Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3141 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 November 2010 - 01:45 PM

QUOTE(ora @ 24. 11. 2010 - 13:42) View Post

Nad tabletkami se večina starcev zgraža, antibiotike pa popapcajo z žlico.

Omfg JA! slap.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3142 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 24 November 2010 - 01:45 PM

QUOTE(ora @ 24. 11. 2010 - 13:29) View Post

Ciklus je normalen

Tudi če jih jemlješ stalno, brez pavze?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3143 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 01:47 PM

Pomojem ne.
  • 0

#3144 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 24 November 2010 - 01:49 PM

COC are also contraindicated for women with liver tumors, hepatic adenoma or severe cirrhosis of the liver, and for those with known or suspected breast cancer.

Vir: Wikipedia

---------------------------------

Pomoje KT ne bi odsvetovali pri ženskah, ki imajo ali sumija raka na prsih, če bi imele kT blagodejen vpliv na preprečitev raka.

------------------

COC decrease the risk of ovarian cancer, endometrial cancer,[23] and colorectal cancer.[77][1]

Monograph 91 of The International Agency for Research on Cancer (IARC) stated in 2005 that COC increase the risk of cancers of the breast (among current and recent users),[1] cervix and liver (among populations at low risk of hepatitis B virus infection).[1][78] Research into the relationship between breast cancer risk and hormonal contraception is complex and seemingly contradictory.

Vir: Wikipedia

COC= Combined Oral Contraception
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3145 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 01:51 PM

Ajde wikipedija ni ravno zanesljiv vir, ampak mam pa v spominu, da za nastanek raka na prsih niso ravno ugodne.

P.S: kako pa izgovorite wikipedija? laugh.gif
  • 0

#3146 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 24 November 2010 - 01:54 PM

Vem, da ni najbolj zanesljiv vir, ampak tule so ipak deli besedil iz znanstvenih člankov (v oklepajih so navedeni viri, oz. povezave). Seveda pa to ni vsa literatura. Nekaj je ziher priča proti tem ugotovitvam, nekaj pa za.
Sam glede na to, da se pogostokrat več sliši o povezavah med prsnim rakom in COC, bo verjetno le nekaj na tem.

Pa jaz rečem kar Vikipedija, čisto po naše.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3147 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 01:56 PM

Naglas na e al na i?
  • 0

#3148 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 24 November 2010 - 02:11 PM

Ja po naše - na e. Samo ne trdim, da je to prav. Po angleško je pa seveda drugače; pronounced /ˌwɪkɪˈpiːdi.ə/ or /ˌwɪkiˈpiːdi.ə/ WIK-i-PEE-dee-ə .

--------------------------------------

The large 1996 collaborative reanalysis of individual data on over 150,000 women in 54 studies of breast cancer found that: "The results provide strong evidence for two main conclusions. First, while women are taking combined oral contraceptives and in the 10 years after stopping there is a small increase in the relative risk of having breast cancer diagnosed. Second, there is no significant excess risk of having breast cancer diagnosed 10 or more years after stopping use. The cancers diagnosed in women who had used combined oral contraceptives were less advanced clinically than those diagnosed in women who had never used these contraceptives."[2] This data has been interpreted to suggest that oral contraceptives have little or no biological effect on breast cancer development, but that women who seek gynecologic care to obtain contraceptives have more early breast cancers detected through screening.[80][81] While taking the pill, there are approximately 0.5 excess cancers per 10,000 women aged 16–19, and approximately 5 excess cancers per 10000 women aged 25–29.[76]

It is generally accepted by medical authorities that the health risks of oral contraceptives are lower than those from pregnancy and birth,[82] and "the health benefits of any method of contraception are far greater than any risks from the method".

Tudi to je iz Wikipedie, pač nadaljevanje.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3149 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 28 November 2010 - 11:29 PM

Wikipedia se izgovori U[w]ikipidia.
  • 0

#3150 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 29 November 2010 - 01:51 AM

Jaz nisem nikoli jemala tabletk in jih nimam namena začet. Jaz sem prepričana, da je zame tako bolje. Meni pozitivne lastnosti nikakor ne pretehtajo stranskih učinkov. In ker obstajajo razni sumi na povezavo med KT ter različnimi vrstami raka (na prsih, jetrih,...) se mi nikakor ne zdi smiselno, da bi tvegala s tabletami, če mi ni treba.
Tudi jaz imam strah pred zanositvijo, ker nočem še postati mama, ampak kondomi pa tudi ne pokajo kar vsepovprek. V 6 letih, odkar sem spolno aktivna, mi je počil samo enkrat, pa še to je bila neka x znamka. Drugače v glavnem uporabljam Durexove in še nikoli ni počil. Pač moraš pravilno nataknit, paziš, da ga ne opraskaš, držiš na vrhu, da gre zrak ven. Pa tudi po seksu vedno preverim, če je cel. Saj pomoje če poči, poči očitno in ne moreš spregledat. Ko je meni počil, ga je prav razparalo, fantu je cel scefran visel z luleka, kot bi se ne vem kaj zgodilo, prav nisem mogla verjat. laugh.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3151 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 29 November 2010 - 12:54 PM

