Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5240 replies to this topic

#3141 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86162 posts

Posted 09 January 2024 - 09:56 AM

Ce bi zenska napisala, da ji je pri moskih ful bolj pomemben videz in prijaznost kot pa zasluzek, pa sigurno ne bi bila delezna takih kritih, ane? Kvecjemu bi bilo odobravanje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3142 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 09 January 2024 - 09:57 AM

Za vse se je treba potrudit. Valda po 10 plus letih ne seksaš vsakič, ker si totalno vzburjen  še preden se te dotakne. In ne da se ti vsak dan v sužbo, ne da se ti do tašče na kavo, pa si pač odrasla oseba in to narediš.

Tisti post na IG pa sem razmela bolj v smislu, zavoljo miru in, njegovega zadovoljstva in posledično tvojega miru in miru v bajti(ne orgazma), daj noge narazen. Ampak intima ni le seks.

Mislim, da je to naštevanje kvalitete na podlagi katerih si z nekom za lase privlečeno. Ko sem spoznala moža, nisem imela seznama zraven in delala kljukice. Ful bi bilo fajn, če bi zadeva funkcionirala na takšen način. Privlači te nekaj, na kar težko pokažeš s prostom. To razčlenjevanje lahko delaš le za nazaj, ne pa v danem trenutku, ko se zaljubiš. angleži imajo boljši izraz, padeš v ljubezen.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3143 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4205 posts

Posted 09 January 2024 - 09:57 AM

Meni se pa to zdi pretiravanje, sama njegovega zapisa nisem razumela tako. Le da je vecini moskim bolj pomemben videz zenske, kot pa to, da vec zasluzi. Kar se mi pa zdi resnica.

Ja itak, da jim več pomeni zunanjost, kot pa to, da ženska več zasluži od njih, ker je že družba po defoltu sestavljena tako, da ženske praviloma manj zaslužijo kot moški in tudi težje najdeš žensko, ki bi več zaslužila. Pa tu ne govorimo o par 100 eur več na mesec, ker to ni bistvenega pomena v tej debati (kar se ega tiče), gre se predvsem za večje razlike v plačah. Tu pa je potrebno vložit precej truda, da najdeš takšno žensko.

• 0

#3144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86162 posts

Posted 09 January 2024 - 10:06 AM

No, saj. :)

Frčica, se strinjam.
  • 0

― V. Van Gogh

#3145 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18618 posts

Posted 09 January 2024 - 12:34 PM

Meni se pa zdi to zelo slaba alternativa. Ce ti moski lahko parira samo tako,da te financno nadvlada,potem je to moski,ki si ga ne zelim ob sebi. Tisti,ki ima poslihtano glavo in srce na mestu,se s tem ne bo obremenjeval,niti mu to ne bo prioriteta. Si pa predstavljam kolikor poznam dinamiko ljubljanske druscine, da zna bit to tezava.

A misliš, da bi ga v Žalcu pa lažje našla? :lol: Seveda je to idealen scenarij, ampak vprašaj tasiko in Eli o dating situaciji po 30. letu, pa boš štekala, kaj mislim. Pa to kar je Jina omenila, težko je v taki situaciji potem tut vedet, čigavi nameni so iskreni. Kakorkoli obrneš se mi zdi, da bi zelo veliko moških hitro dobil nek kompleks manjvrednosti, ko bi več let ona plačevala vse dopuste, stanovanje itd. Že biznis z bivšim bi šel marsikomu v nos, tudi če so odnosti poštimani. Se mi zdi da vse v dolgih zvezah pozabljamo, kako slaba je v resnici situacija za najt partnerja, sploh, ko nisi več najmlajši. Ona je 34, kar pomeni, da išče nekoga resnega in s podobnmi vrednotami, željo po družini itd., pa veliko teh situacij se zna pokazat šele sčasoma. It's not easy out there. 

• 0

After all this time?

Always.

#3146 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19241 posts

Posted 09 January 2024 - 12:45 PM

Pa saj ne rabi povedati svoje finančne situacije kar takoj, ne vem, a je taka praksa zdaj? Ali se že na zunaj vidi... :) Ali pač ker jo lahko poguglaš in vidiš, kdo je? 

• 0

#3147 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18618 posts

Posted 09 January 2024 - 01:53 PM

Seveda ne, mogoče po torbicah, pa še to ne vem, koliko to moški dojamejo. Ampak saj verjetno dost hitro to skozi pogovore ugotoviš, ko se z nekom spoznavaš. Pretekle izkušnje, potovanja, službene poti, hoteli, konec koncev tudi firme ni težko poguglat, od firme instagram itd itd. Še posebi, če se ženska zacopa, lahko postane zelo slepa za slabe namene, ki bi jih druga oseba lahko mela. Pa zdaj gledam tut širše, ne te specifične situacije. Mogoče sem tut paranoična, ker na twitterju vidim svašta. 

• 0

After all this time?

Always.

#3148 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27380 posts

Posted 09 January 2024 - 02:27 PM

Ne Nincha 🤣 mislila sem bolj na to,da bi v sirsem krogu mogoce prej nasla koga s podobnimi zanimanji itd,ki se mogoce ne bi toliko obešal na njeno premoženje,se pa sicer strinjam z Jino, na sploh se mi zdi,da je res tezko,sploh ker pri teh letih res ze nekako "odrascamo" s partnerji in potem ti postane nekako udobno v tem kar imas,z novim je pa vec teh situacij malo cudnih 🤣, ne znam prav razlozit. Ravno vceraj sem gledala en posnetek,kjer je Komotar recimo, najdeta se potem dva taka kot se je on z njegovo nasel...si predstavljam. Preko nekih skupnih prijateljev, drugace verjetno tezko gres v neko vezo s popolnoma novo osebo.
  • 0

#3149 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24640 posts

Posted 10 January 2024 - 06:08 AM

Tudi meni razlagajo, da je problem pri teh letih spoznat nove ljudi. Še vedno  mislim, da je zelo odvisno kaksen clovek si. Jaz kar pridem v stik z novimi ljudmi, tudi nemalokrat mi kdo pade v oci ali pa zacutim simpatijo z njihove strani.

