Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3101 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17489 posts

Posted 30 October 2020 - 07:09 PM

Aleluja! Pri nas si sicer lahko rezerviral in so ti ven prinesli (nejevoljno, haha). Sva izkoristili, ker rabiva vsak teden sveze :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3102 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32676 posts

Posted 30 October 2020 - 07:13 PM

Men je danes ena zaposlena pisala, zakaj nisem njej rekla, pa bi dobila gradivo. Pač na pamet mi ni padlo, da bi izkoriscala poznanstvo, LOL. Bilo je misljeno, da bo možno izposojanje, pa so jin baje prepovedali v ponedeljek in potem so samo še po pošti pošiljali.
  • 0

#3103 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 30 October 2020 - 08:13 PM

^^
Ja, nek odlok so knjižnice sprejele in niso smeli več izvajati neposredne izposoje.

Anouk, kako pa prenaša bolezen R. sestrična?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3104 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23447 posts

Posted 30 October 2020 - 09:02 PM

Pri nas ni nobenih okužb v vrtcu, vsaj obvestili niso nič no. Zaenkrat pa veljajo enaka navodila, da delajo v omejenem obsegu, za starše, ki nujno rabijo. Treba je prinesti potrdilo delodajalca od obeh staršev. Sem šla danes gledat ta obrazec in ti mora delodajalec potrdit, da moraš bit nujno prisoten v službi in da se potrdilo ne izda za starše, ki jim je odrejeno delo od doma. Jaz odpadem na celi črti. :D Nimam službe, ki je pomembna za državo, pa še od doma delam.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3105 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27580 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 October 2020 - 09:21 PM

Jaz sem pa ravno izvedela, da so eni sosedje pozitivni in bolni, pa so tako zagovedani, da se pretvarjajo, da niso, ker je kao sramota, če si pozitiven na korono. OMG, kot da so pozitivni na AIDS leta 1988. :butl: V večgeneracijskem gospodinjstvu je najprej zbolel dedek, potrjena okužba, vsi (vključno z dedkom!) so hodili normalno v službo in šolo in šopingirat okoli (druga soseda se je ponudila, da jim prinese vse potrebno iz trgovin in odloži pred vrati, ampak so ponudbo zavrnili in se šli kolektivno drenjat v trgovine), zdaj so pocepali kot muhe in se še vedno pretvarjajo, da so samo malo prehlajeni in še vedno (!) hodijo okoli. Če to ni neodgovorno, pol pa res ne vem.  :rtfm: 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3106 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46163 posts

Posted 30 October 2020 - 09:27 PM

Jao, jaz bi take tako kaznovala.p

Meni je danes tud ena dvignila pritisk. V bloku so na hodnikih in vhodu vsepovsod opozorila da so maske obvezne. Ko pa danes prideva iz sprehoda s tamalim, pa je ena babnica pred dvigali brez maske kašljala, kot da si hoče izkašljati pljuča. Pa da bi si med kašljanjem vsaj prek ust potegnila šal, če je bila brez maske. Neee!!! Pa nisem občutljiva, ce je slucajno kdo brez maske na hodniku, ampak tole je bilo pa res too much.
  • 0

#3107 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17127 posts

Posted 30 October 2020 - 09:31 PM

Coco, zakaj oa jih kdo ne prijavi? Jaz bi take bedake brez slabe vesti.

Pri nas pa so se zdaj tudi pojavile okuzbe v sluzbi, me zanima kako bo drugi teden.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3108 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86658 posts

Posted 30 October 2020 - 10:04 PM

Danes je moj fotr prijavil mularijo, ki se tukaj blizu nas na eni ploscadi (skupaj smo bili na sprehodu) vsak dan zbira s skuterji in se zakaja. Seveda vsi brez mask na takem predelu, kjer jo vsi drugi nosimo, ker se tezko izognes mimoidocim. Vcasih tako pocnejo, da moram prav pazit na tamalega, ko greva mimo, pa tako smetisce pustijo za sabo, da otrok za njimi smeti pobira. Ce imajo za bencin in droge, imajo tudi za kazen placat. Nimam pojma, kaj delajo varnostniki tam okrog, svojega dela sigurno ne opravljajo. Aja, seveda je prepovedano za promet.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3109 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17707 posts

Posted 31 October 2020 - 07:52 AM

Ste videle Potrča? So na Švedskem. : )

Sem se šla po dolgem času popast na profil. Menda je službo izgubil. Zdaj lahko dela kot influencer :) No, ni se za norčevat iz tega, je pa dejstvo, da je v svojih nastopih zelo prepotenten in navidez prepričljiv. Zanimivo, da lepo izpusti podatek o večji smrtnosti na Švedskem, saj se to pač ne sklada z njegovo mantro. Tudi stanja v Sloveniji v zadnjem tednu ne komentira, kar je v resnici prav tako zelo zgovorno. Noro, kam stiska in hkrati huda aroganca pripelje.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3110 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts

Posted 31 October 2020 - 08:29 AM

Jop...lahko bi sel kam pomagat v preobilici casa in ce ze misli, da ima toliko znanja.
  • 0

#3111 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 31 October 2020 - 09:51 AM

Sem slišala, da je dobil tudi grožnje s smrtjo...
  • 0

#3112 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts

Posted 31 October 2020 - 09:54 AM

No to je mimo...na splosno se prevec z njim ukvarjajo.

Meni je bil vcasih vsec...po tej drami mi ni vec.
  • 0

#3113 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17707 posts

Posted 31 October 2020 - 09:58 AM

Sem slišala, da je dobil tudi grožnje s smrtjo...

To pa žal leti vsakemu, ki je medijsko dovolj izpostavljen, ko gre za pereče teme.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3114 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 31 October 2020 - 10:45 AM

Ja, se strinjam.
  • 0

#3115 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 31 October 2020 - 10:55 AM

Kje pa je delal on?

Coco, žal tudi jaz poznam takšne zgodbe, vsakič znova ostanem odprtih ust in vsakič znova me je bolj strah človeške neumnosti.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3116 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17181 posts

Posted 31 October 2020 - 12:27 PM

screenshot20201031-12220.png
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3117 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17181 posts

Posted 31 October 2020 - 12:47 PM

Vem da je misljeno za levo vlado in da si valda citat napacno razlagajo, ker nz ima levo vlado in uziva tam podporo takim ukrepom,ampak vseeno...kam se peljemo? Levo desno, sej ni vazno...kampi? Svasta.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3118 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19438 posts

Posted 31 October 2020 - 01:40 PM

Dedek in teta imata vročino. Druga teta je pozitivna, samo brez okusa, dela v DSO. Samo upam, da jo dedek dobro odnese, ker je rizičen.
  • 0

#3119 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26049 posts

Posted 31 October 2020 - 02:03 PM

^^
Ja, nek odlok so knjižnice sprejele in niso smeli več izvajati neposredne izposoje.

Anouk, kako pa prenaša bolezen R. sestrična?

Tokrat menda bolje kot prvič, ko je imela precej težav z dihanjem in utrujenostjo sigurno 4 tedne in je komaj prišla iz spalnice v kopalnico. Ampak tokrat je tudi njen partner zbolel, pa sredi selitve sta, tako da sta sama za vse, da koga ne okužita. Ne zavidam.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3120 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17181 posts

Posted 31 October 2020 - 05:36 PM

Kaj ona ima ze drugic pptrjeno okuzbo???
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users