Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3141 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 08 December 2019 - 09:34 AM

Sem pa nazadnje pogledala:
The Lobster (https://www.imdb.com/title/tt3464902/) - ne pomnim kdaj sem nazadnje gledala tako bizaren nenavaden film.

Se strinjam. Očitno ga noben od naju včeraj ni razumel, zato ga je bilo pogledat do konca malce mučno. Šele po prebiranju

komentarjev na imdb mi je plot malce bolj jasen. Na momente sem dobila asociacijo na The Handmaid's tale.

Vsekakor film, ki si ga zapomniš.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3142 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 06 January 2020 - 08:53 PM

Zadnji mesec sem imela čas kar nekaj precej dobrih filmov pogledat:

Knives Out - napeta detektivka s precej znanimi imeni. Daniel Craig je ful hecen z naglasom. Z dobrimi zapleti in nekaj humornimi vložki sem uživala v ogledu vse do konca, vsekakor eden boljših izdelkov v 2019.

Star Wars: The rise of Skywalker - za fane obvezen ogled. Jaz se sicer ne prištevam med velike, ampak sem spet uživala vse do konca, pričakovanj pa nisem imela nobenih.

In a better world (Hævnen) 2010 - danski težkokategornik, ki je prejel oskarja za najboljši tujejezični filmi. Relativno žalosten film, ves čas si v pričakovanju, kaj se bo zgodilo in na koncu nisi razočaran. Posebej težki so prizori iz Afrike in etične dileme, s katerimi se on srečuje.

After the wedding (Efter brylluppet) 2006 - še ena odlična družinska drama režiserke Susanne Bier (ki je režirala tudi zgornjega). Ni tako težek kot zgornji, še vedno pa ni na lahki strani, opazujemo like, ki se morajo soočiti s težkimi življenjskimi odločitvami in problemi ter dinamiko v odnosih med njimi.

Goodnight Mommy (Ich seh, Ich seh) 2014  - družinska avstrijska srhljivka z neverjetnim preobratom, precejšen mind-fuck za moje pojme. Ima nekaj grafično precej nasilnih prizorov. Vredno ogleda, če vas taki filmi ne spravijo v preveliko tesnobo.

The Aftermath - meni lepa zgodovinska drama. Najbrž ocena na imdb ni briljantna zato, ker bi historični del lahko prikazali še bolje/bolj točno. Jaz pa se s tem nisem preveč ukvarjala in sem se prepustila. Sem se lahko vživela v vse akterje v 'ljubezenskem trikotniku', njihove motive, stiske, konflikte... Kemija med Keiro in Aleksandom je zelo prepričljiva, zato je ta del že od začetka precej predvidljiv.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3143 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 06 January 2020 - 09:27 PM

Ker so ti vsec vsi zgoraj omenjeni filmi, ti priporocam se Brodre, ce ga se nisi ujela. Se en fantasticen Bier izdelek (https://m.imdb.com/title/tt0386342/).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3144 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 07 January 2020 - 12:43 AM

Hvala, ta je tudi malo težji, ane? Pogledala sem še njen Love is all you need, ta je pa precej bolj lahkoten ampak tudi ni slab.

Brosnan je pa res zelo šarmanten. 

• 0

Bill Bullard

#3145 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 07 January 2020 - 08:46 AM

^^ Love is all you need je bil meni res z naskokom lahkotnejši od ostalih.

Mogoče si gledala USA verzijo  Brothers iz 2009. Jaz te verzije nisem, saj nisem ljubitelj Gyllenhaal, še manj pa Maguire.

So pa meni preostali trije kar nekako podobni v teži, pa ne vem zakaj. Spomnim se, da so vsi imeli težke odločitve pred seboj. Sem jih že dolgo časa nazaj gledala, mogoče sem že malo pozabila.

Tudi Things We Lost in the Fire in En chance til sta odlična. Sploh drugi. Serena me pa ni toliko kupila, čeprav tudi ni slab.

Se vidi, da sem njen fan :D Nisem pa še pogledala The Night Manager ... mi ne znese

• 0

Put A Kilt On It!

#3146 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 20 January 2020 - 09:17 AM

Včeraj sem pogledala Joker (2019).

Ideja je odlična, Joaquin ima za moje pojme oskarja že v žepu. Nisem še pogledala ostalih kandidatov, ampak igra je res noro dobra in ne vem s čim bi jo kdo lahko presegel.

Se mi je pa film vlekel, kljub dobri vsebini. Tempo je bil za moj okus prepočasen (pa imam rada drame in počasnejše filme), tu pa ne vem ali nisem bila razpoložena ali pa me je tempo res tako ubijal.

In packi so zafrknili z navezo na prvi Batman ... sem pričakovala, da bo izrekel tisto: Did you ever dance with the devil in the pale moonlight?

• 0

Put A Kilt On It!

#3147 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 20 January 2020 - 09:40 AM

Meni je pa minil ko šus, iz kina sem skoraj pretresena šla, hehe. Mi je všeč, da so naredili zgodbo po svoje.

