Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#3141 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 31 January 2014 - 02:16 PM

Za kakšne juhe, drugače pa jo lahko uporabiš tudi v "detox" smoothiju: pol grenivke, banana, vejica peteršilja, kos zelene. Še bolj zeleno barvo dodajo pšenična trava v prahu.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3142 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 31 January 2014 - 02:35 PM

Jaz bi si jo v solato čist na drobno narezala. Škoda bi jo bilo segrevat, ker vsebuje celo vitamin B12!

Res? 

Tega pa nikjer nisem še zasledila.

Ravno danes sem pisala izpit iz prehrane in je bilo vprašanje : Viri vitamina b 12, pa sem mislila, da je samo v drobovini, jajcih, mleku, piščančjem in puranjem mesu ter v morski hrani...

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3143 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 31 January 2014 - 02:37 PM

Ima katera že izkušnje z izdelavo riževega ali mandljevega (lahko tudi katerega drugega) mleka?

Zvečer namočim mandlje ali lešnike, zjutraj odlijem vodo in natočim novo in zmiksam s paličnim. Potem lahko to odcediš in imaš mleko, jaz pa kar vse uporabim za izdelavo smoothieja (dodam banano in še kakšno drugo sadje). To je to. Okus je dober :)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3144 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 31 January 2014 - 03:15 PM

Zvečer namočim mandlje ali lešnike, zjutraj odlijem vodo in natočim novo in zmiksam s paličnim. Potem lahko to odcediš in imaš mleko, jaz pa kar vse uporabim za izdelavo smoothieja (dodam banano in še kakšno drugo sadje). To je to. Okus je dober :)

hvala :)

• 0

#3145 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 January 2014 - 03:28 PM

HVALA vsem za ideje. :) Poročam.

160961022548495430338314.jpg

• 2
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3146 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19135 posts

Posted 05 February 2014 - 08:31 PM

A lahko odtajano sadje ponovno zamrzneš?

• 0

#3147 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 05 February 2014 - 08:34 PM

Ne vem če lahko, ampak jaz ga vedno.:D

• 0

After all this time?

Always.

#3148 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 05 February 2014 - 11:59 PM

Pri sadju bolj kot kaj drugega zaradi tega trpi okus - ker med zamrzovanjem nastajajo kristali vode, celične stene popokajo... :) Pri mesu je bolj problematično iz vidika mikroorganizmov.

• 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#3149 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 February 2014 - 11:52 AM

HILFE HILFE, MAYDAY, HOUSTON WE HAVE A PROBLEM.

Torej: kupila sem avokado, ampak prašič noče dozoret. Že en teden je TRD. :D Kako naj mu dopovem, da to ni OK, saj mora jutri v guacamole? Je v družbi jabolk, pa je še vedno trd.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3150 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 07 February 2014 - 12:09 PM

Meni se je to tudi že zgodilo. Ne vem, ampak pomoje avokado ful dolgo dozoreva? Je boljše, če že v trgovini najdeš mehkega.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3151 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 February 2014 - 12:40 PM

HILFE HILFE, MAYDAY, HOUSTON WE HAVE A PROBLEM.

Torej: kupila sem avokado, ampak prašič noče dozoret. Že en teden je TRD. :D Kako naj mu dopovem, da to ni OK, saj mora jutri v guacamole? Je v družbi jabolk, pa je še vedno trd.

Zavij ga v časopisni papir in ga daj nekam počivat. V dobrem tednu bo dozorel.

• 0
Viens, reste ici!

#3152 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 07 February 2014 - 12:41 PM

Kinky, lahko, da se je prislo do kaksnih skladiscnih napak (opazim vcasih pri bananah, da nekatere nikoli ne spremenijo konsistence v smislu da bi zares dozorele, ne glede na to, kako dolgo jih imam doma na pultu). Drugace pa socustvujem, zoprna stvar. Kupovanu mehkega avokada se pa izogibam, ker ga zelo redko 'trofim', da je zrel in ne na pol pomuckan in/ali gnil. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3153 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 February 2014 - 12:44 PM

Zavij ga v časopisni papir in ga daj nekam počivat. V dobrem tednu bo dozorel.

Rabim do jutri. :)

Mah, bo že, če ne bom naredila pa fižolov namaz. :)

• 0

#3154 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 February 2014 - 12:52 PM

Aja opa..

No, pa za naslednjič.

• 0
Viens, reste ici!

#3155 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 07 February 2014 - 12:53 PM

A imaš zaprtega skupaj z jabolki v papirnati vrečki? A so jabolka zrele sorte? Sicer pa, če je trd kot kamen, ni prav velikih šans, da bo jutri slasten in mehek, ti kar pojdi po fižol.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#3156 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 February 2014 - 12:55 PM

Je trenutno v plastični vrečki; jabolka so zrela, ampak mislim, da res ne bo nič do jutri. Hvala vseeno vsem za dobronamerne nasvete. :)

ti kar pojdi po fižol.

Je doma vedno zaloga.  :cool:

• 0

#3157 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 07 February 2014 - 06:52 PM

je res, da trdi siri vsebujejo zelo malo laktoze? Ena kolegica to trdi in bi raje preverila preden kupim sir in ugotovim da mi je po njem slabo.

• 0

#3158 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85899 posts

Posted 07 February 2014 - 07:06 PM

Je res, najmanj je ima parmezan.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3159 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 08 February 2014 - 09:18 AM

TOLE ti lahko pomaga

Imajo tudi sir Jošt brez laktoze....

• 0

#3160 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 February 2014 - 02:53 PM

Siri ne vsebujejo laktoze sploh. Sir brez laktoze = marketinška fora.

Tako sem jaz brala, ne vem pa če je res? Jaz sire lahko, mi dejansko ne delajo problema. Je pa res, da jih količinsko ipak ne pojem toliko.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users