SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 02 January 2018 - 12:09 PM
Jaz privoščim vsem takim, ki si upajo stopit iz vsakdana in malo drugače zaživet, ampak pomojem je malo takih, ki se ne bi vrnili nazaj v "realnost".
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 January 2018 - 11:23 PM
A jo poznas? Vprasam, ker se mi zdi sam clanek dober, ce ne bi malo ozadja poznala. Ji pa ful privoscim, ker mi je drugace fajn punca.
Ne, na članek sem naletela, ker sledim avtorici in njenemu delu. Bom malo sodelavke povprašala, kaj je "v ozadju"
Posted 03 January 2018 - 08:53 AM
Jaz privoščim vsem takim, ki si upajo stopit iz vsakdana in malo drugače zaživet, ampak pomojem je malo takih, ki se ne bi vrnili nazaj v "realnost".
če se vrnejo ali ne; vsaj poskusili so in doživeli nekaj, kar drugače sploh ne bi. Če le imajo možnost in pogum - vsaka čast!
Meni je zadnjič v Slovenologiji padel v oči stavek: V Sloveniji je zelo veliko ljudi zadovoljnih, malo pa srečnih, saj sploh ne poznajo razlike.
Mislim, da nas zelo lepo opiše in se popolnoma strinjam.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 January 2018 - 11:20 AM
Osebno mislim, da je mantra sreča dokaj umetno ustavrjena, seveda pod pogojem, da vsi enako mislimo kaj sreča je. Sreča je zame bolj skupek trenutkov, kjer je vse popolno in nimajo dosti veze z materialnimi dobrinami, kar mi je bolj vezano na besedo "zadovoljen". Zato so mi take raziskave brezpredmetne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 January 2018 - 03:01 PM
Put A Kilt On It!
Posted 16 January 2018 - 08:59 PM

Posted 24 January 2018 - 08:26 AM
Posted 24 January 2018 - 08:43 AM
Jaz se delno strinjam z njo, ravno vzporednice s HItlerjem en bi vlekla. Imajo pa ZDA že izkušnje z lovom na čarovnice po drugi svetovni vojni.
Se pa strinjam, da so kariere mnogih uničene, imamo pa le izjave, pogosto le na twitterju. Nek dvom in ne vse vzeti za čisto zlato je veeno fajn ohraniti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 January 2018 - 08:47 AM
Posted 24 January 2018 - 09:03 AM
Kmalu bo potrebno podpisat pogodbo o flirtanju, da ne bo kdo dobil tožbe, ker se ji je neprimerno zasmejal in jo slačil s pogledom.
Put A Kilt On It!
Posted 24 January 2018 - 12:21 PM
Si upam trditi, da so tudi standardi obnašanja, tudi do žensk, danes precej drugačni kot so bili pred 30 leti ali več. Marsikatera igralska legenda bi po današnjih standardih imela uničeno kariero.
Posted 24 January 2018 - 03:22 PM
Put A Kilt On It!
Posted 27 January 2018 - 11:02 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 January 2018 - 12:00 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 January 2018 - 09:34 PM
Ne bom secirala članka, nekatere stvari so mi všeč, nekatere ne.
V glavnem pa se poistovetim - totalno vseeno mi je in DOL mi visi, kaj folk počne. Ne vem zakaj nas hočejo na vsakem koraku prepričat kako posebni in unikatni so, ker počnejo to in to in blablabla. In kako moramo mi ta njihova dejanja jemat kot posebna. Res, koga briga.
Predvsem to:
Na živce mi gre, da je pogumna tista, ki si pod pazduho pusti rasti dlake in si ne brije nog. Pogumna?! Pa a ste vsi kompletno znoreli? Brij si dlake, pusti si jih rasti tako dolge, da narediš iz njih norveški vzorec, briga me!
Znorim ob ženskah, ki o svojih gubah govorijo: srečna sem, ker jih imam, ker pomenijo, da smo že nekaj doživele. Gube pomenijo zgolj to, da se staramo ali pa da smo si premalo vlažile obraz. V vsakem primeru – popolnoma nepomembno.
Posted 30 January 2018 - 09:45 PM
Se strinjam.
― V. Van Gogh
Posted 31 January 2018 - 04:14 PM
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users