Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31541 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 15 June 2016 - 09:04 PM

Hvala ančka.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#31542 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 15 June 2016 - 10:46 PM

Np
  • 0

#31543 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 June 2016 - 06:12 PM

Tole spada spet v kategorijo "joj, Immortele, tebi se pa res svašta dogaja", tako da prosim za potrpežljivost.

Kaj narediti, če ti nekdo prevzame pošto, ki je bila dostavljena na tvoj prejšnji naslov? Pa da ta oseba zanalašč ne odgovarja na klice, niti na zvonec in se na sploh izogiba stikom? Šlo je za paket iz tujine, na katerega sem pozabila, ker sem se selila, včeraj pa izvem, da je bil paket že pred skoraj mesecem prevzet na mojem starem naslovu, kjer zdaj živi druga oseba, s katero pa nimam najboljših odnosov. Gre za stvar, vredno 60 eur, kar ni tako malo. Je pa bil tracking number in oseba je seveda morala podpisati, tako da vem, da ima moje stvari. 

Na pošti pravijo, da ne morejo nič, pa čeprav takrat, ko je paket bil dostavljen, na poštnem nabiralniku ni več bilo mojega imena in priimka. 

Mi ostane še samo policija? A je sploh smiselno? Kaj bi ve naredile na mojem mestu? 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#31544 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 20 June 2016 - 09:49 PM

Jaz bi požrla ponos, ali kakorkoli bi že temu rekla in šla na svoj prejšnji naslov iskat paket z mirno obrazložitvijo, da ima dostavna služba podpis od prevzema pošiljke. A se je ta oseba osebno podpisala, ali je podpisala tvoj priimek? Če to ne gre čez.... Potem pa verjetno policija, ja.

Edit: na zvonec se ne oglaša, ker ve, da si ti? Lahko koga drugega pošlješ?
  • 0

#31545 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 20 June 2016 - 10:23 PM

Jaz bi ga verjetno pustila, skoda zivcev. Se verjetno skriva zgodba za tem, da so odnosi kakrsni so, in mi unih 50€ ne bi blo vredno, sploh ce ni nic nujnega.
  • 0

After all this time?

Always.

#31546 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17418 posts

Posted 21 June 2016 - 05:27 AM

Jaz sem tudi zal tak tip, da bi norela za stirimi stenami, naredila pa nic.Pa cist prekinila stike, pac ta oseba ne obstaja vec zame in cao...samo jaz tud frizerki nisem nic rekla ko je racunala 10 e za eno stvar, dala sem ji 20 vrnila ni pa nic.....nekako je sel moment mimo....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#31547 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23586 posts

Posted 21 June 2016 - 07:05 AM

Se strinjam z Ančko, pomoje je najbolje osebno it tja, lahko pa pošlješ recimo fanta. Poveš, da veš, da je bil paket prevzet na tistem naslovu in "zagroziš", da boš javila policiji, če ti ne da stvari. Ne vem, meni se zdi 60 eur škoda kar tako pustit.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#31548 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 21 June 2016 - 07:29 AM

Jaz bi ga verjetno pustila, skoda zivcev. Se verjetno skriva zgodba za tem, da so odnosi kakrsni so, in mi unih 50€ ne bi blo vredno, sploh ce ni nic nujnega.

se strinjam. Če osebni obisk ne pride v poštev, meni tistih 60 eur ni vrednih časa in energije, da bi šla na policijo oz. iskala drugo pot.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31549 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 June 2016 - 07:39 AM

Immortelle, zakaj se sploh ukvarjaš s tistim, ki ti je ukradel pošiljko. Pozanimaj najprej se pri dostavitelju, zakaj so izročili paket drugemu, kakor tebi. Pošiljatelj (trgovec) ima robo zavarovano in če mu javiš, da nisi prejela naročene in plačane robe, ti bo poslal še enkrat. Bi pa počakal, da vidiš, kaj boš zvedela od dostavitelja (pošta, UPS, DHL ipd.)

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31550 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 June 2016 - 07:55 AM

Hvala za mnenja in nasvete. 

Paket je dostavljala Pošta Slovenije - paketna dostava.

Imam pa vso pošto preusmerjeno (za vsak slučaj, če bi na stari naslov prišlo še kaj), ampak očitno so pri paketni dostavi tole spregledali. 

Nisem vedela tega glede zavarovanja trgovca. To je dobro vedeti. 

