Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3121 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 27 December 2010 - 09:56 AM

El Orfanato (2007) oz. The Orphanage

IPB Image

A woman brings her family back to her childhood home, where she opens an orphanage for handicapped children. Before long, her son starts to communicate with an invisible new friend.

Imdb film ocenjuje z 7,7, Rotten Tomatoes pa s 86% pozitivno kritiko.

Film Guillerma del Tora (Panov labirint yawn.gif, Hellboy), ki se odvija na španskem podeželju. V filmu se, kako značilno za Guillerma, prepletajo fantastični oz. nadnaravni elementi, katerih resničnost je prepuščena presoji gledalcev, in pa krut realni svet, ki marsikoga zlomi ...
Zgodba poteka gladko, film pa ves čas uspešno hranja neko napetost, nek element grozljivk, a čeprav bi na mnogih mestih lahko postal strašen, se režiser ni določil za to, kar je malce nepričakovano. Konec prinaša eno majhno katarzo, ki je dobro izpeljana in filmi daje pridih ene melanholične romantike.
Malo me moti vloga Benigne, ki se mi zdi malce nedodelana, oz. je v zvezi z njo kar nekaj motečih elementov v scenariju.

Zdej verzija, ki sem jo downloadala jaz je imela vkodirane podnapise, ki so bili malo hecni in so tu in tam poskrbeli za manjšo dozo smeha, občasno so pa kak stavek pozabli prevest - tako da poskrbite, da dobite nekje ene boljše podnapise.

7/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3122 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 December 2010 - 04:27 PM

El Orfanato (2007) oz. The Orphanage

Pravkar pogledala. Se strinjam z zgornjo oceno, podeljujem pa prav tako 7/10.
Tudi mene je zmotilo nekaj nejasnosti glede Benigne.

Drugače pa vsekakor vredno ogleda. smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3123 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 December 2010 - 09:29 PM

Black Swan (2010)

IPB Image

Po pričakovanjih slabši, kot ima trenutni sloves.
O zgodbi je bilo povedanega že dosti, ne bom ponavljala. Se mi pa ne zdi nič posebno izvirnega, da bi imelo kakšen "uau" efekt, vse je nekako že videno. Kljub vsemu je stvar dobro izvedena, film pa me vseeno notranje ni zadovoljil. Ne znam drugače opisati. Nekaj mu manjka. Nekaj, kar bi vtisnilo pečat. Škoda.

6/10

• 0

#3124 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 December 2010 - 09:33 PM

QUOTE(Sinnaia @ 27. 12. 2010 - 21:29) View Post
Nekaj mu manjka. Nekaj, kar bi vtisnilo pečat. Škoda.

Se strinjam. Za moje pojme je že v štartu bila storjena napaka z izbiro glavne igralke.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3125 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 December 2010 - 01:52 PM

Frozen (2010)

IPB Image

Film ni šokantno slab, je pa precej slab. Predvsem nerealen in na momente bebavi. Gre se o treh
(neiznajdljivih) ljudeh, ki obtičijo na sedežnici. Nakar spremljamo mestoma komični boj za preživetje,
preživi le eden. Sama zasnova je obetavna, a kaj, ko ponovno niso imeli popolnoma nič domišljije,
kaj bi si z njo počeli. Poanta filma bi lahko bila – najbolj glupi vedno najboljše pridejo skos.
4/10

Casablanca (1942)

IPB Image

Klasika, ljubezen, Humphrey Bogart. Dovolj povedano.
8/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3126 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 28 December 2010 - 06:30 PM

Liar Liar (1997)
IPB Image
Vsebine verjetno ne rabim posebej predstavljat: deček si za rojstni dan zaželi, da oče vsaj en dan ne bi mogel lagati in želja se mu uresniči. Oče, po poklicu odvetnik je tako v velikih škripcih.
Solidna komedija, pri kateri pa ves vtis pokvari pretirano pačenje Jima Carreya. V posameznih prizorih res pretirava. Meni to pretiravanje ni niti malo smešno, prav nasprotno, zdi se mi precej debilno. Če odmislim to, kar sicer storim zelo težko, je film prav simpatičen.
5/10
  • 0

#3127 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 28 December 2010 - 07:38 PM

QUOTE(Kalypso @ 28. 12. 2010 - 18:30) View Post

Meni to pretiravanje ni niti malo smešno, prav nasprotno, zdi se mi precej debilno.

