Posted 08 January 2024 - 06:20 PM
Posted 08 January 2024 - 06:20 PM

Pa pomoje to res izvira iz otrostva tudi, jaz moskih nikoli nisem videla kot glavnih providerjev, pa tudi nisem iskala takega. Ze kot puncki mi je bilo pomembno, da imam svojo kariero in svoj denar.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 January 2024 - 07:06 PM
Posted 08 January 2024 - 07:27 PM
Bp bi bila housewife...
Posted 08 January 2024 - 07:40 PM
Posted 08 January 2024 - 07:48 PM
Če navedeno v tistem komentarju res drži (ni navedenega vira, tako da ne vemo če ni iz riti potegnjeno), potem to zgolj potrjuje še vedno zelo tradicionalistično dojemanje vlog v družbi. Iz česar izhaja, da karierno uspešne ženske z otroki so večkrat tarča sodb, da bi se morale bolj posvečati družini. In po drugi strani če moški zasluži manj od ženske in se veliko posveča družini, je viden skoraj kot slabič.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 January 2024 - 07:50 PM
https://sl.m.wikiped...rg/wiki/Kariera
Jaz zase vem, da ce ne bi imela otroka, bi bila cista karieristka.
― V. Van Gogh
Posted 08 January 2024 - 08:00 PM
Da sem zreducirana na zun. izgled in, da sem sweet? Pa tudi, če sem do konca zivljenja samska. Never ever.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 January 2024 - 11:04 PM
Posted 09 January 2024 - 07:53 AM
Da sem zreducirana na zun. izgled in, da sem sweet? Pa tudi, če sem do konca zivljenja samska. Never ever.
Ni čudno potem za vse lepotne operacije.
Posted 09 January 2024 - 07:56 AM
Pozabil je dodati še, da da noge narazen, pa tudi če ji ravno ne paše. Ker to tudi vplivnice priporočajo.
Ampak se podrazumeva verjetno, paše k sweet naravi.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 January 2024 - 08:02 AM
Obup. Res me zanima, koliko je ta moški star in ali ima družino. Verjetno je nekje med 20 in 30 in je tipa sanjski moški Gregor Č.
Posted 09 January 2024 - 08:26 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 January 2024 - 08:34 AM
Torej, če povzamem njegov post ženska naj bo okras, dejstvo da več zasluži pa še ena oblika nadzora nad njo. Krasno.
Posted 09 January 2024 - 08:34 AM
jp, tudi jaz sem tako prebrala komentar
sploh tisti sweet = dela, kar jaz želim in mi hoče ugajat na vsakem koraku
meni je pa ravno zadnjič v oči padlo, da je npr v Hollywoodu (ni merodajno, zgolj opazila) bilo kar nekaj parov, da dokler je bila ženska slavnejša, je zakon obstal ... ko je on zaslovel, sta se razšla in je hitro našel neko "boljšo, mlajšo". Ne vem pa kako je to pri običajnih ljudeh. V mojih okolici je nekaj parov, ko ona več zasluži (pa ne 3x ali kaj podobnega), jih je pa verjetno več, ko on več zasluži.
Mene bi ubilo, da bi bila doma gospodinja in bi bila finančno odvisna od nekoga. Ne rabim pa neke kariere, da bi sama sebi dokazala svojo vrednost oz. da bi mi bilo to pomembno. Pomembno mi pa je, da imam svoj denar in sama sebe preživljam po svojih zmožnostih, tudi če so te zelo skromne.
Zadnjič je moj delil na FB
Moj odgovor je bil, da jaz ne nosim make-upa, on naj pa ne laže!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 January 2024 - 09:00 AM
Torej, če povzamem njegov post ženska naj bo okras, dejstvo da več zasluži pa še ena oblika nadzora nad njo. Krasno.
Meni se pa to zdi pretiravanje, sama njegovega zapisa nisem razumela tako. Le da je vecini moskim bolj pomemben videz zenske, kot pa to, da vec zasluzi. Kar se mi pa zdi resnica.
― V. Van Gogh
Posted 09 January 2024 - 09:14 AM
Ena moja frendica je ravno šla narazen s fantom po 7+ letih, imata pa skupaj izjemno izjemno uspešno podjetje, kjer lahko v enem mesecu zasluži tudi mojo letno plačo. In smo imeli zadnjič debato, ko bo enkrat spet ready za dejtanje, kakšen dodaten pritisk je to, izjemno uspešna, izjemno samostojna in izjemno dobro situirana ženska proti krhkim moškim egom.... In smo na koncu tudi prišli do zaključka, da bo verjetno morala najti nekoga, ki bo služil še več od nje, da ga to ne bo oviralo. Pri nas je pa to kar težko najt.
After all this time?
Always.
Posted 09 January 2024 - 09:24 AM
Jaz delam v poklicu,kjer je obilo možnosti tudi za karierizem,ce pa prioretiziras druzino in prosti cas,si lahko tudi nizji sloj. Midva sva skupno trenutno precej slabo situirana,nam pa nic ne manjka in jaz osebno se ne cutim za nic prikrajsana. Trenutna situacija bolj meni odgovarja kot njemu, ni pa to tezava njegovega ega, ampak zgolj to,da tako majhni otroci veliko vec potrebujejo mamo. Ce bi imel on enako placo moji ali vecjo bi bila za nas okolis in cene ze kar dobro situirana. Kolegice,ki so se 5 let nazaj msozno zaostajale za svojimi partnerji v privat sektorju,jih dandanes gladko šišajo.
Sva se pa ze s S pogovarjala o moznostih za naprej,ce obdrzim to sluzbo,ker se odpirajo nova mesta na drzavnem nivoju z letom 2025. To bi znalo prinest kar nekaj dodatnega zasluzka, pa se vedno imam odprte moznosti doizobrazevanja.
Posted 09 January 2024 - 09:39 AM
― V. Van Gogh
Posted 09 January 2024 - 09:48 AM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users