Posted 02 November 2013 - 10:10 AM
Posted 02 November 2013 - 12:21 PM
A ga še kako pripravljate? Ni moj najljubši sadež na svetu, s katerim bi se nažirala vsak dan, ampak ga jem, ker je pač ful zdrav , ampak mi malo preseda, ko ga jem samega.
Posted 02 November 2013 - 12:32 PM
Posted 02 November 2013 - 01:15 PM
A solato ješ začinjeno? Jaz imam rada solato brez vsega, ali pa limona+olivno olje, samo imam filing, da ni kul kombinacija še kiselkasto sladke jagodice dajata zraven.
JA, pri meni isto. Enkrat sem imela na sebi belo srajco, sem zavihala rokave skoraj do ramen, spredaj pa sem si zatlačila 3 krpe, pod njimi pa še papirnate brisače (tiste wc-jevske, ne mehke kuhinjske), da se kao res zaščitim in ne umažem. Ko sem konačala s čiščenjem, sem itak zgledala, kot da bi se družila s serijskim morilcem. Ampak je šlo itak vse dol zahvaljujoč magičnemu čistilu.
Posted 02 November 2013 - 01:27 PM
Hvala, Anouk in ostale.
Jaz sem ga včeraj prerezala naokoli in naokoli, prijela, zarotirala v kontra smer, in se je odprl. Nato sem vzela kuhalnico in samo potolkla večkrat po hrbtni strani, in je šlo vse ven.
Nato sem ga pa z žlico jedla iz sklede.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 November 2013 - 02:17 PM
Jaz ga jem zelo neugledno. Peške pljuvam ven.
Posted 02 November 2013 - 02:25 PM
Jaz pojem peške.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 02 November 2013 - 02:48 PM
Jaz tudi, v javnosti mi je ful bed pljuvat peške ven, zato si rečem, da so sigurno ful zdrave in jih zgrizem. Podobno delam z grozdjem.
Posted 02 November 2013 - 03:06 PM
Še video, kako našeškat granatno jabolko.
Posted 02 November 2013 - 10:29 PM
Jaz sem zdaj v Turčiji pila sok iz granatnega jabolka, 1€ za 2 dcl sveže iztisnjenega. (ful koristna informacija, vem ja. )
Posted 03 November 2013 - 07:38 AM
Jaz sem ga prejle pravkar jedla prvič, samega. Okusno.
Posted 05 November 2013 - 06:32 PM
Katero sojino omako uporabljate? Oziroma poznate kakšno malo bolj zdravo, da nima toliko dodatkov?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 November 2013 - 06:45 PM
Jaz uporabljam tole iz špara
Posted 05 November 2013 - 06:52 PM
Js mam od Lime Tamari Soy Sauce Strong, sestavine: voda. sojina zrna, morska sol, A. oryzae (plesen za fermentacijo soje).
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 05 November 2013 - 10:08 PM
Katero sojino omako uporabljate? Oziroma poznate kakšno malo bolj zdravo, da nima toliko dodatkov?
Kikkoman je brez nezdravih dodatkov, je tudi precej draga, dobi se jo v Mercatorju.
Pazi, da nima milijon Ejev in pa recimo natrijev glutaminat.
Posted 13 November 2013 - 01:44 PM
Jaz sem pa med vikendom prvič kuhala zelenjavo na pari in je bila fantastična.
Sicer sem not vrgla zmrznjeno mešano zelenjavo iz kupljene vrečke - ampak je bil vseeno boljši okus kot pražena ali kuhana.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 November 2013 - 11:10 PM
Našla sem en italijanski recept za truffles in ugotovila, da vsebuje skoraj pol kile moke, čeprav se jih niti malo toplotno ne obdela. Zdaj sem pa zmedena. Sem mislila, da se to niti pod razno ne dela. Kako zelo narobe je to? Razen, da bi se to mlelo po ustih...
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 November 2013 - 11:28 PM
A prav moke (iz zit), al je misljeno kaj iz oresckov? O.o
Meni je malo cudno, ceprav vsake toliko pojem malo testa za piskote kar tako (ker me zaradi odsotnosti jajc ni strah salmonele ).
Posted 20 November 2013 - 11:33 PM
Ja. Navadna bela. Vem, da se naj moke ne bi jedlo, ampak ne vem pa točno zakaj ne.
Edit: To sploh ni osamljen primer. Večina cookie dough truffles se tako dela. Zanimivo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 20 November 2013 - 11:51 PM
Beats me. Sprobaj in porocaj? : D
Mislim, kaj hudo dosti ne more bit narobe, razen tega, da bi te trebuh bolel. Kolikor sem brskala po spletu, je vse sorte stvari za prebrat, ampak od kaksnih bolj strokovnih virov najdem samo strani o motnjah prehranjevanja (t.i. pica, ko ljudje jedo stvari, ki niso smatrana za hrano).
Nekaj malega o samih zitih, kar se mi slisi logicno:
Completely raw wheat can be dangerous. It swells in the stomach and can lead to bowel obstructions. An overnight soak should fix that.
There's also some concern that the phytate in raw wheat can reduce vitamin absorption, but again, soaking seems to fix that.
The raw wheat will be harder to digest, even soaked, than cooked wheat: the full-length proteins take longer to break up than the denatured ones. I wouldn't make it a dominant part of my diet, but a handful of it is just fine. If you're eating enough to make you feel sick, stop it, and if you're not feeling sick, you're golden.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users