Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3081 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18628 posts

Posted 15 December 2010 - 02:33 PM

A pa vam res nikoli ne pride na misel, da bi samo lepo v Google vpisale "Ime filma" dvdrip torrent? lol1.gif Če na svojih straneh, kjer običajno gledaš, nič ne najdeš, na ta način ZIHER pravi film dobiš.

Jao. biggrin.gif

• 0

After all this time?

Always.

#3082 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 December 2010 - 03:46 PM

QUOTE(Šuša @ 15. 12. 2010 - 14:04) View Post

Fora je, da večina filmov ki si jih ravno ti gledla ni na partisu...js nevem no. Men jih ne najde in pol začnem iskat na drugih trackerjih in jih tut ni. Js nevem no kje jih ti najdeš oz. kje gledaš.

Večino jih najdem na thepiratebay. Drugače pa tako, kot je omenila Nincha.

Nincha, Kinky - JAAA!!! Dejansko je nekaj for XD bilo prav posrečenih. thumbup.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3083 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24795 posts

Posted 16 December 2010 - 08:44 AM

Je že kdo gledal The Romantics?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3084 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 December 2010 - 12:17 PM

El Laberitno del Fauno - Favnov labirint

Po dobrih ocenah tega filma, sem si ga končno ogledala pretekli vikend. Zgodbo sem okvirno že poznala, tako, da tu presenečenj ni bilo, prav tako sem nekaj malega klipov videla že v kakem trailerju in nisem imela previsokih pričakovanj.

Ipak me je film pustil hladno na celi črti, ker mi je bilo všeč le par malenkosti. Kot prvo sem opazila kar nekaj napak v montaži kadrov (ker me zgodba ni potegnila vase, sem opažala vse žive malenkosti, ki jih sicer najbrž ne bi), glavna igralka (ta punčka) mi je bila obupna, več kot dveh izrazov in monotonega, nedoživetega govora ni premogla. Všeč mi je bila realizacija tega njenega domišljijskega sveta; favn in pa tisti ljudožerski stvor, zgodbice in naloge so mi bile precej za lase privlečene, prav tako večina dogajanj okoli labirinta.
Igralci so delovali togo, tu je mestoma kriv tudi scenarij, ki je bil ponekod preveč "ameriški" (liki razmišljajo na glas, da nam razložijo določene zadeve, ki so tako in tako očitne, ipd).

Kostumografija in scenografija sta všečni. Izpostavila bi še lik Mercedes, ki je edina tudi vredna omembe, saj deluje pristno, kot da ne bi igrala.

All in all bi film prej ocenila kot mladinski (navkljub nasilju, saj tega tako in tako vidiš že v vsaki drugi risanki), meni se je vlekel kot čreva.

3/10
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 16 December 2010 - 12:20 PM

QUOTE(Kami @ 16. 12. 2010 - 8:44) View Post

Je že kdo gledal The Romantics?

Mislis serijo? Jaz.
  • 0

#3086 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 16 December 2010 - 01:01 PM

Noel (2004)
IPB Image
Zgodba na božični večer sledi petim različnim osamljenim ljudem kako se spopadajo s svojimi problemi. Tukaj je Susan Sarandon osamljena ženska, ki skrbi za svojo bolno mamo in pri tem zapostavlja lastno srečo. Tukaj sta Penelope Cruz in Paul Walker, ki igrata zaljubljen par, ki pa se zaradi njegovega bolestnega ljubosumja na božični večer razide. Tukaj je Alan Arkin, ki misli, da je Paul Walker njegova reinkarnirana žena. Nenazadnje je tu tudi Marcus Thomas, ki želi obuditi spomine na njegov najboljši božič v življenju, ki ga je preživel na urgenci, zato se namerno poškoduje...
Pričakovala sem očarljiv božični film, dobila sem dolgočasno dramo o gruči osamljenih čudakov, se odvija na božič. Zgodba me ni prepričala. Zdela se mi je precej dolgočasna. Že tako nisem ljubitelj filmov, kjer hkrati teče več različnih zgodb in Noel definitivno ni pripomogel, da bi se mi ta zvrst kakorkoli priljubila. Tudi ta gre, kot večina podobnih filmov, preveč v kvantiteto, pri čemer izgublja na kvaliteti. Liki so enoplastni. Na srečo pa se pri številu likov omeji, zato lahko lahko slediš njihovim zgodbam ne da bi med preskoki med eno in drugo že že pozabil kaj se je s katerim likom dogajalo.
4/10
  • 0

