Open Season 2 (2008)
Ko govorimo o uspešnih nadaljevanjih dobrih filmov ne moremo mimo briljantnih mojstrovin kot so na primer Smrtonosno orožje, Umri pokončno ali recimo Gremlini.

In četudi si želim, da da bi v isti koš lahko stlačila tudi Open season 2, tega nikakor ne morem storiti. Film je milo rečen - obupen.
Zelo rada gledam risanke, zadnje čase so se precej razpasle; vse so bolj ali manj narejene po istem kopitu, vsi imajo na koncu moralano zgodbo, ki se lahko dotakne tako odraslih kot otrok; hočem reči, da bi lahko potegnili vzporednice, in našli lastosti, ki so v vseh teh filmih enake.
Pred leti sem si ogledala predhodnika tega obupnega poiskusa nadaljevanja, in sem bila - z eno besedo - navdušena. Lepa grafika, zanimiva zgodba, odličen humor, dobri glasovi živali (Boog - Ashton Kutcher, in Elliot - Martin Lawrence). Zgodba se je takrat vrtela okoli medveda, ki je bil v civilizaciji, potem se pa nekega dne njegova lastnica odloči, da je zanj mogoče boljše, če bi se zopet vrnil v divjino. Ampak ravno takrat se začne odpta sezona lova, in živali se kaj kmalu znajdejo v veliki nevarnosti, a s svojo iznajdljivostjo in povezanostjo premagajo vse izzive. Lušno, prijetno, a nezahtevno gledanje, z nekaj humornimi vložki - vse pač kar od dobre risanke pričakujemo.
In ravno zato, ker mi je bil prvi del všeč, sem nad drugim globoko razočanara; tudi ne vem, zakaj se film SPLOH imenuje Open Season 2, ker z idejo odprtega lova nima niti malo skupnega.

Le nastopajoče živali so iste, glasovi so drugi (kar sem takoj opazila, in je bilo moteče), zgodba pa sledeča:
Boog sedaj živi v divjini, ampak v drugem delu se zgodba osredotoča na Elliota in Giselle, ki sta tik pred poroko; Elliot ima pomisleke in premišljuje, ali se zares želi poročiti. Istočasno pa iz divjine izgine Weeney, pes, ki je včasih bil udomačen, a sedaj živi v divjini z njimi. In cela drušćina se nato odpravi reševati tega psa, srečajo veliko domačih živali (predvsem psov), ki se s svojimi lastniki odpravljajo na letno srečanje.
Dolgočasno, niti malo izvirno, svetlobna leta stran od prevga dela, če pomislimo na originalnost in kvaliteto, nevredno imena Open Season 2. Eno večjih razočaranj zadnje čase,
ocena
3/10, ker sem dobre volje.