Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3161 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 29 November 2010 - 10:53 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 29. 11. 2010 - 22:21) View Post

ja zanosla sem takrat,ja

In splavila? Ni treba pisat, če nočeš.
  • 0

#3162 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 November 2010 - 11:24 PM

sem ti poslala ZS wink.gif
  • 0

#3163 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 30 November 2010 - 06:51 AM

QUOTE(_Planet_ @ 29. 11. 2010 - 22:44) View Post
Seveda poznam tudi jaz zenske, ki so s tabletami ali brez "enake". Vsaka zgodba ima vec plati, to je tako ali tako jasno.

That would be me (vsaj kar se psihe - tečnosti/razdražljivosti/PMS(tega niti ne poznam) tiče)... sleep.gif
  • 0

#3164 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 November 2010 - 09:52 AM

Jaz tut nimam nikakršnih stranskih učinkov. Boleče M sem imela tudi prej, jih pa KT niso niti malo oblažile, s kožo nimam problemov, PMS imam od zmeraj smile.gif. Vglavnem tako kot je Li-Fo rekla; ful dosti je v psihi in, če začneš tabletke jemat v veri, da se boš zredila se 100% boš. Ampak če pa ste proti pa valda, nihče vas ne sili, pravim samo, da se splača dat priložnost tudi kemiji. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3165 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 30 November 2010 - 10:29 AM

Jaz imam bolj strah pred morebitnimi dolgoročnimi posledicami. smile.gif No, vsakemu svoje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3166 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 November 2010 - 10:50 AM

Mene se tudi ne da kr zlepa prepričat v to. Sploh pa - zakaj moški ne jedo kontracepcijskih tabletk, če je z njimi res vse tako ok?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3167 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 30 November 2010 - 11:06 AM

@ Ana PMS- ja nimaš, nasploh ne vem če te reči veste, ampak tud menstruacija ki jo dobite pri KT ni menstruacija, pač pa samo odtegnitvena krvavitev, ker se zmanjša količina hormonov v telesu.
Primarni namen KT je da NI ovulacije.

Teoretično bi torej še vedno lahko imele svoje menstruacije (pravzaprav praktično tudi), ker je veliko žensk ki menstruacije imajo, a nimajo ovulacij.To so tiste ki rečejo imam menstro na 28 dni, BP bom zanosila, pol so pa cele presenečene ko izvedo da sploh ne ovulirajo.
Obratna pot, imeti ovulacijo brez menstruacije pa ni možna.

Kaj sem hotla rečt: KT blokirajo delovanje jajčnikov in jajčniki "zaspijo". Pri meni so spali vsa leta in še nadaljno leto pa pol po koncu jemanja KT.

Meni recimo je leto nazaj rekel ginekolog, ko sem mu opisala svoje menstruacije, da najbrž ovuliram približno 3× na leto. torej sem samo trirkat na leto imela možnost da zanosim.

na letošnjem pregledu je rekel da se stanje popravlja in odkar sem res začela opazovati svoje telo, lahko skoraj z zagotovostjo trdim kateri cikel in kdaj je ovulacija, čeprav nimam vedno enako dolge cikle.

Okej to je OT biggrin.gif

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3168 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 30 November 2010 - 11:29 AM

QUOTE(Braunkopf @ 30. 11. 2010 - 10:50) View Post

Sploh pa - zakaj moški ne jedo kontracepcijskih tabletk, če je z njimi res vse tako ok?