Sem danes klicala še enkrat na dostavo, pa so mi rekli, da razen tega, da sama poskušam paket dobiti nazaj (da grem do osebe, ki je paket prevzela v mojem imenu in ga zahtevam), ne morejo nič. Da potem lahko edino poizvednico naredim na pošti. 

Tako da verjetno da se bom kar na trgovino obrnila in jim razložila situacijo, čeprav nekako dvomim, da bom kaj dosegla... oni imajo dokaz, da je bila pošiljka vročena in to na naslov, ki je bil naveden ob naročilu. Dvomim, da jih zanima dejstvo, da podpis ni moj. Mogoče bi si celo mislili, da sem si vse skupaj izmislila?

Drugače sem že šla tja, zvonila, pustila listek s sporočilom v nabiralniku (da naj paket vrne na pošto in da bo stvar pozabljena), poslala več smsov, klicala. Koga drugega ne bom pošiljala tja, ker nočem vmešavati ostalih v to. Tako da, bom poskusila pri trgovcu pa da dostava razišče, zakaj so paket dali nekomu, ki nisem jaz.

Hvala drugače vsem. Če ne drugega, je tole lekcija (precej draga) zame... vsaj vem, kako delujejo tile "podpisi", ki očitno niso kaj prida vredni. Izgleda, da je povsem preprosto nekomu ukrasti paket. :( 

• 0

#31551 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 June 2016 - 09:54 AM

Nisem vedela tega glede zavarovanja trgovca. To je dobro vedeti. 

To sem zvedel, ko sem si iz Anglije naročil kapo, ki ni prišla dober mesec. Na moje urgiranje so rekli no problem, da jo bojo poslali še enkrat. Ko sem prišel iz službe domov, je bila kuverta s kapo v kaslcu, zato sem jim hvaležno takoj javil, naj ne pošiljajo še enkrat in tudi oni so se mi zahvalili za korektnost.

Če je paket prišel po Pošti Slovenije, je zanimivo vedeti, zakaj so dali pošiljko drugemu, namesto tebi, ki si bila naslovnica. Če je uni podpisal prejem, je ponaredil tvoj podpis z namenom tatvine. Ne razumem, zakaj Pošta Slovenije ni odgovorna.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31552 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 21 June 2016 - 10:00 AM

Ja, meni je tudi cudno to, sploh glede na to, da si imela preusmerjeno posto. Ocitno je napaka njihova (prejemnika paketa pac nisi pooblastila za prevzem) in je na njih, da jo popravijo (sploh, ce prejemnik na tvoje pozive ne trza). Meni bi tudi dvignilo pritisk. Ima morda varuh pravic potrosnikov tu kaj za dodat (glede poste in njihove odgovornosti)?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#31553 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 21 June 2016 - 12:19 PM

Morettina, preberi kakšne splošne pogoje Pošte. Ne verjamem, da smejo kar komurkoli dati podpisati za paket.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31554 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 June 2016 - 12:48 PM

Sem preverila. Piše, da se priporočene in vrednostne pošiljke lahko vročijo pooblaščeni osebi ALI enemu od odraslih, ki živijo na tem naslovu.

I'm screwed. 

Malo shrljivo je tole... nekdo bi se lahko postavil pred hišo nekoga, pa se delal, da tam živi, podpisal in vzel paket. :o 

Mojo situacijo še zapleta dejstvo, da imam zelo podoben priimek kot oseba, ki zdaj živi na tistem naslovu. :( 

• 0

#31555 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 21 June 2016 - 01:21 PM

Zakaj pol sploh pišemo imena naslovnikov, če ni važno, kdo sprejme pošiljko, da le stanuje na tem naslovu?! Kar se je zgodilo Immortelle, je navadna kraja. Očitno nima vica rabit čas za to, da prideš do paketa.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31556 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 21 June 2016 - 01:58 PM

Sem preverila. Piše, da se priporočene in vrednostne pošiljke lahko vročijo pooblaščeni osebi ALI enemu od odraslih, ki živijo na tem naslovu.

daj to preveri na kakšni drugi pošti.

Jaz sem že parkrat poskušala dvignit paket za mojega na pošti (imava isti naslov), pa sem morala vedno prinest izpolnjeno in podpisano pooblastilo.

Res je, da lahko prevzamem brez problema priporočeno pošto zanj na domu, ampak sem vedno mislila, da je to bolj dobra volja poštarja.