+1 Prav zaradi tega mi gre Carrey na živce.
  • 0

#3128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 December 2010 - 04:00 PM

QUOTE(Lo-Fi @ 18. 10. 2010 - 18:30) View Post

AFTERSHOCK (2010)
IPB Image
Film je nastal na podlagi resnične katastrofe-rušilnega potresa, ki je leta 1976 prizadel Kitajsko(Tangsan) ,v katerem življenje izgubi več kot 240.000ljudi(prizor potresa je prikazan izredno impresionalno in realistično)
Zgodba se vrti okrog 4članske družine(mama,oče in brat in sestra-dvojčka....med rušilnim potresom oče izgubi življenje, dvojčka pa sta ujeta pod ruševinami, ...med njunim reševanjem se mora mama,novopečena vdova odločiti katerega otroka naj rešijo(saj ležita v takem položaju pod betonsko steno, da bo pri reševanju, zaradi premika skale umrl eden od njiju...)z težkim srcem izbere naj rešijo fantka.....vendar tudi hčerka po čudežu preživi, kar pa mama in brat ne vesta, ona pa zaradi šoka in prizadetosti,ker mama ni izbrala nje, pristane v rejništvu pri "novih" starših in v drugem mestu.....
naprej spremljamo ganljivo življenjsko zgodbo dvojčkov in mame, ki si nikoli ne odpusti da je zaradi njene izbire morala umreti hčerkica........

skratka odlična drama,eden izmed najbolj ganljivih in lepih zgodb thumbup.gif
jaz mu dam kar 9/10

Včeraj pogledala tale film. Mene se ni glih preveč dotaknil, nisem iz njega čutila kakšne sentimentalnosti,
deloval mi je precej hladen, čeprav niti ne dolgočasen, sem pa pričakovala, da bom bolj ganjena.
Sem si pa med ogledom še enkrat potrdila, kako hudo me je strah potresov. :/
Temu filmu falijo elementi, s katerimi gledalcem orosijo oči. Tega po mojem mnenju nima.
Ali pa sem jaz kot kamen. XD

6/10

• 0

#3129 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 December 2010 - 04:40 PM

Se strinjam, da ni elementov, ki bi orosili oči; drugače mi film ni bil slab, ampak resnično - ni tisti, po katerem boste še eno uro zabuhli zaradi jokanja. biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3130 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 December 2010 - 04:52 PM

No, saj ne mislim zdaj na solzave eksplozije ... ampak tak, ni me ganil, no. XD
  • 0

#3131 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 29 December 2010 - 09:02 PM

QUOTE(Piquet @ 28. 12. 2010 - 19:38) View Post

+1 Prav zaradi tega mi gre Carrey na živce.
Meni tud.

Jingle All the Way (1996)
IPB Image
Arnold Shcwarzenegger se po mojem mnenju v komedijah prav dobro odreže, vendar sem pri tej komediji vseeno od njega pričakovala nekaj več, nekaj drugačnega. Sam film je soliden za svojo zvrst, vendar v njej ne izstopa temveč se izgubi v poplavi podobnih božičnih komedij. Zgodba govori o zelo zaposlenem očetu (Schwarzenegger), ki zaradi dela pozabi kupiti igračo akcijskega junaka, ki si jo njegov sin želi za božič. Po nakupih se tako odpravi dan pred božičem, vendar je igrača razprodana. Na lovu za njo se spopade z različnimi problemi...
Meni osebno film ni slab, vendar me je pustil precej ravnodušno. Razlog za to je, da so preprosto pretiravali pri nekaterih stvareh, pa tud lik soseda, ki osvaja Arnievo ženo, je blazno zoprn in bi ga lahko mirne duše izpustili. Prav tako mislim, da bi lahko tudi tandem Schwarzenegger - Sinbad, drugače izvedli in bolje izkoristili buddy-buddy kemijo, ki vlada med njima.
5/10

