Kontracepcijske tablete
Posted 27 October 2010 - 08:00 PM
Posted 27 October 2010 - 08:23 PM
Posted 27 October 2010 - 09:40 PM
Posted 28 October 2010 - 11:41 AM

Posted 28 October 2010 - 11:44 AM
After all this time?
Always.
Posted 28 October 2010 - 11:47 AM

Posted 19 November 2010 - 11:37 PM

Aja, pa za ginekologinjo, a je boljše če grem v LJ ali tukaj pri nas? Po eni strani bi raje v LJ, ker me pač noben ne pozna, tu pa prideš v bolnico ali zdravstveni in poznaš 95% ljudi v čakalnici, pa je malo awkward, čeprav po drugi strani pa je v LJ spet že večja gužva, pa še daleč od doma je in kaj če mi bo rabilo kaj, pa ne bom v LJ, pa se bom mogla recimo furat, a ne bom ravno v situaciji.
Obalčlanke, h kateri hodite?
Suggestionsss?? :/
Pablo Picasso
Posted 19 November 2010 - 11:44 PM

Če mene vprašaš, tabletk brez stranskih učnikov, ni. Čeprav sem zdej nekaj brala da so neke nove s hormoni identičnimi hormonom ki jih ima ženska. Nimam pa pojma kaj to je, oz kakšne so.
Najboljše da vprašaš gin. ti bo že svetoval.
Vitezici.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 November 2010 - 11:50 PM

Torej, verjamem da obstaja dosti punc, ki bi VSE narobe na temu svetu krivile za tabletke in jih izkoriščale za splošno tečnobo in rejenje, jst vem, da sem za to kriva sama. Mogoče so tabletke še kaj pripomogle, to ne vem. Vem pa, da če se ne bi basala z junk foodom se tut redit ne bi mogla, od ene tabletke na dan pa sploh ne.

After all this time?
Always.
Posted 20 November 2010 - 09:34 AM
Sedja ko nimam tabletk je trajalo 2 leti da se mi je menstra približno uredila, imam izrazite cikle, z določenimi bolečinami v določenih dneh, ampak če bi lahko zavrtela čas nazaj se tablet ne bi taknila.
Kondom je dovolj zanesljiva zaščita, če je pravilno uporabljen, če pa ni pa itak vidiš. Potem greš pač po jutranjo tabletko - no big deal.
Jaz sem jo v zadnjih treh letih rabila enkrat, tolikokrat nama je namreč počil kondom, pa še to neko blesavo durex sranje.
Sem pa tudi jaz, Coco* pridobila na celulitu in tudi apetitu. Zdaj je celulita 90% manj, apetit je pa še vedno - pred menstruacijo sploh.
Posted 20 November 2010 - 10:11 AM

Pablo Picasso
Posted 20 November 2010 - 10:27 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 November 2010 - 11:40 AM
Moja kolegica je pred poletjem nehala jemat KT, in je od takrat shujšala 10 kil, je pa enako, kot prej.
Jaz zase lahko rečem za skoraj 100 %, da jih ne bom nikoli začela jemat. Ne poznam niti ene, ki jo je odnesla
brez stranskih učinkov (celulit je še najmanj, kar je). Potem pa je od tebe odvisno, če hočeš malo tvegat s kondomi, ali ne. Jaz najraje brez.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 November 2010 - 01:00 PM
vmes sem imela obdobje nekaj mesecev brez, takrat sem 4 mesec brez zaščite zanosila.
no kot pravim drugače pa 10 let jih že jem, nimam nobenih stranskih učinkov
celulita imam malo, pa še to le pod ritjo, kar je po moje pri 29 normalno

Ne poznam niti ene, ki jo je odnesla
brez stranskih učinkov (celulit je še najmanj, kar je). .

a lahko malo več o tem kake stranske učinke???
Posted 20 November 2010 - 01:24 PM
Hm. Zdaj po tem postu pa sem res v dilemi. Jaz si samo s kondomom ne upam, ajde, poči enkrat, ampak pol poči še enkrat, pa še enkrat, mislim kaj pa veš, kaj če slučajno naletiva na, ne vem, slabo serijo

Ne vem kake kondome maš ti

Res no, v vsej spolni karieri mi je enrkat počil. Tvoj strah je brez temeljev, zanosi se pa tud ne ravno enostavno, vsaj v večini primerov.
Ko si enkrat mal bol ziher v zvezo in fanta pa tud ni problem kdaj brez, pač daš gor na koncu al kej.
Čeprav jaz tega ne počnem (več), pač hočem možnosti zanositve zmanjšat na 0%

Posted 20 November 2010 - 01:53 PM

Posted 20 November 2010 - 04:02 PM
a lahko malo več o tem kake stranske učinke???
Pa saj to je znano - razdražljivost, pomanjkanje volje za karkoli, zelo spremenljivo razpoloženje, jokavost, pomanjkanje libida ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 November 2010 - 04:05 PM

Posted 21 November 2010 - 02:58 PM
- Suhost sem pripisovala tabletkam...wrong (problem je bil v partnerju in ne v tabletkah)
- vmes sem pridelala ful kil - pripisovala tabletkam... wrong (problem je bil v partnerju, ki me je psihično sesul in sem ful žrla - potem sem simpl shujšala 15kg)
- celulita res da mam minimalno več, sam jebat ga. Življenje ni potica.
Plus je ta (zakaj sem šla sploh nazaj (vmes sem bila 1 leto brez)) - da meni izredno pomagajo pri koži (drugače imam ob čeljusti gromozanske podkožne mozolje). Pa to, da sem prej imela zelo boleče menstruacije, sedaj pa ne duha ne sluha o tem.
Posted 21 November 2010 - 07:02 PM
Zredila se nisem niti za kilo (meni se zdi to, ko punce govorijo, da so se zaradi tabletk zredile navadno izgovarjanje ), razpoloženje mi nič ne niha (že pred tabletkami sem bla taka jokica, da se pri vsakem filmu razjočem in še vedno je isto

Kar sem pa pridobila, pa je ta občutek pomirjenosti, da nisem noseča, vsak mesec dobil menstruacijo na dan (skoraj na uro) točno, PMS je enak kot prej. Pač ja, jaz sem ful paničar glede zanositve in tega in me je ful strah. Če ne bi bla na tabletkah, ne bi bla pri nobenem seksu sproščena, ker bi skos razmišljala če bi kondom mogoče počil in kaj se bo potem zgodilo.
Če pa bi imela kake resne stranske učinke (neredne cikle, povišan pritisk, kakšne strdke v prsih ipd) pa bi jih definitivno nehala jemati.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users