#3087 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 17 December 2010 - 01:17 PM

Music and Lyrics (2007)
IPB Image
Music and Lyrics je simpatična lahkotna romantična komedija. Hugh Grant igra pevca nekoč blazno popularne pop skupine, katerega kariera pa je po razpadu le te obstala na mrtvi točki. Tako se preživlja z unovčevanjem stare slave in poje stare hite v zabaviščnih parkih. Nekega dne mu pevska zvezda nove generacije ponudi, da zanjo napiše nov hit singel. Hugh ponudbo sprejme. Medtem ko z glasbeno podlago nima težav, se le te pojavijo pri besedilu. Tukaj pa mu priskoči na pomoč Drew Barrymoore. Seveda se med njima kaj kmalu razvije nekaj več kot le prijateljsvo.
Kljub temu, da ni noben presežek v svojem žanru je v bistvu prav simpatičnen film. Všeč mi je bilo, da so se malce norčevali iz pop zvezdnikov. Hugh Grant je bil v tej vlogi prav smešen in ob njegovih plesnih gibih sem se pošteno nasmejala. Sicer nisem njegov fan, saj se mi zdi, da je njegova igra v vseh filmih enaka, vendar moram priznat, da čeprav tudi v tem filmu igra enako kot drugje, mislim, da igra kar paše v ta film. Z Drew Barrymoore tvorita tak čudno-smešen par, med katerima je malce drugačna kemija kot bi jo pričakoval med glavnima akterjema v romantični komediji, pa vednar po mojem mnenju funkcionira.
Všeč mi je bilo tudi, da film dobro krmari med romanco in komedijo, tako da na koncu izpade ravno prav pocukran in smešen. Simpatična mešanica. Je za pogledat, če prenašaš oba glavna igralca ter če si želiš pogledat nezahteven zabaven film.
7,5/10

• 0

#3088 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 18 December 2010 - 07:29 PM

THE TOWN (2010)

IPB Image

THE TOWN treiler,kriminalka, ki jo je režiral in tudi odigral Ben Affleck
dogaja se v okolici Bostona, poznani po ponavljajočih ropih, ki gredo kar iz generacije v generacijo....Ekipa štirih prijateljev ropa banke, tako med ropom ene izmed bank vzamejo za talko polovodjo banke Clair,katero kasnej izpustijo, vendar se želijo prepričati če kaj sumi..tako se ji približa eden izmed roparjev (Affleck) ...
Tako se Claire zbliža z Dougom .... ne zavedajoč, da jo je ta isti človek s katerim se zaplete, le nekaj dni prej ugrabil in ustrahoval.Odnos med njima se postopno razvije v strastno romanco,vendar Dougo diha za ovratnik policija in s tem razkrinkanje, ter nove "nevarne" poti.....

Super film, dam mu kilavo 9

• 0

#3089 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 December 2010 - 06:58 PM