Zdaj si me spomnila na mojega bivšega. On me je pogosto prepričeval v to, da bi začela jemat tablete, jaz pa nisem hotela in sva se zaradi tega večkrat kregala. On je trdil, kako je bogi, ker mora s kondomom, od vseh njegovih kolegov punce pa so na tabletah. On pa je edini lolek in jaz sem egoistka, ki misli samo na svojo rit, njega pa čisto nič ne upošteva. huh.gif blink.gif
No in enkrat, ko mi je spet začel težit, sem mu bolj v hecu povedala, da sem brala v eni reviji, da naj bi baje okrog leta 2010 v Slo. prišle tudi kontracepcijske tablete za moške. On pa mi je zabrusil, da saj ni neumen, da bi si prostovoljno uničeval jajca. Aja, a jaz pa bi morala bit in si prostovoljno zastrupljat telo. Toliko o tem. Me prav zanima, koliko moških bi jeh jemalo ja. No ampak ta bivši je bil itak kreten naceli črti. laugh.gif

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3169 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27977 posts

Posted 30 November 2010 - 11:44 AM

^^

Marmelada, da nimava skupnega bivsega? : D

Mene se tudi ne da kr zlepa prepričat v to. Sploh pa - zakaj moški ne jedo kontracepcijskih tabletk, če je z njimi res vse tako ok?

Ravno zadnjic sem razmisljala o tem, zakaj ne moski?? Why me?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3170 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 30 November 2010 - 11:48 AM

QUOTE(Ana @ 30. 11. 2010 - 9:52) View Post

Jaz tut nimam nikakršnih stranskih učinkov. Boleče M sem imela tudi prej, jih pa KT niso niti malo oblažile, s kožo nimam problemov, PMS imam od zmeraj smile.gif. Vglavnem tako kot je Li-Fo rekla; ful dosti je v psihi in, če začneš tabletke jemat v veri, da se boš zredila se 100% boš. Ampak če pa ste proti pa valda, nihče vas ne sili, pravim samo, da se splača dat priložnost tudi kemiji. smile.gif

včasih ti pa še tako dobra naravnanost nič kaj ne pomaga - jaz sem jih hotela začeti jemat zaradi zaščite (čeprav je bil takratnji fant ful proti temu), pa je blo vsak mesec več stranskih učinkov, predvsem pa cel kaos, ko sem jih po dveh letih nehala jemat. tako da jaz se ne bi več z lahkim srcem spet za to odločila, mora pa vsak pri sebi razčistit, kakšne so njegove prioritete in ocenit prednosti in tveganja in pač prevzeti odgovornost za (morebitne) posledice teh odločitev, jbg.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3171 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 30 November 2010 - 04:05 PM

QUOTE(_Planet_ @ 30. 11. 2010 - 11:44) View Post

[size=1]Ravno zadnjic sem razmisljala o tem, zakaj ne moski?? Why me?

Jst se sicer tut strinjam, da bi bilo fajn, če bi bila tut za moške to opcija, ampak vseen pa nisem čist prepričana, da bi mu povsem zaupala, da jih bo redno jemal. Že jaz kdaj kakšno pozabim, pa vem da gre ZAME in da bom JST mela posledice, grem pa stavit, da če bi tip kakšno pozabil, se ne bi sekiral niti 1% tega kar se me. Sej, če pa kaj bo ma pa še vedno splav ane. Same zase pa seveda ne razmišljamo tako.

Pa seveda ne mislim zdej na kr vse tipe, ampak za večino sme pa ziher.

Meni se zdi, da tipi itak to ful preveč na izi jemljejo vse skupaj- od tabletk, do jutranjih tabletk do splavov. Verjetno zato, ker se noben ne poglablja v to, kakšen je to poseg v žensko telo in kakšne spremembe povzroči in kakšne posledice pusti vse skupaj.

Meni je tut na začetkuu fant malo težil za tabletke, pa je potem sicer obupal, ampak po tem ko sem enkrat sumila, da obstaja možnost da sem noseča, sem se pa tok prestrašila, da sem se sama odločila da mi je to edina opcija in da se ne grem več vsak mesec ugibat, a bo M al ne.

