SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 28 November 2017 - 06:04 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 November 2017 - 09:01 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 December 2017 - 02:15 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 December 2017 - 10:23 AM
Dr. Marsden Wagner, porodničar
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 14 December 2017 - 10:44 AM
Od kje tipu da pri EA ne cutis polovice telesa? Jaz sem cutila vse, tudi iztis otroka. Res pa je da ni bolelo skorajda nic.
Bozanje trebusckov v nosecnosti pa pri samem porodu ne bo prav nic pomagalo.
Jaz kar pike dobim ko poslusam pametnjakovice o dihanju in ne vem cem. Ce gre telo zaradi bolecine v krc, ti nobeno dihanje vec ne pomaga, pa se odpiras se ne...
Je pa vsaka izkusnja drugacna. Porod je umazan in krvav, je pa lepo tisto, kar je njegov zakljucek.
Aja, moti me tudi to, da o tem govori nekdo, ki ne bo nikoli rodil.
Samo replika, no hard feelings

Posted 14 December 2017 - 11:18 AM
Nisem prebrala celega članka, ampak ta tip hoče stvari prikazati črno-bele. Po domače, marsikaj kar trdi, je bullshit.
Še en zagovornik "naravnega". Praktično vsaka ženska si želi zase in porodničar zanjo, da bi rodila naravno - torej vaginalno,
ker je to najbolj ugodno zanjo in za otroka, ampak pri vsaki to pač ne gre in če pride do komplikacij, bi si pomoje večina v tistem momentu
želela okrog sebe kontrolirane okoliščine in strokovno pomoč.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 December 2017 - 11:23 AM
se podpišem pod obe repliki.
Vse super fajn, dokler ne pride do komplikacij.
Je pa res, da sem trenutno pod vtisom Handmaid's tail, tako da mi zdaj vsi moški, ki hočejo kakorkoli vplivat na ženske, v trenutku dvignejo pokrovko
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 December 2017 - 11:36 AM
Že to pompozno pripovedovanje anekdot npr.
Nekega dne, ko sem bil na Danskem, pa me je neka babica vprašala, ali sem bil že kdaj pri porodu doma. Vprašala me je, ali si ga želim spremljati, in glasno sem privolil. To je bilo zame čisto razodetje! Prestrašen sem bil na smrt. Zakaj? No, naj razložim. Ženska je imela nekaj časa popadke in potem, čisto na koncu, se je ustavila, pogledala po sobi in zavpila: Stran! Rodila bom! Zavzela je prostor! Veste, kaj sem videl prvič v življenju? Žensko v vsej njeni moči! V hipu sem dojel. O, moj Bog! Zato ne dovolimo, da rojevajo doma. Saj si jih vendar ne želimo videti v vsej njihovi silovitosti! Želimo jih nadzorovati. Tako močnega rojstva ženska nikoli ne more doživeti v bolnišnici. Kaj takega ni dovoljeno!
mi da jasno vedeti, da mu je predvsem mar za to, kako se prodaja njegova knjiga
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 December 2017 - 11:37 AM
Je pa res, da sem trenutno pod vtisom Handmaid's tail, tako da mi zdaj vsi moški, ki hočejo kakorkoli vplivat na ženske, v trenutku dvignejo pokrovko
Btw, Handmaid's tale
Osebno si tudi zelim konkretno varnostno mrezo okrog sebe, ce/ko bom kdaj rojevala. Premalo vem o vsem skupaj, da bi znala razbrat, kateri 'naravni in mogocni' principi so v pomoc pri opolnomocenju in kateri predstavljajo mentalno oviro zaupanju zdravnikom. Bi raje videla, da mi nekdo korak za korakom pove, kaj se dogaja, kaksne so moznosti in kaj priporoca, da ne rabim kockat s svojim zivljenjem, da bi jim pokazala, da se morda kdaj motijo.
Posted 14 December 2017 - 11:43 AM
Nekaj podobnega razmišljam tudi sama.
Sem prebrala vsebino serije na IMDB, upravičeno ti dviguje pokrov. : )
Posted 20 December 2017 - 01:27 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 December 2017 - 01:06 PM
― V. Van Gogh
Posted 24 December 2017 - 07:04 AM
Posted 24 December 2017 - 02:17 PM
Posted 02 January 2018 - 09:15 AM
Posted 02 January 2018 - 11:03 AM
Posted 02 January 2018 - 11:42 AM
Takele članke berem z malo dvoma. Ne vem od kod je prišla ideja, da nam mora življenje vseskozi dajati nasmeh na obraz, vse mora biti stalni smeh in uživanje? Preveč ameriških filmov in branja ženskih revij.
Podpiram, če je bila tako nesrečna, da je odšla in naredila spremembo in ne bila med veliko večino, ki se skozi le pritožuje, a kaj bo potem, ko porabi prihranke? Lahko je biti zadovoljen med potovanjem in občasnim delom, ampak slej ko prej jo čaka nazaj kruta realnost.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 January 2018 - 11:59 AM
Posted 02 January 2018 - 12:02 PM
Nisem mislila pri tem točno njo, mislila sem na splošno. Sem pa napisala, da če je bila tako nesrečna, d je imela vsaj pogum za spremembo. Večina je nima.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users