Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31141 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 11 November 2015 - 12:26 PM

Jaz nisem mislila prav za med tekom, ampak dostikrat recimo navzgor hodim, navzdol pa tečem in ti v takem primeru kakšen nahrbtnik opleta, prav tako morebiti taka opasna torbica zna gor lezti.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#31142 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 11 November 2015 - 02:17 PM

Po mojih izkušnjah ne opeta oz. opleta minimalno (nemoteče), če je ima dobre naramnice na tak način: 

2003141-6000-5-acs-photo-pack.png2004361-6000-5-rockdale-24-pack.png

2003961-6000-5-speed-liner-8-5.png

• 0

#31143 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 20 November 2015 - 09:58 AM

Tiste, ki ste pred kratkim dopolnile 26 let - kje in kako ste si uredile osnovno zdravstveno zavarovanje? Sem ravno dobila posto in bi rada to uredila, dokler sem se tu (=danes, ce je mogoce :D). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#31144 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 20 November 2015 - 10:17 AM

Na ZZZS na Miklosicevi 24 sem sla, tam izpolnila obrazce in potem dobila prvo poloznico domov. Sem si sicer to urejala ful pred dopolnjenim 26. letom, ko sem koncala faks in nisem imela vec statusa pac. Se ni pa nic spremenilo.
Tudi ce malo zavleces z urejanjem tega, placas se poloznice za nazaj - tocno od takrat, ko nisi bil vec osnovno zavarovan.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#31145 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12168 posts

Posted 20 November 2015 - 10:25 AM

Enako, samo da sem šla jaz na ZZZS Koper.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#31146 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 20 November 2015 - 10:28 AM

Aha, ok, ker berem, da lahko (ce nimas dohodkov recimo) to uredis tudi na maticni obcini kot obcan, pa mi ni jasno, ali to pomeni na lokalni upravni enoti ali kje drugje. Danes dvomim, da mi bo uspelo se do Grosuplja prit, ker delajo samo do 13h, pa imam vmes se zobozdravnika :/ A ce sestro posljem tja drug teden, da namesto mene tiste obrazce izpolni, bo kak problem? Klicem na ZZZS, da bi jih vprasala, pa se nihce ne javi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#31147 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 20 November 2015 - 10:49 AM

Meni niso dali možnosti, da se zavarujem kot občan. Mogoče moraš bti na zavodu za to ali pa to sploh ni možno. Sem sicer spraševala, ampak v grosupeljskem zzzs so mega pizde zaposlene in so me hitro odslovili.

Bo problem. Mene je enkrat en jahal gor in dol, ko sem šla za brata, potem pa je rekel, naj mi bo tokrat. Mogoče ji moraš kakšno pooblasilo napisat. Drugače imaš obrazce na spletni strani in jih že prej lahko izpolniš.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#31148 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 20 November 2015 - 10:55 AM

Ni tako enostavno to, da bi se kar lahko zavaroval kot obcan. Ocitno je podobno, kot pri dokazovanju upravicenosti do socialne pomoci, samo da ni treba biti prijavljen na Zavodu:

Po 21. točki 15. člena ZZVZZ je lahko študent zavarovan kot občan, če nima nobenih dohodkov oziroma če, kadar živi sam, njegov povprečni mesečni dohodek v zadnjih treh mesecih ne dosega 50% minimalne plače, oziroma če, kadar živi z ožjimi ali širšimi družinskimi člani v skupnem gospodinjstvu, njihovi povprečni mesečni dohodki na družinskega člana v zadnjih treh mesecih ne dosegajo 25% minimalne plače, razen kadar ima sam ali njegovi ožji ali širši družinski člani prihranke oziroma premoženje, ki dosega ali presega višino 60 osnovnih zneskov minimalnega dohodka (če nima nobenih prejemkov in nobenih lastnih sredstev in si zato ne more plačevati obveznega zdravstvenega zavarovanja).
  • 0

― V. Van Gogh

#31149 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 20 November 2015 - 12:41 PM

Aha, to je itak super kompleksno v mojem primeru, ker imam stalno bivalisce se vedno v Slo, zivim pa pac na NL. Niti ne vem, katere dohodke bi potem upostevali, ampak verjetno itak ne kvalificiram za to. Za prihranke oz. premozenje ozje ali sirse druzine je pa tudi kar nekaj - a steje v to, da imajo starsi hiso, avto? In kaj se sploh smatra kot druzina v tem primeru (sva jaz in fant druzina?). Sprasujem napol retoricno, ce slucajno kdo ve.

Sem se oglasila zdaj na upravni enoti, pa so me poslali na obcino, na obcini pa na CSD v Grosuplje. Do tja pa danes sigurno ne pridem, jih bom pa poskusila priklicat. 

Podgana, mogoce ves, kateri obrazci so to - mogoce tile? Meni je spletna stran ZZZS-ja cista uganka. 

Ful hvala za pomoc, punce. 

• 0

#31150 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 20 November 2015 - 01:04 PM

Mislim da M-1, 2... Če še veljajo razna navodila po internetu, rabiš M-1.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#31151 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 20 November 2015 - 02:25 PM

Hvala!!! 

• 0

#31152 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17768 posts

Posted 22 November 2015 - 10:57 PM

Koliko v povprečju traja vožnja z avtom od Lj do centra Maribora? (po avtocesti)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#31153 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 22 November 2015 - 11:05 PM

Odvisno od ure/prometa, hitrosti voznje in del na cesti. :D Je nemogoce povedati povprecen cas.
  • 0

― V. Van Gogh

#31154 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17768 posts

Posted 22 November 2015 - 11:21 PM

Nemogoče je predvidet točen čas, nek povprečen pa valda lahko, recimo da rabiš cca 2 uri, ali pa 2.5 ure. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#31155 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 22 November 2015 - 11:25 PM

Ce ni guzve, lahko prides tja v uri in pol, ali pa cijazis 3 ure.
  • 0

― V. Van Gogh

#31156 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 November 2015 - 11:29 PM

Koliko v povprečju traja vožnja z avtom od Lj do centra Maribora? (po avtocesti)

1h30 min

• 0
Viens, reste ici!

#31157 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 23 November 2015 - 04:29 PM

Ne morem se spomnit naslova ene pesmi, in sicer je neka mešanica med komercialnim popom in housom, poje ženska z ravnimi dolgimi črnimi lasmi, video pa je posnet v Barceloni. Se kateri sanja?

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#31158 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 November 2015 - 04:49 PM

• 0
Viens, reste ici!

#31159 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 23 November 2015 - 05:35 PM

Jaaa!!  :w00t2: I love u Barcelona  :D  :wub:

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#31160 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 23 November 2015 - 05:39 PM

Ta pa res nima ravnih črnih las. :D

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users