Začne se ful dobro, potem pa zvodeni. Za pogledat je, ni pa o-vao-fantastičen, veliko hajpa za brezveze. Tak... vpogled v azijsko kulturo in mentaliteto skozi holivudska rom-com očala.
Ne glede na film, so pa kitajski bogataški otroci zgodba zase in bi lahko pisala romane o njih.
Jaz sem pa slisala kar nekaj kritik na racun Bohemian Rapsody - da je zelo sfrizirana verzija Freddyevega zivljenja. Vsi pa priznavajo, da je Rami fenomenalen Freddy.
To je sel pa moz takoj preverjat, ce je kaj prirejenega in je res nekaj stvari off, tudi glede njihove kariere. Sta bila pa na snemanju prisotna dva clana skupine.
Naju je film navdusil. Sem imela visoka pricakovanja pa jih je se presegel. Eden tistih, ob katerih imas kurjo polt (meni so celo solze tekle parkrat) in ti zlepa ne grejo iz glave. Priporocam pa ogled v kinu, ker je to vec kot pol izkusnje.
0
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
Ja v kino ali pa doma ni primerjave ker je poudarek na glasbi.
A potem nisem edina ene 3x jokala
Logicno da so njegove orgy partije izpustili, sem pa vesela da so dali poudarek tudi na njegov odnos z Mary, saj redkokdo ve da je bila tak pomemben del njegovega zivljenja in da je komad Love of my life napisan zanjo.
M je tudi besno raziskoval po ogledu. Baje je bil komplet 24 minutni nastop na Live aidu se enkrat posnet za film.
Malek je pa vlogo odigral odlicno.
0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.
Meni je fotr ze v otrostvu govoril, da je to zanj najlepsi komad, ki ga je kdo napisal za svojo ljubezen.
Malek je bil pa bolj Freddy od Freddyja, ce ne bo dobil oskarja pa tut ne vem ... Se pa bojim, da se ni dovolj uveljavljen, takim ga pogosto iz principa ne podelijo.
0
Glede na to, da je Malek pobral kar nekaj nagrad za Mr. Robot, po moje ne bi smel imeti težav pri nominaciji za Oskarje. Če ga bo pa dobil, pa vprašanje. We'll see...
Ta teden sva pogledala A Star in Born in me ni preveč navdušil. Mogoče nisem bila primerno razpoložena pa tudi pričakovala sem glede na kritike veliko, ampak mu več kot 7,5 ne bi dala.
Cooper mi je ogaben v tej vlogi.
0
Mogoče ne bi smela pisati ocene napol pogledanega filma, ampak sem zadnjič na letalu uspela pogledati večji del filma Io sono Tempesta (2018), in mi je bil ful zanimiv. Tajkun, ki mu zaradi utaje davkov grozi zapor, a se pogodi za community service v zavetišču za brezdomce. Lahkoten, italijanski, glasen. Ga pa nikjer ne dobim, komaj čakam, da pogledam do konca.
In case you didn't know...
V filmu Bohemian rhapsody zelo malo poje Rami, malo vec Freddie, vecinoma pa ta model. Ne vem kaj so mislili, ko so za novo Queen turnejo izbrali Adama Lamberta, ce pa obstaja ta tip.
Eden od nominirancev, Glenn Close je dobila globus za to vlogo in upam, da dobi tudi oskarja. Odličen film, odlična igra vseh, še posebej nje. Dobra študija odnosov, čeprav se mi postavlja kakšno vprašanje. Več ne bom napisala.
Poglejte še njen govor, ko prejme globusa. Mora biti zelo fajn ženska.
1
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Jaz sem pa nazadnje gledala The Death of Stalin (2017) in imam mešane občutke. Všeč mi je bilo, da je uberal lahkotnejši humorni pristop k precej mračni temi o situaciji v Sovjetski zvezi po smrti tovariša Stalina. Lepo prikaže kaos in gonjo posameznikov kateri bo stopil v čevlje voditelja prevzel oblast v državi, Po drugi strani pa se mi zdi, da so zaradi tegega lahkotnega pristopa nekateri liki predstavljeni kot bolj simpatični kot bi morali biti. Igralska zasedba vsebuje kar nekaj nekaj uglednih igralskih imen (Jeffery Tambor, Steve Buscemi, Michael Palin idr.), ki se solidno izkažejo. Edino kar me je zmotilo so bili različni naglasi. Vsi liki so Rusi, a eni igralci govorijo z angleškim, drugi pa z ameriškim naglasom. Če zaključim, film je bil prijetno razvedrilo za nedeljsko popoldne, ampak bo zelo hitro utonil v pozabo.
The Greatest Showman - Glasba je super, ampak sama zgodba liki so pa cist prevec površinski.
Viceroy’s House - zanimiv film o osamosvojitvi Indije izpod kolonialne oblasti in vsem nasilju in kaosu, ki ga je delitev na Indijon in Pakistan prinesla s seboj. Je pa za tako temacno temo presenetljivo lahkoten, saj se osredotoca na dogajanje v hisi zadnjega viceroya lorda Mountbattena. Izpusca prikazovanje prizorov samega nasilja, lepo pa prikaze odnos odhajajoce Britanske elite.
I feel Pretty - povprecno izgledajoce dekle pade in se udari v glavo ter kar naenkrat sama sebe vidi kot lepotico in pridobi na samozavesti. Raje sploh ne bom zacela koliko stvari je v tem filmu problematicnih. Bv.
Baywatch - ahhh, tole sem pogledala bolj kot ne zaradi nostalgije ker smo vcasih redno spremljali serijo. What a mistake. Dolgocasna zgodba, zoprni liki in humor, ki mi bi niti malo smesen.
I, Tonya - Margot bi res lahko dobila oskarja. S to frizuro in cudnim makeupom je bila na momente prav creepy. Se me je pa dotaknila njena zgodba in sem jo videla kot zrtev vseh okoliscin. Ne verjamem, da bi prav konkretno ideja o napadu zrasla v njeni glavi, pomoje si ne bi upala tako tvegati kariero. Ful sva se smejala, kaksna debila sta bila njen ex in se posebej ti. bodyguard.
Oskar je pa dobila samo igralka v vlogi matke? Ne recem, da si ga ni zasluzila.
Tudi jaz sem nekako kupila povedano zgodbo in se mi je zdela žrtev okoliščin. Na koncu se mi je res zasmilila, ko bi šla raje v zapor, kot da ji prepovedo drsanje. Kakor koli obrneš je imela res težko otroštvo in življenjsko zgodbo.
0
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Papillon (2017) - prison break zgodba, vredna ogleda, ki prikazuje prijateljstvo, zvestobo in upanje v izjemno krutih okoliščinah. Igrata Rami Malek in Charlie Hunnam, ki odlično opravita svoje vloge, slednji je za film menda shujšal 20 kg.
0
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."