Za kakšne juhe, drugače pa jo lahko uporabiš tudi v "detox" smoothiju: pol grenivke, banana, vejica peteršilja, kos zelene. Še bolj zeleno barvo dodajo pšenična trava v prahu.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 31 January 2014 - 02:16 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 January 2014 - 02:35 PM
Jaz bi si jo v solato čist na drobno narezala. Škoda bi jo bilo segrevat, ker vsebuje celo vitamin B12!
Res?
Tega pa nikjer nisem še zasledila.
Ravno danes sem pisala izpit iz prehrane in je bilo vprašanje : Viri vitamina b 12, pa sem mislila, da je samo v drobovini, jajcih, mleku, piščančjem in puranjem mesu ter v morski hrani...
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 31 January 2014 - 02:37 PM
Ima katera že izkušnje z izdelavo riževega ali mandljevega (lahko tudi katerega drugega) mleka?
Zvečer namočim mandlje ali lešnike, zjutraj odlijem vodo in natočim novo in zmiksam s paličnim. Potem lahko to odcediš in imaš mleko, jaz pa kar vse uporabim za izdelavo smoothieja (dodam banano in še kakšno drugo sadje). To je to. Okus je dober
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 31 January 2014 - 03:15 PM
Zvečer namočim mandlje ali lešnike, zjutraj odlijem vodo in natočim novo in zmiksam s paličnim. Potem lahko to odcediš in imaš mleko, jaz pa kar vse uporabim za izdelavo smoothieja (dodam banano in še kakšno drugo sadje). To je to. Okus je dober
hvala
Posted 31 January 2014 - 03:28 PM
HVALA vsem za ideje. Poročam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 February 2014 - 08:31 PM
A lahko odtajano sadje ponovno zamrzneš?
Posted 05 February 2014 - 08:34 PM
Ne vem če lahko, ampak jaz ga vedno.
After all this time?
Always.
Posted 05 February 2014 - 11:59 PM
Pri sadju bolj kot kaj drugega zaradi tega trpi okus - ker med zamrzovanjem nastajajo kristali vode, celične stene popokajo... Pri mesu je bolj problematično iz vidika mikroorganizmov.
Posted 07 February 2014 - 11:52 AM
HILFE HILFE, MAYDAY, HOUSTON WE HAVE A PROBLEM.
Torej: kupila sem avokado, ampak prašič noče dozoret. Že en teden je TRD. Kako naj mu dopovem, da to ni OK, saj mora jutri v guacamole? Je v družbi jabolk, pa je še vedno trd.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 07 February 2014 - 12:09 PM
Meni se je to tudi že zgodilo. Ne vem, ampak pomoje avokado ful dolgo dozoreva? Je boljše, če že v trgovini najdeš mehkega.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 February 2014 - 12:40 PM
HILFE HILFE, MAYDAY, HOUSTON WE HAVE A PROBLEM.
Torej: kupila sem avokado, ampak prašič noče dozoret. Že en teden je TRD.
Kako naj mu dopovem, da to ni OK, saj mora jutri v guacamole? Je v družbi jabolk, pa je še vedno trd.
Zavij ga v časopisni papir in ga daj nekam počivat. V dobrem tednu bo dozorel.
Posted 07 February 2014 - 12:41 PM
Kinky, lahko, da se je prislo do kaksnih skladiscnih napak (opazim vcasih pri bananah, da nekatere nikoli ne spremenijo konsistence v smislu da bi zares dozorele, ne glede na to, kako dolgo jih imam doma na pultu). Drugace pa socustvujem, zoprna stvar. Kupovanu mehkega avokada se pa izogibam, ker ga zelo redko 'trofim', da je zrel in ne na pol pomuckan in/ali gnil.
Posted 07 February 2014 - 12:44 PM
Zavij ga v časopisni papir in ga daj nekam počivat. V dobrem tednu bo dozorel.
Rabim do jutri.
Mah, bo že, če ne bom naredila pa fižolov namaz.
Posted 07 February 2014 - 12:52 PM
Aja opa..
No, pa za naslednjič.
Posted 07 February 2014 - 12:53 PM
A imaš zaprtega skupaj z jabolki v papirnati vrečki? A so jabolka zrele sorte? Sicer pa, če je trd kot kamen, ni prav velikih šans, da bo jutri slasten in mehek, ti kar pojdi po fižol.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 07 February 2014 - 12:55 PM
Je trenutno v plastični vrečki; jabolka so zrela, ampak mislim, da res ne bo nič do jutri. Hvala vseeno vsem za dobronamerne nasvete.
ti kar pojdi po fižol.
Je doma vedno zaloga.
Posted 07 February 2014 - 06:52 PM
je res, da trdi siri vsebujejo zelo malo laktoze? Ena kolegica to trdi in bi raje preverila preden kupim sir in ugotovim da mi je po njem slabo.
Posted 07 February 2014 - 07:06 PM
Je res, najmanj je ima parmezan.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 February 2014 - 02:53 PM
Siri ne vsebujejo laktoze sploh. Sir brez laktoze = marketinška fora.
Tako sem jaz brala, ne vem pa če je res? Jaz sire lahko, mi dejansko ne delajo problema. Je pa res, da jih količinsko ipak ne pojem toliko.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users