Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3121 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 28 November 2017 - 06:04 PM

Ko bom velik, bom robot

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3122 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 30 November 2017 - 09:01 AM

https://www.had.si/b...htevam-placila/
  • 0

― V. Van Gogh

#3123 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 11 December 2017 - 02:31 PM

Ona dela

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3124 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 12 December 2017 - 02:15 PM

Zlata mama svojega podjetja

:worthy1:

Štiri skrivnosti dobrega zakona

• 0

Put A Kilt On It!

#3125 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 December 2017 - 10:23 AM

Dr. Marsden Wagner, porodničar

Dr. Marsden Wagner, ameriški profesor, perinatolog in epidemiolog, se je konec prejšnjega leta mudil v Ljubljani in predstavljal svojo knjigo z naslovom Moj porodni načrt, popoln vodnik za varen in izpolnjujoč porod. Šolan na kalifornijski univerzi v Los Angelesu je bil deležen klasične izobrazbe. Šele navzočnost pri domačem porodu na Danskem mu je odprla oči in ga potisnila na pot, ki ji je zvest še danes. Kar petnajst let je bil direktor oddelka za zdravje žensk in otrok pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Zdaj je neodvisni svetovalec, ki je prepričan zagovornik babištva in pravice žensk, da porod spet postane ena njihovih najbolj pristnih in najlepših izkušenj.

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3126 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16840 posts

Posted 14 December 2017 - 10:44 AM

Jaz sem na drugem polu. Porod ni prav nic magicnega, ne vem zakaj bi trpela ce ni treba in tveganje, da gre kaj narobe jaz sem pa 20 minut od najbljizje porodnisnice je zame absolutno preveliko.
Od kje tipu da pri EA ne cutis polovice telesa? Jaz sem cutila vse, tudi iztis otroka. Res pa je da ni bolelo skorajda nic.
Bozanje trebusckov v nosecnosti pa pri samem porodu ne bo prav nic pomagalo.
Jaz kar pike dobim ko poslusam pametnjakovice o dihanju in ne vem cem. Ce gre telo zaradi bolecine v krc, ti nobeno dihanje vec ne pomaga, pa se odpiras se ne...
Je pa vsaka izkusnja drugacna. Porod je umazan in krvav, je pa lepo tisto, kar je njegov zakljucek.
Aja, moti me tudi to, da o tem govori nekdo, ki ne bo nikoli rodil.
Samo replika, no hard feelings ;)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3127 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17631 posts

Posted 14 December 2017 - 11:18 AM

Nisem prebrala celega članka, ampak ta tip hoče stvari prikazati črno-bele. Po domače, marsikaj kar trdi, je bullshit.

Še en zagovornik "naravnega". Praktično vsaka ženska si želi zase in porodničar zanjo, da bi rodila naravno - torej vaginalno,

ker je to najbolj ugodno zanjo in za otroka, ampak pri vsaki to pač ne gre in če pride do komplikacij, bi si pomoje večina v tistem momentu

želela okrog sebe kontrolirane okoliščine in strokovno pomoč.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3128 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 14 December 2017 - 11:23 AM

se podpišem pod obe repliki.

Vse super fajn, dokler ne pride do komplikacij.

Je pa res, da sem trenutno pod vtisom Handmaid's tail, tako da mi zdaj vsi moški, ki hočejo kakorkoli vplivat na ženske, v trenutku dvignejo pokrovko :butl:

• 0

Put A Kilt On It!

#3129 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17631 posts

Posted 14 December 2017 - 11:36 AM

Že to pompozno pripovedovanje anekdot npr.