Devil 2010

IPB Image

IPB Image

Film o Devilu. AGAIN. Nekateri ga tretirajo kot za enega izmed najboljših srhljivih filmov 2010, meni je pa
odkrito povedano zelo slab. Nič novega ne ponuja. Že 100x pregonjeno sranje o hudiču. Pet ljudi, kateri
imajo vsak svoje grehe, se znajde (ne po naključju, kakopak) v liftu, ki se pa zaklene in se v njem
začnejo dogajati čudne reči! Skos posiljujejo s tem, namesto, da bi začeli snemati resnično srhljive filme na
podlagi realnih dogodkov – na račun cerkve, pedofilov aka župnikov, itd. In potem si devili izmislijo devila,
da lahko zakrijejo svoj devilizem. : ) V glavnem, slaba zgodba, slaba igra in slaba atmosfera. Jaz sem kaj
kmalu vedela, kdo je kdo. Ti je kaj kmalu jasno, da ima večina filmov isto formulo – nikoli ni tisti, ki je kao
sumljiv na prvo žogo in vedno je tisti, ki je nekako najbolj v ozadju, a če ga malo boljše pogledaš, tudi
dejansko najbolj srhljiv. Če imate kriterije precej nizko, boste morda še uživali. Jaz nisem.
3/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3090 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 December 2010 - 07:56 PM

Dinner for Schmucks (2010)

IPB Image

Še en obupan poskus narediti eno solidno komedijo, kjer ne bi prevladovali
že večkrat videni in prežvečeni štosi - z eno besedo: obupno. Ne samo, da me
niti malo ni navdušil, celo dolgočasila sem se, in v velikih mukah film pogledala do konca.

V glavnih vlogah se pojavljata 2 igralca, ki jima ta vloga ne dela ravno usluge, in sicer Steve
Carell ter Paul Rudd; oba sta mi dokaj pri srcu, še posebej pa ta film in vloga ne gre
na roko Carellu, ki tukaj - grdo rečeno - zapravlja svoj igralski talent. Njegova karakter
v filmu je tako nadležen, da ga je težko gledati, večino časa mi je resno šel na živce.
Tudi sama vsebina je slaba, Rudd je poslovnež, ki si želi splezati višje po plačilni
lestvici, in ko ga nadrejeni povabijo na večerjo, to sprejme. Potem pa izve, da mora na
večerjo s seboj pripeljati 'idiota', iz katerega se bodo na večerji norčevali, in celo
izbirali največjega.

Ogromno klišejev in nesposrečenega humorja. Še pogreb je zabavnejši. Ne priporočam
nikomur, Get him to the Greek je v primerjavi s tem skropucalom - pravi balzam.

Slaba 3
od 10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3091 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5206 posts

Posted 20 December 2010 - 08:27 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 20. 12. 2010 - 18:58) View Post

Devil 2010

IPB Image
IPB Image

Film o Devilu. AGAIN. Nekateri ga tretirajo kot za enega izmed najboljših srhljivih filmov 2010, meni je pa
odkrito povedano zelo slab. Nič novega ne ponuja. Že 100x pregonjeno sranje o hudiču. Pet ljudi, kateri
imajo vsak svoje grehe, se znajde (ne po naključju, kakopak) v liftu, ki se pa zaklene in se v njem
začnejo dogajati čudne reči! Skos posiljujejo s tem, namesto, da bi začeli snemati resnično srhljive filme na
podlagi realnih dogodkov – na račun cerkve, pedofilov aka župnikov, itd. In potem si devili izmislijo devila,
da lahko zakrijejo svoj devilizem. : ) V glavnem, slaba zgodba, slaba igra in slaba atmosfera. Jaz sem kaj
kmalu vedela, kdo je kdo. Ti je kaj kmalu jasno, da ima večina filmov isto formulo – nikoli ni tisti, ki je kao
sumljiv na prvo žogo in vedno je tisti, ki je nekako najbolj v ozadju, a če ga malo boljše pogledaš, tudi
dejansko najbolj srhljiv. Če imate kriterije precej nizko, boste morda še uživali. Jaz nisem.
3/10

Midva sva pred tem pogledala film Frozen (ki je kao psihološka grozljivka) in bi temule lahko tud 10 pripopala, če bi ga primerjala s Frozen. Nasploh bi mu dala recimo 5/10. Frozen pa -1/10. Kot je Fluffy napisala tlele hitro pogruntaš kdo je kdo, ampak je vseen gledljiv film, se mi zdi.

