Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#3121 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 May 2020 - 04:10 PM

Danes sem poskusila tole: csm_703043_veganski_namaz_KW49_2019_01_D

No, zanič je.

• 0

#3122 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 13 May 2020 - 04:24 PM

Haha, a si kupila v Hoferjevi akciji? Jaz tudi, poskusila pa še nisem. Ne bo niti za porabit?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3123 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 May 2020 - 05:36 PM

Ja, sem prav čakala, da bo v akciji, ker sem se bala, da bi me znal razočarat, haha. Nekaj z začimbami mi ne štima. Škoda mi ga je sicer vreči stran, ga bom nekako porabila (pod pogojem, da bo dobro zakamufliran, aka še kakšen namaz pod njim in avokado na vrhu).

• 0

#3124 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 May 2020 - 05:44 PM

Sestra ga je tudi skritizirala. Ona je sicer ekstra picky in pogreša fižolov namaz, ki so ga imeli v Hoferju, pa so ukinili ta okus kako leto nazaj. 

Sinnaia, jaz stvari, ki mi ne grejo, začinim z garam masalo od Sonnentorja. Vse ima fajn (in isti) okus po pol žličke te začimbe :D 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3125 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 13 May 2020 - 05:59 PM

Sinnaia, a si poskusila Mercatorjev veganski tatarc? Meni ni slab, ampak je seveda doma narejen daleč najboljši. Se dobi npr. v Maximarketu in večjih.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3126 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 May 2020 - 06:42 PM

Nisem, ne. Ga bom kar doma naredila, bo še najboljši.

• 0

#3127 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 18 May 2020 - 10:03 AM

Sem poskusila zdaj Terezin tatarc in se mi ne zdi slab. Mogoče se preveč čuti kapre, sestavine pa so sicer praktično enake kot se uporabijo za domačega. Domač pa je logično najboljši, pa še svež, drugega gostom ne bi postregla.

• 0

Bill Bullard

#3128 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 May 2020 - 02:00 PM

A lahko prosim za eno pomoč. Potrebovala bi eno dobro kuharsko knjigo za vegansko prehrano. Ima katera kakšno idejo, da je res vredu z zanimivimi  recepti.

• 0

#3129 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 25 May 2020 - 03:01 PM

Joj, tega je kolikor hočeš. Bolj specificiraj: želiš v slovenščini ali angleščini, ali hočeš samo bolj enostavne recepte z enostavnimi sestavinami ali tudi bolj komplicirane..
  • 0

Bill Bullard

#3130 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 May 2020 - 03:28 PM

Za darilo bo sestri, ki je dobila intolerancne teste pozitivne na mlecne izdelke, psenicne beljakovine, jajca in vecino mesa. Bi ji rada dala kaksne ideje za zajtrke in kosila...lahko je v anglescini sam, da so sestavine dokaj enostavne.
  • 0

#3131 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 25 May 2020 - 04:44 PM

Težko kaj iz prve roke svetujem, ker sem recepte večinoma pobirala sproti z interneta, doma imam pa 3 take, ki niso glih za čiste začetnike...
Tole se dobro sliši po opisu sodeč:
https://www.uglasena...oga-ne.html?m=1

Ampak ker se mora izogibati tudi pšenici, bi bila mogoče še bolj primerna kakšna knjiga za alergike.
  • 0

Bill Bullard

#3132 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 25 May 2020 - 04:48 PM

A to kaksna bioresonanca ali od alergologa izvidi?

Vprasam, ker je veliko odvisno potem a toleriras sledi al je ze najmanjsa kontaminacija lahko problem.
  • 0

#3133 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 May 2020 - 05:28 PM

Krvna preiskava za cca 150 zivil. Najbolj je reagirala na jajca, mlecne izdelke in psenicne beljakovine, svinjina in govedina gluten pa recimo ni problem, zato piro lahko uziva brez tezav. Sla je na teste zaradi groznih aken na obrazu in tezav z zelodcem in bi poskusla z dieto, da vidi, ce bo boljse.
  • -1

#3134 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 25 May 2020 - 06:15 PM

To je malo hecno, ker gluten je ena izmed beljakovin v psenici in pira je samo ene vrste psenica, ampak ok, ce ji ne skodi, potem je mogoce manjsi problem od kerih drugih. Sitna sem bolj zato, ker se delajo te drage preiskave s katerimi odkrivajo potem toplo vodo, ljudje nehajo uzivat dolocena zivila in sicer mogoce res odpravijo en del tezav, dolgorocno si pa cel kup drugih naberejo :/ svetujem predvsem previdnost pri dieti! Se najbolj smiseln v vsem tem je res veganski nacin :) pa raje vec drugih zit, da ne pride do pomanjkanja b vitaminov, ker to potem spet vodi v tezave s kozo :)
  • 0

#3135 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 25 May 2020 - 06:28 PM

Polnovredna rastlinska dieta bi znala pomagat, odvisno od problema (ponavadi je itak več faktorjev na delu). Predvsem naj se potrudi razsirit spekter drugih živil sčasoma - ne samo omejevat in izločati, ampak poskusit še kaj novega, kar prej ni bilo na jedilniku. Če pa začne z neko znano bazo in potem dodaja recimo proseno kašo, kvinojo ipd. pa tudi ni nič narobe. Meni ima všečne recepte Pick up limes, mogoče je njena e-knjiga se dostopna na njeni spletni. Pa Vegan richa ima tudi fajn recepte, če jo zanima tuja (predvsem indijska) kuhinja.

Če jemlje kakšne prehranske dodatke, jih lahko tudi začasno preneha - nekaterim tudi b kompleks poslabša stanje kože zaradi preobčutljivosti na eno izmed sestavin (ali visoko dozo).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3136 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 01 June 2020 - 09:16 AM

Belini, kakšne težave z želodcem pa je imela? Je dobila ta pregled na napotnico ali samoplačniško?

Kaj uporabljate kot alternativo mlečnim izdelkom pri pripravi raznih namazov? Npr, tunin namaz delam s kislo smetano ali grškim jogurtom

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3137 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 01 June 2020 - 09:51 AM

Nič, namesto tuninega namaza narediš humus ali pa guacamole : D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3138 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 01 June 2020 - 09:54 AM

Belini, kakšne težave z želodcem pa je imela? Je dobila ta pregled na napotnico ali samoplačniško?

Zgaga in bolečine. Je imela gastro pa razen povečane kisline niso nič pametnega ugotovili.

• 0

#3139 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 01 June 2020 - 10:12 AM

Ja sej, ta gastro je včasih bolj tako. A ta krvna preiskava je tudi preko napotnice šla? Jaz sem si drugače zdaj kupila dr. Aviv The Acid Watcher Cookbook za težave s kislino. 

Haha, Anouk. Sej humus obožujem, z avokadom pa mislim, da se ne razumeva najbolje. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3140 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 01 June 2020 - 10:19 AM

Ne samoplačniško tukaj:

https://www.synlab.s...ranca-na-hrano/

• 0

1 user(s) are reading this topic