Nama je enkrat enega barvnega in to ravno Durexovega razsulo, podobna slika kot pri tebi, tudi jaz nisem mogla verjeti, da lahko kondom ob obicajni uporabi tako raznese. Krneki. O.o Zelene koscke sem pa se dva dni pobirala s svojih spodnjic. O.o

: D

Da ne bomo cisto OT: tablet ne jem, nisem in nimam namena, imam podobno mnenje kot Marmelada. Pa pac nimam ravno 18 let in sem preskrbljena, tako da tudi, ce bi imela otroka se ne bi svet podrl, malo obrnil na glavo ze, podrl pa ne. I guess. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3152 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 29 November 2010 - 01:09 PM

jst bi tud ful rada tako rekla...sam kaj, ko mam potem grozne probleme s podkožnimi aknami cry.gif
  • 0

#3153 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 29 November 2010 - 01:26 PM

Saj če bi jaz imela ful probleme s kožo, bi verjetno drugače govorila...ampak kljub temu bi sigurno probala druge načine zdravljenja aken, če bi se le dalo ne bi KT.

Poleg tega pa sem brala, da jemanje KT odsvetujejo ženskam, ki imajo migrene z avro. Jaz jo imam.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 29 November 2010 - 01:32 PM

Jaz mam občutek, da sem v splošnem bolj zamorjena in slabše volje odkar jih jemljem. Ampak je pa res, da je to ful težko ocenit. Zaenkrat sem si rekla, da bom počakala dokler ne diplomiram in službe ne dobim, ker takrat bom vsaj vedela, da nisem taka zaradi stresa.
  • 0

#3155 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 29 November 2010 - 01:34 PM

QUOTE(Marmelada @ 29. 11. 2010 - 13:26) View Post
Saj če bi jaz imela ful probleme s kožo, bi verjetno drugače govorila...ampak kljub temu bi sigurno probala druge načine zdravljenja aken, če bi se le dalo ne bi KT.

Ja sej to...sem poizkusila vse ostalo... rolleyes.gif

• 0

#3156 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 29 November 2010 - 04:35 PM

Anch, to je bedno, hormonsko pogojeni mozolji, sej moja koza tudi ni cista, pa bi pri teh letih ze davno lahko bila rolleyes.gif, vcasih me prime, da bi si poskusila s tabletami urediti vse skupaj (res ne vem ali bom imela se pri 50ih mozolje al kaj?!?!), ampak, ko berem vase izkusnje me vsakic znova mine. Je pa res, da proti tvojim tezavam so moje nicne. : ( Pa se svetlinovo olje ocitno dobro opravlja funkcijo uravnavanja hormonov.
  • 0

#3157 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 November 2010 - 08:42 PM

vidim da imate ene strašansken strah še preden jim sploh date priložnost in sprobate kako delujejo na VAS na VAŠE telo....to je tudi zato, ker berete oz vidite le negativne komentarje in potem avtomatsko te simptome tudi res imate(pisha dela svoje...)ene že ob ali celo pred prvo tabletko..medtem ko tudi tiste ki jih ne jejo ravno ne kipijo od dobre volje(tu mislim na ono ko se ene pritožujejo da so brezvoljne...itd..itd..
jaz pa še nekaj nas jemo pa je vse ok, kot sem že večkrat napisala nimam praktično niti enega negativnega stranskega učinka biggrin.gif :(pa tudi nisem edina)
QUOTE(Lo-Fi @ 20. 11. 2010 - 13:00) View Post

jaz sem na tabletkah že 10 let
vmes sem imela obdobje nekaj mesecev brez, takrat sem 4 mesec brez zaščite zanosila.
no kot pravim drugače pa 10 let jih že jem, nimam nobenih stranskih učinkov
celulita imam malo, pa še to le pod ritjo, kar je po moje pri 29 normalno biggrin.gif

• 0

#3158 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 29 November 2010 - 09:49 PM

Jaz se sploh nisem zavedala kake stranske učinke vse majo, dokler nisem prenehala, zdaj vidim kolk mi je bolje.

Lo-Fi, zanosila si?
  • 0

#3159 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 November 2010 - 10:21 PM

ja zanosla sem takrat,ja
  • 0

#3160 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 29 November 2010 - 10:44 PM

Ja, jaz ene reci res apriori zavracam, samo kolikor se poznam, pri kontracepcijskih tabletah ne gre samo za princip, se za vse kaj drugega v moji psihi, pa ne bi razpredala o zadevi.

Seveda poznam tudi jaz zenske, ki so s tabletami ali brez "enake". Vsaka zgodba ima vec plati, to je tako ali tako jasno.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users