Medtem ko Frozen ... na začetku izgleda ok, dvakrat sva se celo nasmejala. Potem pa obupala - slabo zaigrano z groznim scenarijem in obupno zgodbo. Bolj nerealno ne bi moglo bit. Začne se s tem, da se kot srečno zaljubljen najstnik (ja, ok, kao so bli že na faksu) najbrž ne predaš smrti, ampak se ti ob našopanem adrenalinu še kako da borit za svoje življenje. Medtem ko kot najboljši prijatelj nekega človeka najbrž tudi ne gledaš in čakaš, da tvoj kolega umre nasilne smrti, sploh, ko bi mu zlahka pomagal. Sploh se pa za drastične odločitve ne odločiš v pol minute in potem ukrepaš, ampak najprej pogledaš kake možnosti imaš in potem izbereš najlažjo in najbolj varno in si jo še sam narediš bolj varno na milijon tisoč načinov, na katere so v tem filmu pozabili. Brezveze no, bolj nerealno res ne bi moglo bit, bolj butasto pa tud težko. Bi napisala še več zgrešenih stvari, pa nočem pokvarit zgodbe komu, ki bo še gledal to polomijo.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3092 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15795 posts

Posted 20 December 2010 - 08:32 PM

QUOTE(Kinky @ 20. 12. 2010 - 19:56) View Post

Dinner for Schmucks (2010)

IPB Image

Še en obupan poskus narediti eno solidno komedijo, kjer ne bi prevladovali
že večkrat videni in prežvečeni štosi - z eno besedo: obupno. Ne samo, da me
niti malo ni navdušil, celo dolgočasila sem se, in v velikih mukah film pogledala do konca.

V glavnih vlogah se pojavljata 2 igralca, ki jima ta vloga ne dela ravno usluge, in sicer Steve
Carell ter Paul Rudd; oba sta mi dokaj pri srcu, še posebej pa ta film in vloga ne gre
na roko Carellu, ki tukaj - grdo rečeno - zapravlja svoj igralski talent. Njegova karakter
v filmu je tako nadležen, da ga je težko gledati, večino časa mi je resno šel na živce.
Tudi sama vsebina je slaba, Rudd je poslovnež, ki si želi splezati višje po plačilni
lestvici, in ko ga nadrejeni povabijo na večerjo, to sprejme. Potem pa izve, da mora na
večerjo s seboj pripeljati 'idiota', iz katerega se bodo na večerji norčevali, in celo
izbirali največjega.

Ogromno klišejev in nesposrečenega humorja. Še pogreb je zabavnejši. Ne priporočam
nikomur, Get him to the Greek je v primerjavi s tem skropucalom - pravi balzam.

Slaba 3
od 10

Joj, midva sva ga lih včeraj gledala in men je tut šel Stevov karakter nenormalno na k, sem ful težko gledala. T. tak ni zdržal do konca. Se popolnoma strinjam z oceno.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3093 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 21 December 2010 - 10:30 AM

December Boys (2007)
IPB Image
Simpatičen avstralski film o štirih prijateljih - sirotah, ki so bili vsi rojeni v istem mesecu - decembru. Čez poletje jih iz sirotišnice pošljejo na počitnice k družini na obalo. Ko eden izmed njih sliši, da namerava družina enega izmed njih tudi posvojiti, pričnejo tekmovati za njihovo pozornost...
December Boys je avstralski film in je že zato malce bolj podoben evropskim kot ameriškim filmom. Zgodba je preprosta, ampak očarljiva. Sam film teče malce počasneje, vendar za moj okus ni prepočasna. Menim pa, da je prav zato za ogled potrebno pravo razpoloženje, ker sicer se lahko gledalec kar hitro prične dolgočasit. Sama sem bila pred ogledom v pravem razpoloženju, zato mi je bil všeč.
Igralci so me prijetno presenetili. V vlogi enega izmed sirot se preiskusi Daniel Radcliffe. Pred ogledom sem bila sicer malce skeptična kako se bo odrezal, saj sem ga do sedaj videla le v vlogi Harrya Potterja. Čeprav mi ga je bilo na začetku prav čudno gledat v drugačni vlogi, sem se tega občutka do konca filma znebila. Ostali fantje so posrečeni. Sploh Misty, ki se ti kar zasmili, ko vidiš kako si želi, da bi ga končno nekdo posvojil.
Meni je bil film o štirih sirotah všeč. Sicer me ni navdušil, ampak je zadovoljil moja pričakovanja. Najbolj od vsega mi je bila všeč scenografija. Panoramski posnetki narave so preprosto čudoviti. Človek bi se kar preslikal v tisto okolje, tako je lepo.
6,5/10

