Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31741 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 August 2016 - 01:47 PM

Frida, Velana na Smartinski ima milo v listicih v taki lepi, dekorativni (izgleda kot neka stropna rozeta iz mavca) skatli. Zeloo disi.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#31742 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12253 posts

Posted 29 August 2016 - 01:52 PM

Ne seri! Hvala. Sem pa narocila pol na netu.
  • 0

#31743 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15298 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 August 2016 - 05:47 PM

:)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#31744 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 29 August 2016 - 08:43 PM

Eno čisto random vprašanje - a poročne/zaročne prstane nosite 24/7?  :ph34r: 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#31745 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12168 posts

Posted 29 August 2016 - 08:43 PM

Jaz ga.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#31746 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 29 August 2016 - 08:46 PM

Sem dodala, za oba me zanima. :D

• 0

― V. Van Gogh

#31747 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 29 August 2016 - 08:58 PM

Sicer zarocnega/porocnega nimam, ampak vedno odstranim ves nakit pred spanjem - od uhanov, prstanov, ogrlic, ur -, ker me sicer vse moti med spanjem. Tako da se potem zjutraj vsak dan na novo oborozim, ce mi pac je do tega. Prstan, ki bi imel kaksen posebni pomen in ne zgolj estetskega, bi nosila vsak dan - razen, ce bi se lahko tekom dneva poskodoval/izgubil (ne ravno pri pisarniskem delu, bolj v smislu kmetijske proizvodnje ali cesa podobnega). 

Lahko ga imas pa na nocni omarici/v kopalnici in ti ga lahko moz vsako jutro nadene, preden gresta vsak po svoje :P #insulinshot

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#31748 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32905 posts

Posted 29 August 2016 - 09:02 PM

Jaz en svoj prstan nosim stalno. 

• 0

#31749 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12168 posts

Posted 29 August 2016 - 09:14 PM

No, jaz nosim oba ves čas, na istem prstu :D je zaročni itak čisto droben in simple in mi je všeč. Navadila sem se ju pa že zdavnaj. 

Za moža pa vem, da ga sname, če dela kaj takega, kjer bi se lahko poškodoval, sicer ga ima pa ves čas gor.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#31750 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted 29 August 2016 - 09:50 PM

Ja, skozi ju nosim. Posledično pa ne nosim nobenih drugih svojih prstanov :(

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31751 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 29 August 2016 - 10:39 PM

^ A si zaročnega imela, ko smo se videli, se ne spomnim? 

Sprašujem zato, ker se mi včasih zdi, da svoja že skoraj malo preveč paranoično čuvam. Verjetno je vzrok v tem, da še nisem en mesec nosila zaročnega, ko se mi je na enem koncertu skrivil prong (ne poznam slo izraza; tisti delček, ki drži kamen na mestu) in sem po reklamaciji dobila prav nov prstan. Pa potem mi je še teta v Zlatarni Celje rekla, da se zlat in diamantni nakit nosi samo "za na lepše" (sname, ko prideš domov), kar tudi ni neumno, ker je pač občutljiv.

Zdaj pa ju nosim vedno, ko grem iz hiše in ponoči (drugače se počutim golo), preostali čas pa odvisno, kaj počnem. Vedno ju snamem, ko se tuširam in mažem, kuham in pospravljam. V morju ali bazenu ga itak ne smeš imeti. Če kakšen dan ne grem od doma, ju čez dan včasih sploh ne nosim, ker se mi ju ne da za vsako stvar snemat. On ga pa na začetku pri fizičnih opravilih sploh ni snemal in ga je moral že po 2 mesecih v zlatarno pobrusit, ker so na mat finišu nastale konkretne praske. Zdaj se je navadil, ampak bi ga najraje imel skos gor. Parkrat ga je skoraj kap, ker je mislil, da ga je izgubil. :D

• 0

― V. Van Gogh

#31752 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted 30 August 2016 - 07:07 AM

Sem ga imela.