• 0

Bill Bullard

#3148 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 20 January 2020 - 12:46 PM

Mene je nazadnje Parasite tako pretresel, da nisem mogla zaspat. Noben izmed teh dveh me ni navdušil, mogoče samo nisem bila pri volji za tako mračen, težek film. Se pa strinjam glede Joaquinove igre, res je brilijanten.

Pred kratkim sva pogledala še After the Wedding (2019), je bil obema ful všeč. Nimam pojma, zakaj ima tako nizko oceno. Obožujem Julianne, se mi zdi, da da piko na i vsakemu filmu, ta vloga je pa sploh narejena zanjo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3149 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 20 January 2020 - 01:42 PM

A je to remake danskega, po opisu sodeč? Sem mislila, da nimata povezave.
  • 0

Bill Bullard

#3150 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 20 January 2020 - 01:47 PM

Je remake, ampak kolikor sem brala, je zgodba čisto drugačna.

• 0

― V. Van Gogh

#3151 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 20 January 2020 - 03:13 PM

Midva imava Parasite se za pogledat, v cem te je pretresel?
  • 0

#3152 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 20 January 2020 - 03:49 PM

Po azijsko bizaren je, sploh konec je tako krvav, da izpade prav ceneno.

• 0

― V. Van Gogh

#3153 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 20 January 2020 - 04:25 PM

Menda je to precej značilno za korejske filme, ta maščevalni motiv. Mene je v bistvu ravno to precej zmotilo, ker je bilo enostavno nepotrebno.
  • 0

Bill Bullard

#3154 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 January 2020 - 10:12 AM

August in Osage County - tudi tole je še ena dobra drama o odnosih v fucked-up družini. Meryll Streep v vlogi matere blesti. 

Ta družina pa pokaže, da smo vsi ostali amaterji v družinskih odnosih :D

Odličen film, je pa precej naporen, če se najdeš v kakšni vlogi.

• 0

Put A Kilt On It!

#3155 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 10 February 2020 - 08:20 PM

Rocketman (2019), biografski film o Eltonu Johnu, nisem vedela da je imel on tako žalostno zgodbo, film bi bil pa lahko neprimerljivo boljši, sploh ti pevski vložki so bili velikokrat nepovezani, na splošno se mi je zdelo da zgodba ni lepo tekla niti me ni prepričal glavni igralec.

Edina kostumografija je top, sploh ko na koncu pokaže primerjavo z njegovimi originalnimi kostumi.
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3156 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 March 2020 - 01:48 PM

Menda je to precej značilno za korejske filme, ta maščevalni motiv. Mene je v bistvu ravno to precej zmotilo, ker je bilo enostavno nepotrebno.

Meni je pa po svoje smiselno. Prvi maščevalni element, ko mož bivše hišne pomočnice se v stanju besa in nemoči hoče maščevati za ženino smrt, za katero so hočeš nočeš odgovorni Ki-taekovi, meni deluje zelo logično (prosim, ne razumite me narobe). Drugi maščevalni element, ko Ki-taek zabode Parka, prav tako. Vsa ta metaforika, izražena skozi vizualije in kratke replike. In ponavljanje o meji, vidni ali nevidni, Park vedno poudarja o "crossing the line", češ 'dobro je, vsaj vejo kam sodijo, he never crosses the line', meja med njimi je jasno začrtana, revni so pometeni nekam na obrobje in ne motijo bogataškega mehurčka. In tudi, ko so skriti in nevpadljivi, jih še vedno izda vonj. In njihovi otroci so bolj pomembni; ni pomembno, če revežev otrok umira in iz njega šprica kri, mali privilegirani fantek, rojen v bogati družini, ki je doživel šok, je bolj pomemben. 

Sem sinoči končno pogledala Parazita in se mi je kar usidral v glavo, bom ene dele danes pogledala še enkrat. Dober je. Ne omg-res-si-zasluži-svojih-dvajset-oskarjev-najboljši-film-ever, ampak vsekakor mojstrovina. Odlično režiserjevo manevriranje med različnimi žanri in slogi, krasna fotografija, odlična igra vsakega lika. Ves čas drži v napetosti, ko že misliš, da si pogruntal, kaj bo, te preseneti. 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3157 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17603 posts

Posted 12 March 2020 - 01:55 PM

Ja, saj imaš kar prav, zmotila me je ta teatralnost.
  • 0

Bill Bullard

#3158 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25898 posts

Posted 02 April 2020 - 06:09 PM

Slovenski filmi na spletu

Meni ni nic kaj znano, je kateri tak, da ga priporocate? Bi raje kaj preizkusenega, da ne vrzem stran dveh vecerov ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3159 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 April 2020 - 06:30 PM

Zal nimam priporocila, ker nobenega od teh nisem gledala (razen Cefurjev, ampak komot spustis, precej plehka predelava knjige), imam pa vprasanje, ce smo ze pri slovenskih filmih - kje lahko pogledam film Izbrisana? Ga imam na wl ze odkar je prisel, a v kino nisem utegnila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3160 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 02 April 2020 - 06:33 PM

Ob cefurji raus sem se spomnila na leta nazak, ko je bil v kinu in so povsod viseli plakati. Od kolega foter prvic vidi plakat in on v strahu: pa kam cemo, da idemo!?
  • 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users