Deck the Halls (2006)
IPB Image
Tole je še ena komedija postavljena v božični čas. Buddy (Danny De Vito) želi z božično dekoracijo tako okrasiti svojo hišo, da bi bila vidna iz vesolja. Nad tem njegovim poskusom je vse prej kot navdušen njegov sosed Steve, ki ne samo, da zaradi lučk ne more spati, tudi ljubosumen je na Buddya, ki mu je speljal naziv mestnega "Christmas guya". Zato ne zamudi nobene možnosti, da bi Buddyu ponagajal.
Ta komedija mi je bila bolj všeč kot zgoraj ocenjena Jingle All the Way. Je preprosta, zabavna in lahkotna, vendar tudi ta žal v poplavi podobnih božičnih filmov ne izstopa. Pač zgodba je že skorajda preveč prežvečena: dva tipa si nagajata, vendar se na koncu pobotata in ko je potrebno združita svoje moči. Že videno.
6,5/10
  • 0

#3132 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 December 2010 - 10:09 AM

Saw 3D (2010)

IPB Image

Hvala vsemogočnemu smo končno prilezli do konca serije zgodb o Jigsawu, in resnično smo lahko veseli, da je temu tako, da nas bodo (upajmo) za vedno nehali nategovati s poceni štosi in ogabnimi prizori, ki imajo namen šokirati.

Zakaj sem sploh vztrajala, bi se marsikdo lahko vprašal? Ker sem trmaste narave, in ker sem pogledala vse prejšnje dele, še posebej mi bo ostal za vedno v spominu prvi del sedmerologije, ki je bil naravnost fantastičen; pravi šus v žilo, eksplozija nekih novih okusov, prizorov, skratka - odlična zadeva.

Ampak z vsakim naslednjim delom, se je počasi kvaliteta začela izgubljati, v ospredju je vse prej ko to; in tudi v tem zadnjem delu je cilj samo šokirati, in nič drugega. Poceni finte, na litre krvi in viseče črevesje so slike, na katere jaz preprosto ne padam, več, četudi včasih tudi sem. En prizor je še posebej moteč, no - zame niti ne, ko si glavni junak 7. dela puli 3 zobe, in prav slišiš škripanje. Pred tabo pa seveda šprica vodomet krvi. Bolano, a vseeno ne tako dobro izpeljano, da bi presenetilo. Mislim, da so si s prvim delom, pa še kakšnim naslednjim pridobili ciljno publiko, ki ima rada zanimive zagonetke, ne pa neke poceni finte, ki so prežvečene, in bile že 1000 krat videne. Če vse skupaj zapakiraš v nov paket in povrhu potreseš mnogo krvi, je paket v osnovi še vedno beden in resnično ne vreden ogleda. Razen, če ste kot jaz - in morate vse pogledati.

Slabo se mi je zdelo tudi to, da duh Jigsawa sploh ni več prisoten, le malo ga je še opaziti; v prvi vrsti je sadističen morilec, ki pobija, samo da pobija. Tudi patetičen konec, oz. zaključek, kjer so na hitro noter vtaknili še eno osebo, ki naj bi pojasnila marsikaj - se mi zdi patetičen, in obupan poskus, da pojasnijo marsikatero pomanjkljivost iz prejšnjih delov.

Neoriginalno, primerno za ljudi, ki drkajo na hektolitre prelite krvi in nimajo zahtev po neki globlji zgodbi.

3/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3133 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 December 2010 - 10:23 AM

Open Season 2 (2008)

IPB Image

Ko govorimo o uspešnih nadaljevanjih dobrih filmov ne moremo mimo briljantnih mojstrovin kot so na primer Smrtonosno orožje, Umri pokončno ali recimo Gremlini. laugh.gif In četudi si želim, da da bi v isti koš lahko stlačila tudi Open season 2, tega nikakor ne morem storiti. Film je milo rečen - obupen.

Zelo rada gledam risanke, zadnje čase so se precej razpasle; vse so bolj ali manj narejene po istem kopitu, vsi imajo na koncu moralano zgodbo, ki se lahko dotakne tako odraslih kot otrok; hočem reči, da bi lahko potegnili vzporednice, in našli lastosti, ki so v vseh teh filmih enake.

Pred leti sem si ogledala predhodnika tega obupnega poiskusa nadaljevanja, in sem bila - z eno besedo - navdušena. Lepa grafika, zanimiva zgodba, odličen humor, dobri glasovi živali (Boog - Ashton Kutcher, in Elliot - Martin Lawrence). Zgodba se je takrat vrtela okoli medveda, ki je bil v civilizaciji, potem se pa nekega dne njegova lastnica odloči, da je zanj mogoče boljše, če bi se zopet vrnil v divjino. Ampak ravno takrat se začne odpta sezona lova, in živali se kaj kmalu znajdejo v veliki nevarnosti, a s svojo iznajdljivostjo in povezanostjo premagajo vse izzive. Lušno, prijetno, a nezahtevno gledanje, z nekaj humornimi vložki - vse pač kar od dobre risanke pričakujemo.

