Haha, to je že bilo 100x pogledano Zdaj je John Wick bolj modern.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 08 August 2019 - 09:44 AM
[Napoleon]
Posted 08 August 2019 - 11:13 AM
Pablo Picasso
Posted 11 August 2019 - 10:55 PM
Speed. Keanu je noter, to je dovolj dober kriterij.
Good point. : )) Jaz sem si v podobnem duhu pred kratkim spet ogledala Point break. : )
Posted 03 September 2019 - 12:16 PM
Ta film bom pa kar malo na trnih čakala - Marriage Story
Noah Baumbach je v prvih letih svoje filmske kariere posnel nekaj krasnih filmov (Sipa in kit, Margot na poroki), v zadnjih letih pa so bili njegovi filmi manj posrečeni (Mistress America). Z Zgodbo o zakonu se režiser, kot kaže, vrača v staro formo. V uvodnem prizoru filma slišimo zakonca Nicole (Scarlett Johansson) in Charlieja (Adam Driver) ljubeče pripovedovati drug o drugem, nekaj minut pozneje pa se izkaže, da sta besedili pravzaprav napisala na prošnjo mediatorke, ki jima poskuša pomagati zakon končati čim bolj mirno. Postopoma izvemo, kaj je šlo narobe: Nicole je svojo filmsko kariero v Los Angelesu postavila na stran, da se je lahko s Charliejem preselila v New York in igrala v njegovem gledališču, nato se je od njega začela vse bolj oddaljevati. Charlie se je ob tem počutil osamljenega, ženino odrekanje lastnim željam pa je imel za samoumevno. Razmerje kljub nekdanji ljubezni postaja vse bolj antagonistično in celo strupeno, razhod pa režiser prikaže izjemno pronicljivo in z dovolj sočutja, da pred gledalci izriše bolečo človeško zgodbo o univerzalni želji po bližini in hkratni nezmožnosti, da bi jo zadržali.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 September 2019 - 05:01 PM
Tudi mene je pritegnil opis.
Posted 04 September 2019 - 05:28 PM

Mene The Farewell ful zanima, ampak se ga se nikjer ne dobi, ker je cisto nov, ce katera zasledi, naj prosim sporoci.
Pablo Picasso
Posted 08 September 2019 - 03:42 PM
Once upon a time in Hollywood
A faded television actor and his stunt double strive to achieve fame and success in the film industry during the final years of Hollywood's Golden Age in 1969 Los Angeles.
Najnovejši, 9. Tarantinov film - dober, a vsekakor ne njegov najboljši. Sploh nima neke konkretne zgodbe, ampak sledi pol leta življenja in ustvarjanja dveh tesnih sodelavcev v Hollywood industriji leta 1969, kot nakazuje tudi zgornji opis. Glede na dolžino 2h40min me je skrbelo, da bo predolg, a se presenetljivo ni nič vlekel, čeprav bi ga komot skrajšali. Leonardo DiCaprio in Brad Pitt sta dobra filmska dvojica, oba močna v svojih vlogah in lepo se starata. Sploh Pit je cel frajer v svoji vlogi. Margot Robbie v vlogi Sharon Tate tokrat v ničemer ne izstopa, pravzaprav se zdi, kot da je v filmu bolj kot ne samo za okras, saj se polovico kadrov le nasmiha.
7,5/10
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 September 2019 - 04:51 PM
Midva s fantom sva si ga šla prav v kino ogledat, ampak sem bila na koncu malo mešanih občutkov. Na čase se mi je vlekel, tempo filma mi je bil na čase prepočasen. Presenetilo me je, da niso vključili tragedijo Sharon Tate, ampak mi je bilo všeč, da so to izpustili in se bolj posvetili res samo filmski industriji. Pohvalila bi še glasbo in kostume.