Tudi online zmenki se meni zdijo cool, ceprav jih nisem nikoli osebno poskusila. So se pa ene kolegice ob tem noro zabavale, ene pa precej obupavale.

Jaz vidim v teh letih bistveno bolj problem, da smo ze izoblikovane osebe, ”doreceno” imamo ze marsikaj pri sebi in nismo vec tako elasticni in prilagodljivi, kot v 20ih. Sploh, ce imas otroke, se stvari malo bolj komplicirajo, ce na drugi strani ni posluha/razumevanja.
In ostati zvest sebi, istocasno pa spostovat drugega z vsemi njihovimi forami, je pa kar “delo” in mora vsak pri sebi razcistit ali je se vredno.

Verjetno si pa tudi sami razlicno delamo pritisk nase glede tega (eni so obsedeni z idejo, da morajo bit “dvojina” in to verjetno tudi oddajajo; drugi oddajajo, da se ne zelijo resno vezat; enim ze bioloska ura tiktaka in bi se otroka na hitro stlacili v ta plan, eni so ranjeni od prej, a se sploh ne zavedajo kaksne zidove imajo okoli sebe,…

Z bogastvom oz skrivanjem le tega pa k sreci ne bom nikoli imela problem  :P
  :P 
Kako so ze rekli v P&P: Bogi revez, saj ni sam kriv, da je tako bogat  :evilgrin:  :evilgrin: 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3150 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86162 posts

Posted 10 January 2024 - 08:34 AM

Saj je logicno ze s tega vidika, da je zelo malo ljudi po 30. samskih …
  • 0

― V. Van Gogh

#3151 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16909 posts

Posted 10 January 2024 - 08:44 AM

Ja ne vem, moja kozmeticarka je vse nasla na tinderju, pa je stara 49. Ni imela nobenih tezav, najdla, sla na par zmenkov in zdej ima enega ki je zaenkrat okej.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3152 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86162 posts

Posted 10 January 2024 - 08:52 AM

Moj kolega pa pol mlajsi in ene resne ni nasel gor. :butl:
  • 0

― V. Van Gogh

#3153 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25975 posts

Posted 10 January 2024 - 08:52 AM

Mislim, da je bolj problem, da je manj samskih brez otrok in drugih 'komplikacij'. Včasih čakaš potem drugo rundo - razvezane s prtljago. Vmes je par samskih in najbrž nemalo takih, ki bi imeli neke 'sladkorcke' ali kaj že, tako malo na strani. Ni zavidljivo, sploh če si že vezan na neko okolje (služba, hiša).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3154 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16909 posts

Posted 10 January 2024 - 09:23 AM

Ja saj, vsi ki jih ma so loceni z otroci.
Kot tudi ona :lol:
Je dvakrat locena.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3155 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17029 posts

Posted 10 January 2024 - 11:47 AM

Saj je logicno ze s tega vidika, da je zelo malo ljudi po 30. samskih …

Nebi rekla, da je malo samskih. Jaz se se gibala v kar različnih krogih, spoznala precej ljudi, sicer super ljudi, ampak vmes pa ne vem če so bil trije taki, ki bi me toliko pritegnila, da bi bila zainteresirana bolj resno dejtat. 

Dosti je tudi resnice v tem, kar je Kami rekla. Si že izoblikovan, imaš nekaj izkušenj, navajen na svoj red, samozadosten, težje se prilagajaš, predvsem pa ima marsikdo tudi že stanovanje/službo/... precej urejeno ali rešeno in je potem velik kompromis ali prilagajanje, da prideš skupaj v smislu selitve ipd. Pa to so že taka leta, ko so potem pri marsikom že otroci v igri, kar še oteži situacijo.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3156 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86162 posts

Posted 10 January 2024 - 11:56 AM

No, meni se zdi, da je samske 30+ za iskat z lupo (kot da jih :D), sigurno je pa velika večina vezanih. To so ravno ta leta, ko je večina v resnih zvezah, ločenih pa še ni veliko. :D 

• 0

― V. Van Gogh

#3157 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27380 posts

Posted 10 January 2024 - 12:08 PM

Mnja pa tudi loceni v tridesetih nimajo se cisto poslihtanih stvari z bivsimi kakor jaz vidim. Nasa E veckrat prinese kako info z vrtca,kjer so eni starsi ocitno ze precej skregani med sabo.
  • 0

#3158 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4205 posts

Posted 10 January 2024 - 12:08 PM

^res je. Ločitve oz. razpadi zvez pridejo nekje tam okoli 40 leta. Tako jaz opažam v mojem okolju.

• 0

#3159 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27824 posts

Posted 10 January 2024 - 11:51 PM

^^
Drži. Jaz imam družbo takšne starosti in je vsak drugi, da ne rečem vsak razvezan (z otroki).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3160 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27492 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 January 2024 - 03:30 PM

A se mi samo zdi, ali so letos kar vse odkrile vision boarde? :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso