Zadnji mesec sem imela čas kar nekaj precej dobrih filmov pogledat:
Knives Out - napeta detektivka s precej znanimi imeni. Daniel Craig je ful hecen z naglasom. Z dobrimi zapleti in nekaj humornimi vložki sem uživala v ogledu vse do konca, vsekakor eden boljših izdelkov v 2019.
Star Wars: The rise of Skywalker - za fane obvezen ogled. Jaz se sicer ne prištevam med velike, ampak sem spet uživala vse do konca, pričakovanj pa nisem imela nobenih.
In a better world (Hævnen) 2010 - danski težkokategornik, ki je prejel oskarja za najboljši tujejezični filmi. Relativno žalosten film, ves čas si v pričakovanju, kaj se bo zgodilo in na koncu nisi razočaran. Posebej težki so prizori iz Afrike in etične dileme, s katerimi se on srečuje.
After the wedding (Efter brylluppet) 2006 - še ena odlična družinska drama režiserke Susanne Bier (ki je režirala tudi zgornjega). Ni tako težek kot zgornji, še vedno pa ni na lahki strani, opazujemo like, ki se morajo soočiti s težkimi življenjskimi odločitvami in problemi ter dinamiko v odnosih med njimi.
Goodnight Mommy (Ich seh, Ich seh) 2014 - družinska avstrijska srhljivka z neverjetnim preobratom, precejšen mind-fuck za moje pojme. Ima nekaj grafično precej nasilnih prizorov. Vredno ogleda, če vas taki filmi ne spravijo v preveliko tesnobo.
The Aftermath - meni lepa zgodovinska drama. Najbrž ocena na imdb ni briljantna zato, ker bi historični del lahko prikazali še bolje/bolj točno. Jaz pa se s tem nisem preveč ukvarjala in sem se prepustila. Sem se lahko vživela v vse akterje v 'ljubezenskem trikotniku', njihove motive, stiske, konflikte... Kemija med Keiro in Aleksandom je zelo prepričljiva, zato je ta del že od začetka precej predvidljiv.