Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#31021 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 September 2015 - 02:43 PM

^ jaz sem si nabavila Tobrex kapljice (sicer na letališču v Dubaju, kjer se jih dobi brez recepta - pri nas mislim, da je treba recept). Pa jih uporabim vedno, ko me kaj začne ščemeti v očesu in se potem nikoli nič ne razvije... So moja obvezna oprema za na potovanje. :) Povprašaj za te kapljice, še posebej, če se ti ponavljajo te stvari. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#31022 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 26 September 2015 - 03:49 PM

A niso Tobrex antibiotik? Ne vem, če jih je ravno smiselno vsepovprek uporabljat.

• 0

#31023 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 September 2015 - 03:51 PM

A mi priporočate kak simple priročnik slovenščine za tujce? Za začetnike :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#31024 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30054 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 September 2015 - 03:53 PM

Stanje je že precej boljše, ker si izpiram oko in nanašam tople obkladke. Bom šla pa vseeno drug teden še do zdravnice, ker imam to zoprno reč povprečno vsaj trikrat na leto. Sicer ponavadi izzveni po dnevu ali dveh pa vseeno, vprašat pa pozanimat se ni greh. Mislim, da je posredi mačja dlaka, poleti pa švic, ki/če mi zaide v oko. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#31025 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 September 2015 - 04:23 PM

A niso Tobrex antibiotik? Ne vem, če jih je ravno smiselno vsepovprek uporabljat.

Imam tako redko težave, da jih bi težko rekla, da je "vsepovprek". Mislim, da sem jih sedaj v enem letu uporabila 2x (v razmaku nekaj mesecev) in to samo po eno kapljico. ;)

Sem si jih pa nabavila, ker nosim leče in sem brala na eni strani, ko je nek okulist razlagal, da priporoča, da si nosilci leč na potovanja vzamejo takšne kapljice (antibiotične), ker se lahko zgodi, da si s tem v najslabšem primeru celo vid rešiš (kot prva pomoč pri kakšnih res groznih okužbah).  

• 0

#31026 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 28 September 2015 - 05:04 PM

Errol, za zaščito pralnega stroja pred vodnim kamnom je po priporočilu serviserja ena na forumu napisala tudi, da se zalaufa prazen stroj na 90 stopinj, v boben pa daš ene pol kile pralne sode in naj bi bil enak efekt kot pri Calgonu. Jaz mislim da sem samo enkrat to probala, nisem dosledna.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#31027 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 29 September 2015 - 10:25 AM

Kje se v LJ lahko naroči relativno dobro (čokoladno) torto in da ne stane celo premoženje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31028 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 29 September 2015 - 10:49 AM

Kje se v LJ lahko naroči relativno dobro (čokoladno) torto in da ne stane celo premoženje.

Sladkač

Jih lahko greš prej tudi poskusit, pa lahko naročiš kar navadno (brez kakšne ekstra dekoracije), ki je cenovno seveda bolj ugodna od posebnih. Meni so njihove torte top, pa imaš tudi možnosti: veganska, brez glutena, brez sladkorja :)

• 0

#31029 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 29 September 2015 - 10:56 AM

Kaj pa Rustika? Meni njihove zmagajo. Če se ti ni treba duvat, je dobra tudi tista iz Leclerca.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31030 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 29 September 2015 - 11:32 AM

Ne iz Leclerca! :o

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31031 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 29 September 2015 - 11:40 AM

Ne iz Leclerca! :o

Se strinjam. 

• 0

#31032 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 29 September 2015 - 11:46 AM

Hvala za info!

Žal za 12 kosov nisem pripravljena odštet 40+€, zato bom poiskala še kaj drugega.

Kaj je narobe z Leclercovimi? Sem jo že jedla in mi je OK; res, da ni za dol past, ampak glede na ceno...

npr. v Sladkaču enako velika 38€ + embalaža, v Leclercu pa je 23€ ...

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#31033 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 29 September 2015 - 11:48 AM

Pri nas so kosi tort v slaščičarni po 2.5 € in po tej ceni ti zaračunajo tudi celo torto, tko da sm jaz dala za torto za 20 ljudi 50 €.

• 0

#31034 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 29 September 2015 - 11:48 AM

Meni je zanič. Ne maram tistega cenenega plastičnega testa in margarinaste file.

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#31035 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 29 September 2015 - 12:52 PM

Kaj pa Viki v Trnovem? Njihova čokoladna torta je fina in ni presladka.

• 0

#31036 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 29 September 2015 - 12:55 PM

Ne vem, no... jaz raje dam tistih nekaj eur več, pa da so kvalitetne sestavine in res dober okus. Seveda je pa odvisno za kakšno priložnost jo bi imela.

Če je pač torta zaradi torte in tisti, ki jo bodo jedli niso izbirčni, potem bo tudi iz Mercatorja (za 12 eur) ali Leclerca ok. :)

Rustika jih ima po 22 eur.

• 0

#31037 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 29 September 2015 - 12:58 PM

Viki se je ful poslabšal.

• 0

#31038 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 29 September 2015 - 01:02 PM

Glede na kvaliteto in ceno se mi zdi Rustika odlična izbira. Eni moji frendi so hudo navajeni imeti po kosilu še sladico. Ker vejo, da jaz ne pečem, pravijo, da je dobra tudi torta iz Leclerca. Jasno, da za rd ne bom iskal torte tam, temveč bom zatežil mami.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#31039 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 29 September 2015 - 01:47 PM

Viki se je ful poslabšal.

A res? Nisem bila že več kot eno leto, ampak odkar pomnim so bili fajn... Sem pa sicer jedla samo čokoladno torto, kremšnito in čebelji pik in je blo res dobro. Škoda.

• 0

#31040 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 29 September 2015 - 05:38 PM

Kaj pa Galerija Grad? 12 kosov stane 31,90.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users