Če bi še enkrat razmišljala, se mogoče ne bi spet isto odločila, ampak zdej, ko sem pa na tabletkah, pa zlepa ne grem več dol. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3172 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 November 2010 - 04:14 PM

QUOTE(nika @ 30. 11. 2010 - 11:48) View Post

včasih ti pa še tako dobra naravnanost nič kaj ne pomaga - jaz sem jih hotela začeti jemat zaradi zaščite (čeprav je bil takratnji fant ful proti temu), pa je blo vsak mesec več stranskih učinkov, predvsem pa cel kaos, ko sem jih po dveh letih nehala jemat. tako da jaz se ne bi več z lahkim srcem spet za to odločila, mora pa vsak pri sebi razčistit, kakšne so njegove prioritete in ocenit prednosti in tveganja in pač prevzeti odgovornost za (morebitne) posledice teh odločitev, jbg.

No itak. Vsak se odloči za sebe. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3173 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 13 December 2010 - 08:31 AM

..a ma kera probleme z glavoboli med sedmodnevnim premorom? zadnje čase ugotavljam, da me dobesedno skoraj vsaki dan boli glava v času premora..možno da je tudi kaj drugega, ker sem tudi prej mela probleme z glavoboli, vendar jih zdaj pripisujem tabletkam..kaj ponovadi naredite? a bi bilo dobro zamenjat tabletke al? oops.gif
Hvala
  • 0

#3174 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 13 December 2010 - 09:13 AM

ja to je problem s tabletkami....meni se je to pojavilo pri Yarini. Mi je potem takoj zamenjala za Yasminelle in je bilo vse kul.
  • 0

• Guests

Posted 04 January 2011 - 05:07 AM

O ja, saj jih. Pijejo namreč. Nevede in nenamerno. Voda je z urinom žensk, ki jemljejo kontracepcijske tablete, tako "onesnažena" s hormoni, da jih razne čistilne naprave ipd. ne morejo uničiti. Tako gre to vse skupaj v podtalnico, z njo skozi vodovodno pipo pa direktno v naše kozarce. Moškim se je zmanjšala plodnost v zadnjih letih za precej %, razlog naj bi bil predvsem ta, ki ga zgoraj, in pa pesticidi.
  • 0

#3176 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 January 2011 - 08:23 AM

^ ohmy.gif ohmy.gif blink.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3177 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 04 January 2011 - 08:50 AM

Mhm je res, kaj Nila pravi. S tem problemom se zdaj intenzivno ukvarjajo v EU, vsaj tako nam je predavala na fax-u ena gospa iz ministrstva za okolje.
  • 0

#3178 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 04 January 2011 - 10:17 AM

QUOTE(Nincha @ 30. 11. 2010 - 16:05) View Post

Meni je tut na začetkuu fant malo težil za tabletke, pa je potem sicer obupal, ampak po tem ko sem enkrat sumila, da obstaja možnost da sem noseča, sem se pa tok prestrašila, da sem se sama odločila da mi je to edina opcija in da se ne grem več vsak mesec ugibat, a bo M al ne.

Zato sem jih jaz začela jemat. Zdaj ko sm nehala mi je sicer po eni strani malo žal, da sm jih jemala toliko let ampak sem pa vsaj mirno spala. In enako mirno spim zdaj, ko uporabljava kondome. Ker je moj faks počasi že proti koncu, doma so razmere kolikor toliko ok in tudi če bi zanosila bi to moje življenje manj prizadelo kot pa 7 let nazaj, še eno leto nazaj. Zadnjič ko me je fant vprašal kdaj začnem nazaj (ker je ginekologinja predlagala pavzo za pol leta) sm mu lepo povedala, da zaenkrat ne razmišljam o tem sploh. Me pa malo muči, ker imam M vedno ko grem kam od doma, se pravi na kako potovanje. Ne vem kako naj to rešim, prej s tabletkami je bilo čito preprosto zdaj pa ni več...
  • 0

#3179 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 04 January 2011 - 10:25 AM

se da pa prestavit? greš osebni zdravnici, rečeš, da bi rada prestavila M, če ti da lahko tabletke za prestavitev in to je to.
  • 0

#3180 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 04 January 2011 - 10:34 AM

Pa če nimaš planirane M takrat ko greš? Ker tisto če se prav spomnim moraš jemat tolk dni prej pa potem vmes al kako že?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users