Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3101 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 21 November 2010 - 08:21 PM

pri meni je enako, če ne bi imela KT sex ne bi bil to kar je, biggrin.gif

• 0

#3102 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 November 2010 - 08:34 PM

JAO, zdej pa ste me čisto zmedle. Res ne vem več, kaj bi. Po eni strani bi FUL šla po njih, da mi porihtajo kožo in da sem res pomirjena, ker vem, da se mi nič ne bo zgodilo, po drugi strani pa no way, da prenašam vse tiste stranske učinke. wacko.gif

Naj gre kdo kaj napisat v temo o kondomih! laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3103 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 November 2010 - 09:21 PM

Ja glej, to se itak sama odločiš, noben ti ne more rečt, kar bo za tebe najboljše. Jaz ti priporočam, da probaš tabletke, pa boš vidla če ti ugajajo, če ti ne, jih nehaš jemat. Čisto preprosto.
  • 0
Viens, reste ici!

#3104 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 21 November 2010 - 11:41 PM

Aja, jst sploh ne vem, kako sem lahko to pozabila omenit.. butl.gif Meni se zarad tabletk SPLOH ne sexa več. Prej se mi je skos (in tudi sem skos biggrin.gif ), zdaj pa N I Č. In ne, ni zarad fanta, ker prej me je metalo ne glede na to, a sem bila sama, s fantom, zaljubljena, srečno samska ali karkoli drugega. Zdej me pa skoraj nič ne pripravi več do tega. To je res edina stvar, ki mi NA POLNO mori in edina stvar, zaradi katere bi nehala s tabletkami (razen, če bi začela načrtovat bebico, seveda biggrin.gif ). Res, opažam to že skoraj leto pa pol (od dveh let pa pol kar tabletke sploh jemljem) in želja po sexu se mi je zmanjšala za vsaj 80%. Sux.

Zdej vem, kako tabletke delujejo. Enostavno te mine želja po sexu, in če ne sexaš ne moreš zanosit. Pametni ljudje. butl.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3105 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 November 2010 - 11:47 PM

Jaz bi tle mogoče sam predlagala hormonsko alternativo: obroček nuvaring, meni je to super stvar. Nikar obližev (po zadnji rundi sem imela kvadratkasti ožganini zaradi reakcije na obliž, motherfucker, peklo je in srbelo in lep čas ni izginilo), tabletke so pa tudi tako-tako, meni je po yasminelle postajalo slabo pa tudi manj skrbi imaš pri obročku. Se ga pa ne občuti, it's like nonexistant. (:

Sicer pa - vsaka ima svoje izkušnje s tabletkami. Enim je šla teža gor, drugim ne, hormonsko nihanje in jada jada.. Tudi odvisno, koliko si star, ko jih začneš jemat. Mlajša kot je ženska, bolj so opazna nihanja in tudi weightgain in vse ostalo. Mislim, da ti ni treba kaj dosti skrbet glede teže in celulita, če pa boš recimo začela opažat negativne spremembe pa pač skensli.

Meni osebno vsi downsajdi odtehtajo za brezskrbno užitkarjenje (ko je bila sezona za to, haha), s kožo nisem imela problemov, menstra je pa tud porihtana. I'd say go for it.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3106 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 November 2010 - 11:50 PM

QUOTE(Sally @ 20. 11. 2010 - 9:34) View Post

Potem greš pač po jutranjo tabletko - no big deal.

Takšno razmišljanje je pa meni tako mimo, da ne morem povedat.

Sploh pa bi si upala trditi, da so te jutranje tabletke še veliko večje sranje kot navadne kontracepcijske.
  • 0

#3107 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 November 2010 - 12:02 AM

Ja, glede te jutranje mi je ravno kolegica razlagala, da je šla njena polsestra po to, pa sami sta bili doma in jo je ona čuvala, pa je mislila, da ji bo tam umrla, ker je punca bila res čisto uboga in je samo molila, da to preživi. Mene bi po moje kar pobralo na njenem mestu. ohmy.gif In ja, se strinjam, da je še večje stranje, ker je še toliko bolj močno in je ogromen šok za telo.

Mah, jaz bom najverjetneje kar šla po tabletke ja, pa upam, da bo stranskih učinkov čim manj (čeprav moram priznat da tale Ninchin post me je malo zabediral laugh.gif , ampak ok, se ne dam! mi je pa zanimivo, ker sem na enih forumih brala, da je pri enih puncah ravno obratno in bi to počele non stop, lol, mega njim, aja, pa po večini so to tiste punce, ki so s tabletkami shujšale, mother nature is a bitch).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3108 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 22 November 2010 - 12:04 AM

^ Podpis @ Sinnaia.

