Me ne moti, če so samo kocke.

Recepti - SLADICE
Posted 03 January 2016 - 08:10 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 January 2016 - 08:56 PM
Tole je naredila moja kolegica in je bila božanska torta, pa ful lepo se speče, zgleda kot iz slaščičarne, pa sočna je!
Če ne rabi bit v obliki torte, je fajn, okusno - sufle. Pa ponudiš s kepico vanilijevega sladoleda in svežimi malinami. Men je to top shit sladica.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 January 2016 - 05:55 PM
Sarah, a sladkorja si dala enako kot je v receptu?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 January 2016 - 06:03 PM
V biskvit ja, v filo manj.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 January 2016 - 03:43 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 February 2016 - 02:03 PM
KOKOSOVE KROGLICE Z MERMELADO
Sestavine:
250 g pšenične bele moke
pecilni prašek
120 g kokosove moke / lešnikov / orehov
190 g margarine / masla
150 g sladko-beli / 100g + 2 žlici meda
1 kos jajce
marmelada / nutela
Priprava:
Moko, noževo konico pecilnega praška, kokosovo moko, margarino,sladkor in jajce zgnetemo v testo.
Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
Z ročajem kuhalnice naredimo jamico in jo napolnimo z marmelado.
Pečemo jih pri 200 stopinjah približno 12 min.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 February 2016 - 02:44 PM
Danes bi naredila sadno torto (breskve, ananas), ker imam čokoladnih poln kufer , AMPAK nočem tiste smetanaste kreme (pač samo stepena smetana), ker se mi že malo gabi od vseh industrijskih tort, ki sem jih v zadnjem času jedla. A ima katera kak dober recept za lahko, osvežilno kremo? Barbarina, vem da si ti enkrat pisala o neki kremi z maskarponejem, bi lahko napisala?
Pablo Picasso
Posted 03 February 2016 - 02:50 PM
Daj kremni sir
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 February 2016 - 03:00 PM
Stepeš smetano in vmešaš 1 (250g) mascarpone. Samo mascarpone bo premasten in pretežak. Lahko dodaš še malo soka limone, bo še bolj osvežilno. Boljše kot klasična torta s sadjem in stepeno smetano.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 February 2016 - 03:02 PM
Sem razmišljala o tej varianti - http://www.kulinarik...no-sadna-krema/, ampak mi spet deluje precej smetanasto. Kaj naj bi bil kremni sir, Filadelfija? Ne maram je v tortah, takoj zaznam tisti filadelfijast okus. Imam pa rikoto v hladilniku!
Podgana, vem, vem, maskarpone sam po sebi je vedno težek, tudi pri tiramisuju vedno naredim zgornjo plast s smetano.
Pablo Picasso
Posted 03 February 2016 - 03:03 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 03 February 2016 - 03:03 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 February 2016 - 03:07 PM
Jaz bi tudi dala grški jogurt ali pa navadni jogurt in marskarpone pa malo želatine, s sadju to super paše.
Posted 03 February 2016 - 03:12 PM
Kaj pa tista kombinacija puding/maskarpone, o kateri si enkrat pisala? Pa količinsko nimam lih najboljše predstave, odnos 1:1?
Pablo Picasso
Posted 03 February 2016 - 04:17 PM
Posted 07 February 2016 - 11:00 AM
V petek sem spekla dve torti. Obe prvič.
Prva je Schillerjeva torta http://www.kulinarik...llerjeva-torta/
Pri tej mi krema ni uspela, tako da je vsa vigl vagl in ni fotogenična .
Druga je bila pa Čoko banana torta http://www.naredilaa...nina-torta.html
Pri tej sem pa za polovico zmanjšala količino krem, ker nisem želela, da bi bila noro visoka, ampak sem na koncu videla, da bi bilo bolje količino banananine kreme pustiti originalno, da bi se le te bolj čutilo. So jo pa vsi izredno pohvalili.
No, včeraj sem pa svoje prve krofe pekla. Mami jih je že kdaj delala, samo je nikoli nisem gledala pri pripravi, le kroglice sem kdaj oblikovala, tako da sem kar vesela, da so ratali takšni, kakšrni so .
Posted 07 February 2016 - 01:07 PM
Imaš mogoče recept in postopek? Jaz sem jih tudi delala v četrtek prvič in so v nulo zgledali, ampak je bil okus tak fujči, kvašen.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 February 2016 - 06:12 PM
Delala sem po tem receptu http://www.kulinarik...i-domaci-krofi/, le da nisem dala 2dcl olja, ampak 100g masla in 100g kisle smetane. Če bi delala še enkrat, bi dala noter še dosti več limonine lupine, čeprav sem jo dala več, kot je pisalo, več soli in več ruma, pa bi bili pomojem potem res božanski, tako so bili pa le dobri .
Ko jih bom naslednjič delala, bom pa pa postopku z youtuba (Pustni krofi od TheMessedOne), ki je pomojem pravilnejši. Mene je pri mojem postopku motilo, ker so mi ful narasli in so bili čisto mehki in jih nikakor nisem mogla brez vidnih posledic z mize prestaviti v olje.. Če pa dvakrat vzhajaš, pa so pomojem malo kompaktnejši in lažji za manevrirat.
Po katerem receptu pa si jih ti delala?
Posted 07 February 2016 - 09:02 PM
Istem Tudi imela ta problem, da so padli, ko sem se jih dotaknila. Soli je bilo premalo pa kvas se je preveč čutil. Pač kot neki flancati. Definitivno bom naslednjič več dobrega notri dala (lupina, rum itd.). Bom še ta yt posnetek pogledala. V kakšnem olju si cvrla? Pridejo pa lepi, če daš zgornjo stran najprej v olje in cvreš pokrito prve štiri minute preden obrneš.
Posted 07 February 2016 - 09:22 PM
Včeraj jih je tašča delala, jaz sem bolj asistent zraven po tem receptu:
pol kile namenske moke, tip 400, 2x presejana
pol kile ostre, presejana
1,5 kocke kvasa, raztopljena v mlačni vodi
6 dcl mleka, segreto
80 g masla, stopljeno
2 žlici ruma
2 vanili sladkorja
sol
110 g mletega sladkorja
lupinica 1 limone in pol pomaranče
10 rumenjakov
Ko je testo narejeno najprej vzhaja, nato razvalja, izreze krofe in pod bombažnim prtom vzhaja. Meni so odlični!
Meni so
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users