Strinjam se, da sta Leonardo in Brad res dobra dvojica, sploh Leonardo mi je izjemen in ne glede na to s koliko oskarji se bo nekoč upokojil je zame brez dvoma eden izmed najboljših.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 22 September 2019 - 06:13 PM
Sem z veseljem ugotovila, da so 4je filmi iz serije Department Q in ne 3je, kot sem imela skos v glavi :-) Za pogledati imava še The Absent One (Fasandraberne) in A Conspiracy of faith (Flaskepost fra P).
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 September 2019 - 06:48 PM
Posted 22 November 2019 - 12:26 AM
Nihče več ne sodeluje v teh temah, odkar ima 3/4 foruma otroke

Bill Bullard
Posted 22 November 2019 - 07:48 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 November 2019 - 08:17 AM
Jaz pa res sploh nimam več časa za TV. Doma imam ogromen seznam, kaj vse bi želela pogledat (filme in nadaljevanke), pa ne uspem nič. Z D imava tako različen okus, se kar ne upava usest skupaj pred televizijo (pa tudi ne najdeva časa). Pa koliko tega sem včasih pogledala. Sploh, ko so otroci prišli, ko sem/sva morala bit (več) doma. Sva vse naredila in se vrgla na kavč in kaj pogledala (pri ene treh ali štirih letih). Kasneje sem začela še brat, zdaj pa nič
Na Liffe pa jaz nisem nikoli hodila. Nekako se mi je zdelo, da ene 30% je res ljubiteljev teh filmov, ostali pa hodijo tja, ker se zdi totalno cool in potem lahko o tem govorijo/se pohvalijo. Pa verjetno delam ljudem krivico, ampak zelo kmlau sem dobila tak občutek in mi je bilo nekako tako, kot če bi šla v totalno trendi lokal, samo da si viden.
Žal mi pa je, da vsako sredo zamudim film tedna na RTV. Njihov izbor mi je pa velikokrat všeč, ampak kaj češ
Put A Kilt On It!
Posted 22 November 2019 - 08:48 AM
Žal mi pa je, da vsako sredo zamudim film tedna na RTV. Njihov izbor mi je pa velikokrat všeč, ampak kaj češ
Imam enako “težavo”. : ) Moja mami ima že od nekdaj sredine večere rezervirane za film tedna.
Posted 22 November 2019 - 08:55 AM
Imam enako “težavo”. : ) Moja mami ima že od nekdaj sredine večere rezervirane za film tedna.
Jaz ga načeloma vsak teden "ulovim". Ta teden me je znova tako pritegnil, da sem odpovedala telovadbo. Pa imam možnost ogleda nazaj.
Posted 22 November 2019 - 09:06 AM
Jaz tudi ne uspem, kaj drugegaga kot TV pa še to ni nič pametnega in na koncu gledam Moje 300-kg življenje.
Mi je pa v oči padal ta napovednik Knives Out, je katera že gledala?
[Napoleon]
Posted 22 November 2019 - 09:46 AM
tega bom pa sigurno pogledla. Je menda po igri Cludo in mi jo full radi igramo
Put A Kilt On It!
Posted 22 November 2019 - 11:39 AM
Sem pa nazadnje pogledala:
The Lobster (https://www.imdb.com/title/tt3464902/) - ne pomnim kdaj sem nazadnje gledala tako bizaren nenavaden film.
The Knight Before Christmas (https://www.imdb.com/title/tt10060094/) - cheesy stereotipen božični Netflix film, ki pa je v njihovi beri imo med slabšimi.
Posted 25 November 2019 - 10:39 AM
John Wick (prvi del) - zelo tipična streljačina, no brainer, ki mi je pa v petek res neverjetno ustrezala. En tistih, ko ustreli, pa od enega metka dva ali trije dol padejo
Once Upon a Time In Hollywood - sem fan Tarantina, ampak ta pa malo izstopa. Nekako ne bi sama prepoznala, da on stoji za njim. Sta pa Pitt in DeCaprio spet odlična! Film nekako ni dobavil pričakovanega.
Put A Kilt On It!
Posted 25 November 2019 - 03:40 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users