Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#30921 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 30 July 2015 - 03:02 PM

Kje delajo ugodne fotoknjige na fotopapirju?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#30922 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 30 July 2015 - 03:03 PM

misliš take, kot so v DM in Mullerju ali kakšne drugačne?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#30923 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 30 July 2015 - 03:05 PM

Verjetno take, ja. Sem videla, da jih delajo tudi v Hoferju drugače.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#30924 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5216 posts

Posted 30 July 2015 - 03:23 PM

Midva sva nazadnje kar tule preko neta naročila, iskat sva šla pa v Špar v Breza centru.

http://www.cewe.si/

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#30925 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 01 August 2015 - 06:06 PM

Imam telefon kupljen na Mobitelu in kartico od Simobila, od katerega nastavitve za MMS morem gledat? :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#30926 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 05 August 2015 - 11:20 AM

Ima katera sončna očala z dioptrijo? Se da to v katerikoli okvir vtakniti (kvaliteten) in koliko približno stanejo stekla?

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#30927 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 05 August 2015 - 12:54 PM

jaz jih imam. Okvir mora bit čimbolj raven tako čez oči in ne zaokrožen, čeprav se jaz ne spomnim, da bi bila lani ful neki omejena pri izbiri okvirjev, ko sem kupovala nove.

Stekla za mojo dioptrijo -3.50 in -5,00 so bila pa okrog 80 € po komadu. pa še 50 € so bli okvirji (znižani za 50%), nekaj pride še delo in sem dala dobrih 200 €.

• 0

#30928 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27648 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 August 2015 - 01:07 PM

Mimogrede, ko smo že pri sončnih očalih, so kje je kaka znižanja?

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#30929 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 05 August 2015 - 03:17 PM

Cena stekel je cisto odvisna od dioptrije, materiala, koliko so stanjsana in kaksne premaze imajo, tako da je nemogoce dolociti povprecno. Nenazadnje imajo tudi po optikah razlicne cene, ker uporabljajo razlicne znamke in delo tudi vsak po svoje ceni.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30930 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 05 August 2015 - 07:03 PM

Meni ponavadi v lokalni optiki ponudijo dve vrsti leč, pa ni neke velike razlike v ceni, vzamem vedno tiste, ki naj bi bil boljše.

• 0

#30931 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 06 August 2015 - 05:22 PM

Imam vprašanje glede pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju oz. nasploh. Vem, da se glede nekaterih sestavin pogodba lahko sklicuje na zakone in kolektivne pogodbe. Kako imate to v praksi urejeno? Ne najdem, ali je dovolj, da piše, da delavcu povračila stroškov v zvezi z delom in nekateri drugi prejemki pripadajo v skladu z zakoni in kolektivnimi pogodbami, ali mora biti točno napisana višina stroškov za prehrano, prevoz in višina regresa?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#30932 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30056 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 August 2015 - 05:37 PM

Jaz sicer nisem JS, nikoli pa nisem imela v nobeni PoZ opredeljene višine dodatkov k plači (prevoz, prehrana) ali regresa ali bonusa. Za prevoz smo morali praviloma prinest potrdilo o nakupu mesečne, za prehrano je bil vedno odmerjen najvišji znesek, ki se še ne všteva v davčno osnovo (mislim, da trenutno znaša 6.12€) - oboje sta spremenljivki, zato ne vidim smisla, da so zneski navedeni v PoZ, ker bi potem morala dobiti aneks vsakič, ko se kateri od teh zneskov spremeni. Enako z regresom in bonusi.Mislim, da je dovolj, kako so ti zneski opredeljeni (zakon, KP oz. interni akti). Jaz bi se glede višine dodatkov in tega z računovodstvom oz. tistim, ki ureja podatke za plače, pogovorila.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#30933 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23587 posts

Posted 06 August 2015 - 05:56 PM

Ja, saj se mi je zdelo, da bo tako, ker že regres je vsako leto drugačen, potni stroški in malica pa se tudi lahko spreminjajo, pa za potne stroške mi bodo itak še morali ugotoviti, ali mi pripada po javnem prevozu, kar je primarno, ali kilometrina. Javni prevoz s prestopanjem sicer imam, ampak je je ali prepozen, da bi imela povezavo do doma, ali pa teoretično sicer gre skozi, praktično pa zaradi tipičnih zamud v našem javnem prevozu ne bi šlo skozi. 

Imaš pa v redu plačano malico. Po ZUJF je 3,52 €, tako da bom očitno toliko imela.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#30934 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32907 posts

Posted 06 August 2015 - 07:17 PM

Nam bojo pa ukinili povračilo za malico, ki je zdaj cca 5€. Je pa res, da imamo menzo in vsak dan 3-4 menije na voljo,obračunajo nam pa cca 3,5€ in dobimo razliko do 5 še izplacano. Se pravi imamo kosilo in se €€€ dobimo. Zdaj bomo pa pac samo kosilo imeli.
  • 0

#30935 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 10 August 2015 - 07:47 AM

Javni prevoz s prestopanjem sicer imam, ampak je je ali prepozen, da bi imela povezavo do doma, ali pa teoretično sicer gre skozi, praktično pa zaradi tipičnih zamud v našem javnem prevozu ne bi šlo skozi.

Za povračilo prevoza na delo ni važno kako ali s čim hodiš v službo, oni ti dajo najcenejšo možno varianto.

To, da si ti prepozna ali ti ne odgovarja ne vpliva na znesek.

Jaz sem hodila iz Kamnika, pa sem uporabljala še LPP, povrnjeno sem dobila samo mesečno za vlak (najcenejše). Direktorica je menila, da preostanek poti lahko tudi prehodim (cca 15min hitre hoje - včasih sem šla peš, včasih pa na bus).

NLB vem, da ima tudi "keč", če si živel npr. v LJ, ko si sklenil pogodbo in se naknadno odselil npr. v Grosuplje, ti oni še vedno krijejo samo do LJ, saj ni njihov problem, da si se preselil ... če je obratno (prideš iz Grosupljega v LJ) pa seveda hitro znižajo :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#30936 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17421 posts

Posted 10 August 2015 - 08:16 AM

to glede NLB drži. Dokler je moj delal tam so mu krili samo do tja kjer je prej živel in ne do sem kjer živi zdaj. Pa to slišim od vedno večih, da delajo tako.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#30937 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30056 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 August 2015 - 08:17 AM

Bolj natančno imaš to opredeljeno v Uredbi o višini povračil v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo: 2. člen prehrana med delom, 3. člen prevoz na delo in z dela.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#30938 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 August 2015 - 04:25 PM

Konec januarja sem v Bigbangu kupila en ženski brivnik od Remingtona, ki je ful crappy in ga posledično precej malo uporabljam. S starim Philipsovim je prav neprimerljiv (čeprav je slednji star že nekaj let, brije ene 5x boljše). Imam sicer še račun, ampak je za kako reklamacijo verjetno prepozno?

Prav razjezilo me je tole, s takimi stvarmi je isto, kot bi kupil mačka v žaklju. 

• 0

#30939 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 18 August 2015 - 04:42 PM

A ima katera avto predelan na plin? Kako se obnese? Kaj pa v garažah, kjer je prepovedana vožnja vozil na plin? Se da ročno preklopit?
  • 0

#30940 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 18 August 2015 - 04:53 PM

Fantu je zadnjič brat govoril (se ful spozna na avtomobile, jih je včasih tudi prodajal), da ti predelava na plin tako uničuje neka tesnila na motorju, da te po 10 letih servis pride več, kot si prihranil za bencin. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users