Nekega dne, ko sem bil na Danskem, pa me je neka babica vprašala, ali sem bil že kdaj pri porodu doma. Vprašala me je, ali si ga želim spremljati, in glasno sem privolil. To je bilo zame čisto razodetje! Prestrašen sem bil na smrt. Zakaj? No, naj razložim. Ženska je imela nekaj časa popadke in potem, čisto na koncu, se je ustavila, pogledala po sobi in zavpila: Stran! Rodila bom! Zavzela je prostor! Veste, kaj sem videl prvič v življenju? Žensko v vsej njeni moči! V hipu sem dojel. O, moj Bog! Zato ne dovolimo, da rojevajo doma. Saj si jih vendar ne želimo videti v vsej njihovi silovitosti! Želimo jih nadzorovati. Tako močnega rojstva ženska nikoli ne more doživeti v bolnišnici. Kaj takega ni dovoljeno!

mi da jasno vedeti, da mu je predvsem mar za to, kako se prodaja njegova knjiga :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3130 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25929 posts

Posted 14 December 2017 - 11:37 AM

Je pa res, da sem trenutno pod vtisom Handmaid's tail, tako da mi zdaj vsi moški, ki hočejo kakorkoli vplivat na ženske, v trenutku dvignejo pokrovko :butl:

:D

Btw, Handmaid's tale ;)

Osebno si tudi zelim konkretno varnostno mrezo okrog sebe, ce/ko bom kdaj rojevala. Premalo vem o vsem skupaj, da bi znala razbrat, kateri 'naravni in mogocni' principi so v pomoc pri opolnomocenju in kateri predstavljajo mentalno oviro zaupanju zdravnikom. Bi raje videla, da mi nekdo korak za korakom pove, kaj se dogaja, kaksne so moznosti in kaj priporoca, da ne rabim kockat s svojim zivljenjem, da bi jim pokazala, da se morda kdaj motijo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3131 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27724 posts

Posted 14 December 2017 - 11:43 AM

^^
Nekaj podobnega razmišljam tudi sama.

Sem prebrala vsebino serije na IMDB, upravičeno ti dviguje pokrov. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3132 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 20 December 2017 - 01:27 PM

http://www.rtvslo.si...440988#comments
  • 0

― V. Van Gogh

#3133 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 23 December 2017 - 01:06 PM

http://www.mladina.s...viti-zivljenje/
  • 0

― V. Van Gogh

#3134 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16840 posts

Posted 24 December 2017 - 07:04 AM

Tale zadnji clanek bom sprintala in nesla prijatelju pa naj si ga na steno napopa. On je tocno primer iz clanka, delo od sutra do mraka, pa se ponoci, spi 4 ure na noc in nobeni ponudbi ne rece ne. Pa vse mora narediti sam. Upam da se zbudi pocasi ze iz tega kaj si pocne....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3135 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27724 posts

Posted 24 December 2017 - 02:17 PM

http://www.mladina.s...viti-zivljenje/

👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3136 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 02 January 2018 - 09:15 AM

Idrijčanka piše o Idrijčanki  :wink1:

http://www.24ur.com/...d-in-odsla.html

• 0

#3137 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 02 January 2018 - 11:03 AM

A jo poznas? Vprasam, ker se mi zdi sam clanek dober, ce ne bi malo ozadja poznala. Ji pa ful privoscim, ker mi je drugace fajn punca.
  • 0

#3138 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 02 January 2018 - 11:42 AM

Takele članke berem z malo dvoma. Ne vem od kod je prišla ideja, da nam mora življenje vseskozi dajati nasmeh na obraz, vse mora biti stalni smeh in uživanje? Preveč ameriških filmov in branja ženskih revij.

Podpiram, če je bila tako nesrečna, da je odšla in naredila spremembo in ne bila med veliko večino, ki se skozi le pritožuje, a kaj bo potem, ko porabi prihranke? Lahko je biti zadovoljen med potovanjem in občasnim delom, ampak slej ko prej jo čaka nazaj kruta realnost.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3139 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 02 January 2018 - 11:59 AM

Ampak vztrajat nekje ce si tako nesrecen? Saj ni nujno, da pride nazaj v slovenijo zivet, mogoce se pa najde kje drugje. Ali pa v kaki drugi panogi, ne v tisti, ki ji jo je subtilno ali ne druzina dala. Ji je pa druzina dala tudi sredstva, da si lahko to privosci tako da mi govorjenje o prioritetah tukaj noter ne pase.
  • 0

#3140 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 02 January 2018 - 12:02 PM

Nisem mislila pri tem točno njo, mislila sem na splošno. Sem pa napisala, da če je bila tako nesrečna, d je imela vsaj pogum za spremembo. Večina je nima.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users