Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31481 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 17 May 2016 - 12:13 PM

Jaz pa potem spadam v neizbraženo starejšo generacijo, saj ga prvič vidim/zaznavam. Vem edino, da so na splošno povzeli veliko rimskih simbolov (pa še to ne vem ali nacisti ali fašisti ali oboji).

Me pa to zgodovinsko obdobje res nič ne zanima, tako da ga več ali manj ignoriram (in norim čez Viasat History, ko imajo pol dneva rezerviranega za 2. svetovno vojno).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31482 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 17 May 2016 - 12:23 PM

Če bi pri zgodovini natančno opazovali slikovno gradivo, bi videli, kateri elementi rimske kulture (in preko nje antične grške) so ostali v uporabi do danes. Med njimi je prav gotovo omenjana butara. Moja generacija, ki je zbirala tudi kovance, se je najbolj spominja s kovancev italijanskih lir iz obdobja fašizma. Poleg te butare uporabljamo še kopico pojmov lastnih rimski državi in njenim uradom.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31483 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 17 May 2016 - 12:49 PM

Sicer ne vem kako je zgodovina potekala pri ostalih generacijah, ampak pri nas je bil velik problem, da nam je zmanjkalo časa za 20. stoletje, tako v 8. razredu, kot v srednji šoli.

Mi smo generacija, ki je dobila popolnoma nov učbenik za zgodovino za 8. razred (in učitelji sploh niso vedeli kako naj zdaj učijo o partizanih in domobrancih in smo samo preleteli).

V srednji šoli nam je spet časa zmanjkalo, kljub temu, da smo imeli zgodovino na maturi. Izgledalo je nekako tako, da smo obdelali 19. stoletje in uvod v prvo svetovno vojno in dobili navodila "ostalo pa predelajte doma". In seveda je bilo maturitetno vprašanje v smislu "Slovenci v 20. stoletju" in smo se začeli kar muzat, ker nismo imeli veliko pojma.

• 0

Put A Kilt On It!

#31484 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 17 May 2016 - 01:20 PM

Meni tudi slika ni znana iz solskih klopi (ceprav, resnici na ljubo, mi zgodovina ni bila hudo ljuba), v bistvu je ta simbol sele kakih 5 let nazaj prisel na moj radar, ker je bilo v druzbi par bolj aktivisticnih posameznikov - nekateri s precej alternativnim pogledom na svet in politiko -, tako da sem se takrat seznanila tudi z anarhisti, antikapitalisti, antifa gibanjem ...

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#31485 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12168 posts

Posted 17 May 2016 - 01:47 PM

Sicer ne vem kako je zgodovina potekala pri ostalih generacijah, ampak pri nas je bil velik problem, da nam je zmanjkalo časa za 20. stoletje, tako v 8. razredu, kot v srednji šoli.

Mi smo generacija, ki je dobila popolnoma nov učbenik za zgodovino za 8. razred (in učitelji sploh niso vedeli kako naj zdaj učijo o partizanih in domobrancih in smo samo preleteli).

V srednji šoli nam je spet časa zmanjkalo, kljub temu, da smo imeli zgodovino na maturi. Izgledalo je nekako tako, da smo obdelali 19. stoletje in uvod v prvo svetovno vojno in dobili navodila "ostalo pa predelajte doma". In seveda je bilo maturitetno vprašanje v smislu "Slovenci v 20. stoletju" in smo se začeli kar muzat, ker nismo imeli veliko pojma.

Enako pri nas. Prvo svetovno vojno smo še nekako predelali, za drugo je pa nekako zmanjkalo časa - morda niti ne ponesreči ...

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#31486 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6805 posts

Posted 18 May 2016 - 12:26 PM

Jaz bi simbol prepoznala. Smo o tem govorili pri zgodovini...tudi o njegovem izvoru.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#31487 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12257 posts

Posted 20 May 2016 - 07:59 PM

Na mimovrste sem pred skoraj enim letom kupila laptop (garancija še velja) in se je v tem času pokvaril 4x, prvič je bilo nevemkaj, dvakrat je šla matična plošča, potem nek notranji kabel, za katerega je serviser rekel, da ne more verjet, ker ta kabel nikoli ne crkne... Zdaj je laptop spet crknil, od zadnjega popravila nista minila niti dva tedna. A lahko zahtevam novega? Ker to je za znoret.

• 0

#31488 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 20 May 2016 - 08:02 PM

Ja! ali vračilo denarja.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31489 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12257 posts

Posted 20 May 2016 - 08:04 PM

O super!!! Hvala. Dali so mi res en drek.

• 0

#31490 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12257 posts

Posted 23 May 2016 - 04:44 PM

Errol!
Recimo, da si nek fotograf zazeli, da bi slikal golo zensko na stopnicah v Nuku... Dovoljenja za to skoraj ziher ne bi dobil ane?
  • 0

#31491 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 23 May 2016 - 05:13 PM

Zakaj tako misliš. :?

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31492 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87229 posts

Posted 23 May 2016 - 05:14 PM

Ce bi bil Errol zraven, bi mogoce slo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#31493 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12257 posts

Posted 23 May 2016 - 05:45 PM

Ne vem, sprasujem se. Nuk se mi zdi taka ustanova, da bi to dovolila samo kaksnemu znanemu, nekemu no-name fotografu pa ne. Sicer mi pa nisi odgovoril :P
Jina :)
  • 0

#31494 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 24 May 2016 - 01:28 PM

Frida, ti si kar nekaj vnaprej rekla. Če si me hotela vprašati, me kontaktiraj zunaj foruma, ali pa recimo na zs, povej, kaj in kdo kaj hoče, pa ti bom lahko odgovoril. Mene res ne zanima ali je fotograf renomiran ali ne. Ker tudi renomirani so nekoč bili nerenomirani. Ali qaj. Torej prašaj konkretno.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31495 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12257 posts

Posted 24 May 2016 - 05:04 PM

Joj Errol, vprasala sem za mnenje, cisto tako. Ko bo imel fotograf resne namene, bo verjetno vprasanje naslovil na pristojne v nuku, predvidevam. Kaj tok kompliciras in tezis? Ti si na vprasanje odgovoril z vprasanjem.
  • 0

#31496 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 26 May 2016 - 09:41 AM

Ali kdo kolesari pod železniško postajo v LJ?

Meni bi to precej posekalo pot, vendar me mine, ko pomislim, da bi morala kolo rinit po tistih stopnicah na izhodu center. Saj je ob robu nekakšna steza za kolesa, ampak mi je kljub temu precej nerodno.

Je morda še kakšna druga pot?

• 0

Put A Kilt On It!

#31497 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 26 May 2016 - 09:48 AM

V tem podhodu moraš res rinit kolo po rampi ob štengah. Ni druge, če si hočeš skrajšati pot.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31498 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 26 May 2016 - 09:55 AM

Predvidevam, da dvigalo pa ni primerno za kolesarje? Bi znala kakšno kazen pokasirat?

• 0

Put A Kilt On It!

#31499 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 26 May 2016 - 10:06 AM

Ne vem, da bi bilo tam kako dvigalo.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31500 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5849 posts

Posted 26 May 2016 - 10:43 AM

Mislim, da je dvigalo prav za kolesa. Nisem pa prepričana.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users