
Ko se ti zdi, da glede na zadnji obrok še ne bi smela biti lačna, spij kozarec vode.
1,5 l vode na dan je čisto premalo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 February 2014 - 09:16 PM
^^ ni res, to je precej odvisno. Tudi od telesne teže, meni je recimo 2l na dan preveč, ni se treba nalivat z vodo za vsako ceno.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 February 2014 - 09:19 PM

― V. Van Gogh
Posted 08 February 2014 - 09:29 PM
Na mojo težo je 1.5 čisto zadosti, recimo. Tako da ko vsi govorijo "minimalno 2 litra na dan, ali 2.5l na dan, no shit, pač ni tako. 35ml / 1 kg naj bi bilo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 February 2014 - 09:44 PM
Jaz bi morala vsaj 2L spit na dan že zaradi težav s pritiskom in ostalih zadev, mi je pa problem in ne se moram konstantno silit z vodo. Prav neverjetno mi je včasih opazovat kolegico ki 0.5 - 0.7L vode spije tako v roku 2min, in po tem ne rabi neprestano hodit na wc.
[Napoleon]
Posted 08 February 2014 - 09:50 PM
Jaz tudi ne morem veliko piti, mi rata kar slabo od vode...
Posted 08 February 2014 - 10:16 PM
― V. Van Gogh
Posted 09 February 2014 - 12:18 AM
Meni pa ni problem spiti veliko vode, ampak imam drug problem - nenormalno veliko lulam potem in če nisem doma, je lahko zelo neprijetno.
Moram poskusiti z minimalnimi požirki čez cel dan.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 February 2014 - 08:09 AM
Kaj je pa lulanje problem?Ajde če grem jaz na pot tud ne stankam litra in pol vode v tem času in sem raje malo žejna, kot pa da bi se mogli skoz ustavljat.
Drugače pa so mi ta razna pravila in smernice totalno mimo. Tudi jaz imam dneve, ko spijem bolj 1,5 L na dan in dneve ko spijem 2+L na dan. Telo ni kot ena ura, ni vsako telo enako in verjetno so potrebe različne, tudi glede na to koliko se gibaš in kaj ješ. Če ješ kaj slanega bo žeja toliko večja, če se dosti gibaš prav tako.
Predlog da začne z 1,5 L na dan je pa zgolj za začetek...Boljše kot 0,5L na dan, ane?
Posted 09 February 2014 - 10:58 AM
nenormalno veliko lulam potem in če nisem doma, je lahko zelo neprijetno.
Vem, kaj misliš. Včasih se moram tudi ustaviti na benzi, da grem na wc, ker skoraj umrem. Je drugače, če si ali doma, ali v pisarni ves dan.
tašika, ti se pa poskusi malo prisiliti, če ne gre drugače. Pol litra na dan je veliko premalo, razen čes poješ ogromno ogromno sadja. Natoči si liter vode v plastenko, in počasi pij.
Pa vedno, ko prideš iz wc-ja, pij. Boš imela en tak ritem/rutino, in se boš počasi navadila.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 February 2014 - 02:21 PM
Imam iste probleme s konstantnim lulanjem, in potem avtomatsko manj pijem.
Bom si nastavila plastenko, potem se bom bolj pogosto spomnila da je treba pit.
[Napoleon]
Posted 09 February 2014 - 02:43 PM
Na dan moraš it lulat med 8 in 10 krat, in urin mora biti svetlo rumen.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 February 2014 - 03:25 PM

After all this time?
Always.
Posted 09 February 2014 - 03:27 PM
^^ ne, to je preveč. Normalna odrasla ženska bi naj šla med 4 in 7. Normalno je do 8.
Ono o svetlo rumenem pa drži.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users