Včasih moram zraven tudi napisat "žena".

Če imaš pa preusmeritev pošte, bi jim pa jaz besno zatežila in se obrnila na Potrošnike ali kaj podobnega.

Zakon o poštnih storitvah:

VII. DOSTAVLJANJE POŠTNIH POŠILJK
41. člen
(dostavljanje in vročanje poštnih pošiljk)

(1) Poštne pošiljke se dostavljajo v hišni predalčnik ali poštni predal v poslovnih prostorih
izvajalca poštnih storitev ali tako, kot se dogovorita uporabnik in izvajalec poštnih storitev, če to
ni mogoče, pa neposredno v poslovnih prostorih izvajalca poštnih storitev. Če je potrebna vročitev,
se poštne pošiljke vročajo osebno naslovniku ali osebi, pooblaščeni za prevzem poštnih pošiljk ali
odraslemu članu gospodinjstva ali osebi, ki je zaposlena v gospodinjstvu naslovnika ali v
njegovem poslovnem prostoru.

(2) Priporočene in vrednostne poštne pošiljke se vročajo naslovniku osebno na naslovu. Če to ni
mogoče, se priporočena in vrednostna pošiljka vroči enemu od odraslih članov gospodinjstva ali
osebi, pooblaščeni za prevzem poštnih pošiljk.

(3) Če poštnih pošiljk iz prejšnjega odstavka zaradi odsotnosti ni mogoče vročiti osebam iz
prejšnjega odstavka, pusti dostavljavec v hišnem predalčniku obvestilo, v katerem navede kraj
prevzema in rok, v katerem se lahko prevzame poštna pošiljka.

(4) Če naslovnik poštne pošiljke ne prevzame v roku, določenem v obvestilu iz prejšnjega
odstavka, se poštna pošiljka vrne pošiljatelju.

(5) Če naslovnik ali osebe iz drugega odstavka tega člena priporočene in vrednostne poštne
pošiljke nočejo sprejeti, napiše vročevalec ali vročevalka (v nadaljnjem besedilu: vročevalec) na
poštno pošiljko ali vročilnico datum in razlog zavrnitve sprejema in poštno pošiljko vrne
pošiljatelju.

(6) Če poštne pošiljke ni mogoče dostaviti naslovniku, in tudi ni mogoče ugotoviti kdo je
pošiljatelj, izvajalec poštnih storitev na poštni pošiljki o tem napiše uradni zaznamek in jo shrani
za eno leto od dneva zaznambe. Po poteku navedenega roka se taka poštna pošiljka zaprta
komisijsko uniči.

(7) Če je prejemnik nepismen ali če se ne more podpisati, dostavljavec zapiše njegovo ime in
priimek ter datum vročitve s pripombo, zakaj se prejemnik ni podpisal.

Po moje bi lahko od Pošte zahtevala vračilo denarja, saj so 2x kiksnili. Najprej verjetno oseba ni bila pooblaščena za prevzem pošiljke, potem si imela pa še preusmeritev.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31557 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 21 June 2016 - 03:36 PM

Itak, če si imela preusmeritev je pa to sploh njihova napaka. Napiši jim, ne klicat, uradno pritožbo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31558 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 21 June 2016 - 05:04 PM

Ne ne, drugac je to ziher res - ce postar zvoni, lahko jaz prevzamem paket za mami recimo, na posto ga pa ne morem it z listkom iskat jaz namesto nje, mora sama. To se ziher da. :) Ne vem pa, a legalno, al samo tko delajo, ker je lazje.
  • 0

After all this time?

Always.

#31559 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 21 June 2016 - 05:15 PM

Meni se je enkrat zgodilo, da sem čakala en paket. Na tracking številki je bilo označeno, da je dostavljeno. Sem kontaktirala dostavno službo, kjer so mi poslali scan podpisa. Ni bil moj podpis! Na koncu se je izkazalo, da je podpisal dostavljalec, paket pa je ležal v skladišču. Baje me je dopoldan večkrat iskal doma (služba, halo?!?), na vprašanje, zakaj ni pustil listka, ni znal odgovoriti. Sem zahtevala, da mi v nedeljo dostavi zadevo domov, potem sem mu jih pa še napela o poneverbi mojega podpisa. mi je žal, da nisem potem pisala pritožbe na vodstvo, ampak ok...
  • 0

#31560 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 21 June 2016 - 05:36 PM

Tega se pa spomnim, ja.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users