Sploh nisem vedela, da diamantnega naj ne bi nosil v vodi ipd. Sem ga takoj snela. Samo se spomnim, da sem govorila z gospo v zlatarni Kodre in mi je rekla, da so biseri občutljivi, diamanti pa ne.

Moj poročni je itak samo rinka.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31753 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 30 August 2016 - 08:40 AM

Aja, se spomnim, da si mi pokazala porocnega, potem verjetno zarocnega nosis na desni?
Se katera naj pove. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#31754 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14349 posts

Posted 30 August 2016 - 09:21 AM

Tako ja :) ne pašeta skupaj na en prst.

• 0

#31755 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 30 August 2016 - 09:47 AM

Jaz ga imam stalno gor. V bazenu/morju dam dol, ker mi hladna voda skrci prste in se bojim, da bom izgubila (itak te potem ene trikrat panika, da si ga res :D ). Kaj pa lahko voda naredi diamantu? Saj ni mehak kot kamen.
Sem malo poguglala in je ocitno edini razlog ravno ta, da se kovina zaradi toplote razsiri ali prsti zaradi mraza skrcijo. Pac da ne izgubis.
Mat finis pa zal res ni za v delavnico. Moz ima tudi na navadnem ze globoke praske. Bova pa druge kupila cez cas :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#31756 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 30 August 2016 - 11:35 AM

Ja, skozi ju nosim. Posledično pa ne nosim nobenih drugih svojih prstanov :(

Enako.

• 0

#31757 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 30 August 2016 - 11:35 AM

Sama voda nic, tisto kar je v njej. Klor (pa tudi sol ni tako nedolzna) je strup zanje, ker scasoma postanejo motni. Enako tudi druge kemikalije in olja, ce ga ne snemate med ciscenjem, mazanjem (MU, parfumi, laki itd.). Pa v setting (spet ne poznam nasega izraza) tudi pride marsikatera umazanija na ta nacin. Ene prstane nosijo profesionalno cistit na par mesecev, polirati pa na nekaj let. S primernim vzdrzevanjem tak nakit traja vecno.
  • 0

― V. Van Gogh

#31758 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 30 August 2016 - 12:01 PM

Sem zdaj nasla en zapis ene avstrijske zlatarne. To se da vse ocistiti. In glede na to, da nimamo vec k (v € in karatih) vrednih prstanov, se ne bo videlo.
Ti mini diamanti so nekaj vredni samo, ko jih prodajajo ocitno :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#31759 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87221 posts

Posted 30 August 2016 - 12:16 PM

Nekatere zlatarne pri nas sploh ne sprejemajo prstanov, ki niso bili kupljeni pri njih. Celje je ena izmed njih. Moz ga je potem nesel v eno drugo in so mu ga na koncu zastonj pobrusili in premazali z rodijem (ima ga iz belega zlata).
Jaz se sicer bolj bojim za samo zlato kot za diamante, ker si kljub vsemu nisem mislila, da praske nastanejo tako hitro. Kdor ima kaksen vzorec gor pa sploh pozabi nanj po nekaj letih. Za razliko od cenejsih kovin se pri vsakem brusenju material odstranjuje in ne samo premika po povrsini, pri porocnem pa imam ze tako cisto malo zlata (2/3 eternity).

Diamanti (ne glede na tezo) niso nikakrsna nalozba, ker izgubijo vrednost takoj po nakupu in ze tako so veliko precenjeni (je precej ctiva o tem na netu). Ampak meni je za to vseeno, drugih kamnov ne bi imela. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#31760 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 30 August 2016 - 12:52 PM

Na starih prstanih ni toliko prask. Ne vem tocno s cim so mesali, ampak zdaj je zlato cistejse in zato tudi mehkejse. Takoj se spraska.
Ja, zalog je se pa se in drzijo neko umetno vrednost. Meni tudi drugi niso vsec. Nic se ne sveti kot diamant :D
  • 0

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users