Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3121 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 23 November 2010 - 01:28 PM

QUOTE(Nincha @ 23. 11. 2010 - 13:16) View Post

Ares, to je pa meni ful nelogično.. Kako je potem lahko nevarno, če v 2. tednu pozabiš tabletko, ni pa nevarno, če jih potem spustiš 7?

Itak je ciklus umeten, če prenehaš nastopi nov ciklus, ovulacije torej itak nimaš in je v naslednjih dneh ne bo, brez nje pa ni možno zanosit.
  • 0

#3122 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 November 2010 - 06:40 PM

vem, da komot lahko ješ tabletke neprestalno(brez tiste 7dnevne pauze)
a katera prakticira tak???meni je to full čudno, ne bi mogla
  • 0

#3123 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 23 November 2010 - 07:30 PM

moja sošolka je to počela...2x na leto si je naštimala menstruacijo. Jst tud ne bi mogla....
  • 0

#3124 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 November 2010 - 07:31 PM

Jaz sem letos poleti jemala dve tablici zaporedoma in sem se proti koncu druge počutila ful ful slabo. Pač padlo mi je razpoloženje ipd. Ko sem pa pojedla do konca, pa dobila M, pa se je telesu zmešalo - bruhanje/driska, vročina ...
Ne, jaz tega ne bi počela.
  • 0
Viens, reste ici!

#3125 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 23 November 2010 - 07:35 PM

Jaz pa ene 2x na leto ziher jemljem dve tablici naenkrat, pa nimam na koncu nobenih stranskih učinkov, edino malo bolj občutljive prsi.

Zakaj naj to ne bi bilo priporočljivo?
  • 0

After all this time?

Always.

#3126 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 November 2010 - 10:22 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 23. 11. 2010 - 19:30) View Post

2x na leto si je naštimala menstruacijo. Jst tud ne bi mogla....

OMFG. blink.gif To pa je mal bolno. Playing god eh?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3127 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 23 November 2010 - 10:55 PM

Samo res, kaj enim ni jasno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 November 2010 - 11:19 PM

Jaz "poznam" eno mlado zdravnico, ki si naštima tako, da ima M tudi enkrat na leto, pravi, da to ni nič
takega oziroma je enkrat celo omenila, da je to skorajda boljše, kot pa "umetno" klicat M vsak mesec, ki pravzaprav
prava, naravna M to niti ni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3129 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 23 November 2010 - 11:24 PM

Hm, zakaj pa potem ni zdravo, če je ženska nima? Sem brala, da je presnojedke v 90 % nimajo, so različne polemike glede tega. Po mojem laičnem mnenju to pač ni v redu, sicer pa KT tako ali tako niso "zdrave".
  • 0

― V. Van Gogh

#3130 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 November 2010 - 11:26 PM

Nimam pojma, se nisem spuščala z njo v debato.
Njen edini argument je pač bil, da te M tekom jemanja KT pač niso ta prave M in je za telo
slabše, če jih "izsiliš". Je boljše, če jih ni (kar seveda tudi ni naravno).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3131 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 23 November 2010 - 11:27 PM

Aha, mislim, da razumem. XD
  • 0

― V. Van Gogh

#3132 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 November 2010 - 11:30 PM

Meni se zdi kar smiselna razlaga, je pa res, da se nisem poglabljala.
Saj se tebi cel mesec nič ne "nabira", ampak se ti "nabere" v tistem času, ko prenehaš, če se
kaj razumem v to, lol. Torej, ne vidim dejansko smisla, da bi produciral to "nabiranje", od
katerega nič nimaš oziroma ni naravno, uporabno. Hm.

• 0

#3133 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 23 November 2010 - 11:31 PM

Ja, imaš verjetno prav.
  • 0

― V. Van Gogh

#3134 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 08:04 AM

FTSE, odvisno od tabletk. Logest vem, da ne preprečuje izločitev jajčeca, ampak prepreči, da bi se morebitno oplojeno jajčece ugnezdilo, tko, da v tem primeru lahko gre za nekakšno "nabiranje". Kar se večina punc, ki jemljejo tablete premalo zaveda je, da posledic ne pustijo na jajčnikih, ampak na prsih.

Je pa tako, da ima vsak svoje mnenje, meni se zdi od nje ful nezrelo in obračanje nekaterih dejstev sebi v prid.
  • 0

#3135 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 November 2010 - 12:36 PM

Zakaj pa na prsih?
Mislim, kako? (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3136 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 24 November 2010 - 12:52 PM

Potem tiste, ki ste na KT, nimate PMS-ja? Vsaj jaz ne vidim razloga, da bi ga imele.
  • 0

― V. Van Gogh

#3137 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 November 2010 - 12:55 PM

Vem, da je jemanje še tistih ta starih KT z veliko večjimi vsebnostmi hormona kao precej povečalo tveganje za nastanek raka na prsih.

Pomoje tudi te nove niso popolnoma nedolžne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3138 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 01:29 PM

QUOTE(Jinadaze @ 24. 11. 2010 - 12:52) View Post

Potem tiste, ki ste na KT, nimate PMS-ja? Vsaj jaz ne vidim razloga, da bi ga imele.

Ciklus je normalen, le ugnezditev ni mogoča, ker ni za to potrebnih sredstev, se pravi določenih hormonov in kar ti sprožijo.

Vse kontracepcijske tabletke ščitijo pred cistami na jajčnikih, pred vnetji jajčnikov, so pa zato pogostejša vnetja nožnic, in novotvorbe na prsih. Se pa nisem nikoli poglabljala po kakem mehanizmu to poteka, si pa predstavljam.
  • 0

#3139 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 24 November 2010 - 01:39 PM

Men ginekolog skoz tupi, da tabletke preprečujejo nastanek fibroadenomov in podobnih reči na prsih, tko da ne vem, če sploh kdo ve kaka je dejansko povezava.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3140 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 24 November 2010 - 01:42 PM

Mogoče pa res biggrin.gif Sej pravim, se nisem poglabljala, ker sm se že davno tega sprijaznila, da ma vsaka stvar stranske učinke. Nad tabletkami se večina starcev zgraža, antibiotike pa popapcajo z žlico.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users