Da bi bila pa brez libida, si pa sploh ne predstavljam, sigurno pa tabetk ne bi več jemala.
Jaz bi pomoje na KT imela ravno normalnega. XD

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3109 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 November 2010 - 12:12 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 21. 11. 2010 - 14:58) View Post
Pa to, da sem prej imela zelo boleče menstruacije, sedaj pa ne duha ne sluha o tem.

Lucky you, jaz, ko sem začela z jemanjem, sem upala na to. Seveda se to ni zgodilo in so še vedno bile
enako svinjsko boleče. Nalgesin je ostal moj zvesti prijatelj še naprej.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3110 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 November 2010 - 09:12 AM

Samo to je očitno res odvisno in različno od ženske do ženske; jaz sem pred tabletkami imela morilske M, bolečine, prebavne motnje, revma, nema da nema; potem s tabletkami se je stanje umirilo, tudi M je postala šibkejša, zdaj pa ko sem spet brez tabletk, pa se je stanje ohranilo, kot med tabletkami, brez bolečin, kratka M - svašta. blink.gif

In tudi jaz ne razumem in ododbravam tistega razmišljanja glede jutranje tabletke. huh.gif

Coco - sama se boš morala odločiti, je pa dejstvo, da tabletke s sabo prinašajo nekatere stranske učinke, zdaj pri enih so takšni, pri drugih drugačni. Srečno, Kekec. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3111 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 November 2010 - 09:34 AM

QUOTE(Sinnaia @ 21. 11. 2010 - 23:50) View Post

Takšno razmišljanje je pa meni tako mimo, da ne morem povedat.

Sploh pa bi si upala trditi, da so te jutranje tabletke še veliko večje sranje kot navadne kontracepcijske.

Jao ej kaj se lahk na tem forumu vtaknete vsak stavek in ga interprettirate po svoje, mater.

No big deal je pač da če kondom poči je še vedno backplan, nikjer pa nisem napisala da gumico dajajte na tiča tako, da bo sigurno počila, ker greste no big deal lahko še po tabletko, ki vam kompletno vsuje cikel.

mater mam dost vsega. I'm off.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3112 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 22 November 2010 - 10:03 AM

Sally, sej ni nobena proti tebi ali pa da bi se vtikala v tvoje besede. Pač način, kako napišeš, zbode v oči (pa tudi, če je drugače mišljeno).

Chill doodette wink.gif

• 0

#3113 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 November 2010 - 10:45 PM

Če tabletke neham jemat en teden prej, torej tudi en teden prej dobim M, je to ok ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3114 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 23 November 2010 - 12:29 AM

Ne, pomojem ni kul. Ker telo še ni dovolj nafilano s hormoni, da bi ti tisti teden pavze bila zaščitena. Ne vem, moje razmišljanje. Jaz raje ne bi delala tega.
  • 0

After all this time?

Always.

#3115 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 23 November 2010 - 10:31 AM

Kontracepcijske tabletke te ne nafilajo s hormoni ampak povzročijo manjšo raven le teh, zato pa manjši libido, manj vlažnosti itd. Zato ne bi smelo bit narobe, če prenehaš jemat teden prezgodaj. Še vedno bolj ugodno, kot če jih ješ en mesec več. Vsaj meni se tako zdi no.
  • 0

#3116 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 23 November 2010 - 11:16 AM

Potem tisto, ko je Coco spraševala, če je možno, da je od tabletk bolj poraščena, resnično?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3117 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 23 November 2010 - 11:24 AM

Pomojem ne, ker ne vsebujejo testosterona. Samo zmanjšanje hormonov še ne vpliva na sekundarne spolne znake.
  • 0

#3118 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 23 November 2010 - 12:00 PM

aha, tako torej... smile.gif smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3119 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 23 November 2010 - 01:16 PM

QUOTE(ora @ 23. 11. 2010 - 10:31) View Post

Kontracepcijske tabletke te ne nafilajo s hormoni ampak povzročijo manjšo raven le teh, zato pa manjši libido, manj vlažnosti itd. Zato ne bi smelo bit narobe, če prenehaš jemat teden prezgodaj. Še vedno bolj ugodno, kot če jih ješ en mesec več. Vsaj meni se tako zdi no.

Ares, to je pa meni ful nelogično.. Kako je potem lahko nevarno, če v 2. tednu pozabiš tabletko, ni pa nevarno, če jih potem spustiš 7?

• 0

After all this time?

Always.

#3120 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 November 2010 - 01:24 PM

Sem se odločila, da bom jemala še en teden, tako kot je prav. Ne bom delala zdaj pavze. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users