Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#3081 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 21 November 2019 - 12:47 PM

Mozu je bilo noro dobro in upam, da bo kdaj v redni ponudbi.
Malo me mogoce moti vonj pri prazenju, ki me spominja na pasjo radost, ce veste kaj je to :D

Pri meni je bil fant tudi čisto navdušen. Je pa res kar praviš glede vonja, čeprav moram rečt da je to samo na začetku potem z vsemi začimbami se čisto porazgubi. Za občasno uporabo je super.

Matilda, če dovolj dolgo pražiš se lepo razporedi. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3082 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 21 November 2019 - 01:35 PM

Ja, sej je bilo okej. Bi še kdaj kupila za foro, sam itak je blo samo v posebni ponudbi, če se ne motim.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3083 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 24 February 2020 - 01:37 PM

Iscem ideje za brezmesna kosila. Po mesu, sploh svinjskem mi je zadnje case slabo :/ lacna sem ko hudic, jajca mi ze skozi usesa gledajo, razni substituti so mi pa adijo :/ rada imam strocnice, graha ne jem, cicerike pa S ne je :D. Res nepopisno brez idej sm.
  • 0

#3084 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 24 February 2020 - 01:41 PM

Jaz bi s celiakijo tenko piskala, sejtana pojem več kot tofuja. Rabim pa nek nadomestek, ker mi samo zelenjava in stročnice niso dovolj, kar se beljakovin (in okusa) tiče.

Danes sem skuhala pirine testenine z omako iz sejtanovega hašeja in zelenjave (korenje, bučka, stročji fižol, brokoli, cvetača).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3085 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 24 February 2020 - 01:45 PM

Mnja, sicer mleko in ribe jem, mi ne dela tezav ampak ob nekih juh in zelenjavnih rizot je tudi nekam malo, ze tako kolicinsko pojem abnormalno, pa sem vseeno kar hitro lacna.
  • 0

#3086 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 24 February 2020 - 01:50 PM

Magari pojdi od ene do druge strocnice pogledat za recepte. Recimo:

- beli fizol (canellini) komot zblendas s hokaido buco in kokosovim mlekom + zacimbami v kremno juho

- rjavi fizol pretlacis skupaj s krompirjem in fizolom v matevza in postrezes z repo ali zeljem

- rdeci fizol das skupaj z zelenjavo (brokoli, paprika, jajcevec, bucka, koruza) in parazidnikovo omako kot nadev za tortilije

- crno leco skuhas in ohladis, pripravis solato s popeceno in/ali svezo zelenjavo, mlado cebulico, bucnim oljem, pinjolami

- rdeco leco skuhas v curry omako s cvetaco in gobicami in se cim po trenutnem navdihu, zraven riz

- iz suhega graha lahko skuhas v ekonom loncu okusno gosto juho (s stebelno zeleno, korenjem, dimljeno papriko ipd.)

- iz zelenega fizola v strokih (ma ne unega ploscatega strocjega tistega drugega) naredis gado gado, zraven pa popecene koscke tofuja

...

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3087 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 24 February 2020 - 03:06 PM

Ful hvala :) sicer ful tega ze delam :) leco bi lahko vec uporabljala!
  • 0

#3088 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 24 February 2020 - 03:19 PM

Pa kremna juha iz boba je tudi odlicna (pol pora preprazis, dodas en paket zamrznjenega boba, po zelji se malo bucke ali brokolija, zalijes s plocevinko kokosovega mleka in malo vode, timijan, poper, sol, koriander v prahu in crna kumina, kuhas cca 15 min in vse skupaj zblendas. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3089 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 24 February 2020 - 04:33 PM

Ne vem, a se pri nas dobi bob v obicnih stacunah?

V zadnjem casu sem na novo poskusila Amaze Chicky trakce in burger. Ful dobro! Cena pa je itak navita.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3090 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 24 February 2020 - 04:34 PM

^ Mene je zadnjič zmotilo, ko je Kinky napisala, da zakaj bi človek jedel piščanca, če ima na voljo to, s podobno količino beljakovin. Ne vem, mogoče ker je parkrat cenejši? Tako kot od večine nadomestkov.

Jaz sicer nisem probala tega.

Kaj pa ričet, samo da namesto ješprenja daš ajdovo kašo?

• 0

― V. Van Gogh

#3091 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 24 February 2020 - 04:40 PM

Uf Jina to pa ni dobro :D sem poskusila :D bob se dobi ja, samo verjetno ne v vsaki trgovini. Mi ga imamo na rinfuzo tako da sem malo skepticna, pa se prevec podoben mi je grahu :/
  • 0

#3092 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 24 February 2020 - 06:29 PM

Jaz si Amaze burger ali pa Terezine občasno vzamem, mi je oboje dobro.
Pa tofu v raznih oblikah (v enolončnicah, popečen).
Kakšen dan si kar rastlinske beljakovine zmešam v napitek.
Oreščke tudi rada malicam, zjutraj si dam žličko mandljevega masla v kosmiče, jogurt.
Zadnje tedne je tudi humus z rumenim pokrovčkom veliko na jedilniku. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3093 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 27 February 2020 - 02:54 PM

Kaj naredite za zraven falafljev? Danes sem ciceriko kupila.
  • 0

#3094 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 27 February 2020 - 08:12 PM

Pecen krompir in solato. Pa humus za zraven.
  • 0

Bill Bullard

#3095 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 27 February 2020 - 09:37 PM

Sicer ne delam sama, ampak si včasih kupim jufko z zelenjavo in falafli. :eat:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3096 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 27 February 2020 - 09:50 PM

Kuskus s popečeno zelenjavo (jajčevec, bučka, paprika, brokoli), humus, solato.
  • 0

#3097 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 14 April 2020 - 06:55 PM

Katera rastlinska mleka kupujete? V DM sem jih kar nekaj opazila, ampak se mi zdijo precej visoke cene. Enkrat sem kupila mandljevo pa je bilo ogabno sladko, kljub temu da ni pisalo da bi bilo sladkano. Kokosovo ni opcija. 😁
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3098 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 14 April 2020 - 07:01 PM

Potem je bilo s sladili. Ravno DM mandljevo je dobro in brez dodatkov. Zakaj pa kokosovo ne? Ta od DM ima samo vonj, okusa pa ne glih, pa se dodatkov nima (sladkorja tudi ne).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3099 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 14 April 2020 - 07:07 PM

Rizevo iz Hoferja.
  • 0

― V. Van Gogh

#3100 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 14 April 2020 - 07:08 PM

Če ne piše, da ni brez dodanega sladkorja, potem je ponavadi sladkano.
Jaz kupujem bio ovsenega v Sparu ali Lidlu.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users