In ravno zato, ker mi je bil prvi del všeč, sem nad drugim globoko razočanara; tudi ne vem, zakaj se film SPLOH imenuje Open Season 2, ker z idejo odprtega lova nima niti malo skupnega. ohmy.gif Le nastopajoče živali so iste, glasovi so drugi (kar sem takoj opazila, in je bilo moteče), zgodba pa sledeča:

Boog sedaj živi v divjini, ampak v drugem delu se zgodba osredotoča na Elliota in Giselle, ki sta tik pred poroko; Elliot ima pomisleke in premišljuje, ali se zares želi poročiti. Istočasno pa iz divjine izgine Weeney, pes, ki je včasih bil udomačen, a sedaj živi v divjini z njimi. In cela drušćina se nato odpravi reševati tega psa, srečajo veliko domačih živali (predvsem psov), ki se s svojimi lastniki odpravljajo na letno srečanje.

Dolgočasno, niti malo izvirno, svetlobna leta stran od prevga dela, če pomislimo na originalnost in kvaliteto, nevredno imena Open Season 2. Eno večjih razočaranj zadnje čase,

ocena 3/10, ker sem dobre volje.
  • 0

#3134 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 December 2010 - 10:33 AM

Erin Brockovich (2000)

Priznam, ta film se si komaj zdaj pogledala; nekako se mi je izmuznil, in še dobro, da ga je na svoj 'jedilnik' uvrstil POP TV, tako da se je ponudila odlična priložnost, da si ga končno pogledam.

Edino kar me je ob gledanju zmotilo, in tukaj ogromna kritika leti na POP - da so med filmom dali večerna poročila, ki so trajala debelih 20 minut, in ko so bila končana, so nam postregli še z zadnjimi desetimi minutami filma.

Fuck those fucking fuckers.

Meni se to zdi nedopustno, že tako je gledanje filmov težje, ker nam non stop težijo s komercialnimi vložki, to je bil pa že višek, in mislim, da ne bom več gledala filmov, vsaj na tem kanalu ne.

Zgodba je najbrž vsem več ali manj znana, saj je film posnet po resničnih dogodkih. Erin je mati samohranilka s tremi otroci, za sabo ima 2 propadla zakona, in se iz dneva v dan bori, da ima nekaj za postaviti na mizo, da njeni otroci niso lačni. Nato se kot nekakšna deklica za vse zaposli v odvetniški firmi, kjer odkrije veliko prevaro nekega podjetja, ki je s kromom zastuplalo vodo v okolici, zaradi česar je približno 500 ljudi zbolelo za različnimi boleznimi. Erin vloži vso svojo energijo, da pride do dna tej prevari in zaroti, kar ji na koncu tudi uspe.

Zanimiv film, katerega sem z zanimanjem pogledala do konca. Čepav mi Julia ni ravno ena bolj simpatičnih in omiljenih igralk, sem jo tukaj rada gledala, in po moje je resnično prava izbira za to vlogo. thumbup.gif

7/10

• 0

#3135 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 30 December 2010 - 10:39 AM

^sliši se zanimivo, je že na to-watch listi ;) si gledala Amazing grace morda?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3136 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 December 2010 - 10:49 AM

Ne še. smile.gif
  • 0

#3137 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 December 2010 - 12:52 PM

QUOTE(Kinky @ 30. 12. 2010 - 10:33) View Post
Fuck those fucking fuckers.

Hahahahaha

• 0

#3138 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17467 posts

Posted 30 December 2010 - 07:35 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 27. 12. 2010 - 2:54) View Post

Celda 211 (2009)

Ta je super, ampak sem na isti dan gledala še Un Prophete (prav tako zaporniški) in mi je bil še boljši! Napišem oceno v prihodnjih dneh.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3139 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 December 2010 - 07:44 PM

Že loadam. woot.gif

• 0

#3140 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 30 December 2010 - 08:27 PM

^ Jaz tudi! w00t2.gif
  • 0