• 0

#3094 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 21 December 2010 - 11:11 AM

Turner & Hooch (1989)
IPB Image
Zgodba gre nekako takole: S čistočo in redom obseden detektiv Scott Turner se po umoru starejšega gospoda, odloči v svoj dom sprejeti njegovega psa Hoocha. Njuno sobivanje pa je na začetku vse prej kot lahko. Pes namreč njegovo življenje postavi na glavo. Vse to je začinjeno z iskanjem morilca Hoochevega lastnika.
Ta film sem gledala že večkrat, vendar mi je še vedno všeč. Je zabaven in napet. Pravi film za nedeljsko popoldne, ko si želiš pogledat nekaj zabavnega in nezahtevnega.
Turner in Hooch sta prav posrečen par. Tom Hanks je v vlogi Scotta Turnerja prepričljiv, kot skoraj v vsaki svoji vlogi. Ampak v tej vlogi ga v mojih očeh kar nekako zasenči Hooch. Pes je res faca. Sem se mu pošteno nasmejala, ko je kaj ušpičil. Poleg tega so filmarji odlično ujeli njegove izraze, ki kar ustrezajo razpoloženju v filmu. Sploh v prizoru, ko spusti prdec. Tam ima res tak izraz: "Nisem bil jaz." smile.gif
Kljub temu, da je film star že enaindvajset let, še ni izgubil svojega čara. Še vedno je zabaven in zanimiv.
8/10
  • 0

#3095 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 December 2010 - 07:40 PM

IPB Image

Krasen psihološki triler, eden boljših, kar sem jih gledala v zadnjem času.

Nina je vrhunska balerina, ki se poteguje za vlogo kraljice labodov v Labodjem jezeru.
Vloga zahteva, da balerina obvlada belega in črnega laboda, čemur pa Nina, kot kaže, ni kos, saj je preveč naivna in neizkušena (tudi po zaslugi svoje mame), zato je primerna samo za vlogo belega laboda.
A Nina si zelo želi te vloge, zato je pripravljena iti dlje... Načrte ji prekriža tudi tekmica, Lilly, ki je prava poosebitev črnega laboda (več ne povem, ker bom preveč izdala).

Natalie Portman je kot ustvarjena za to vlogo.

Močno priporočam!
9.5/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3096 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 December 2010 - 07:49 PM

Najbrž bo film hit, glede na to, da je v njem prisoten lezbični prizor. woot.gif butl.gif

• 0

#3097 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 December 2010 - 07:51 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 12. 2010 - 19:49) View Post

Najbrž bo film hit, glede na to, da je v njem prisoten lezbični prizor. woot.gif butl.gif

Tisti prizor se kaj hitro pozabi. Je v filmu marsikaj bolj šokantnega. smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3098 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 December 2010 - 07:53 PM

Odvisno, kdo film gleda. XD
Bom ga pogledala, seveda.

• 0

#3099 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 December 2010 - 08:02 PM

Immortelle, a je kaj scarry, ker mam nalovdanega pa razmišljam da bi ga bilo boljše pogledat pri belem dnevu ninja.gif ?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3100 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 December 2010 - 08:06 PM

Hja, to pa res močno dvomim. laugh.gif
Ampak ok, jaz nisem glih merilo. ninja.gif

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users