Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3061 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 13 August 2010 - 11:37 PM

aha vredu sem bila že panična, da je mogoče kaj narobe, ker se mi to v teh treh mesecih jemanja še ni zgodilo.
Hvala ti smile.gif
  • 0

#3062 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 14 August 2010 - 07:15 AM

QUOTE(november.rain @ 13. 8. 2010 - 23:27) View Post

Punce, rabim pomoč!!

Pred kakšnim tednom nazaj sem pojedla tabletko in kakšni 2 uri kasneje mešala malo čudne pijače in mi je bilo slabo in sem bruhala, ta isti dan sva s fantom seksala kot ponavadi in je spustil vame, ker sem pač na tabletkah, kaj sem pa jaz vedela da mi bo slabo zaradi pijače potem.

No in brala sem, da tablete se dokončno absorbirajo od 3-4 urah. Imam yaz tablete, in, ko bi morala dobiti menstruacijo je nisem in danes, ko bi morala biti konec z menstruacijo in morala jutri začeti z novo škatlico sem jaz šele dobila menstruacijo.
Kako zdaj?? Normalno jemljem jutri naprej?

Povej pa ginekologinji, če se ti bo večkrat dogajalo, ker ti lahko tabletke ne ustrezajo in boš morala zamenjat. Meni se je skozi leta jemanja ful zamaknila menstruacija in bom verjetno mogla zamenjat (oz. bom raje prekinila za nekaj časa).
  • 0

#3063 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 23 August 2010 - 06:40 PM

how green is your birth control? KLIK
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3064 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 25 August 2010 - 09:49 PM

.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#3065 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 August 2010 - 08:05 AM

Ne, ni OK, da delaš take pavze.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#3066 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 26 August 2010 - 08:47 PM

.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#3067 Simy

Simy

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 307 posts
  • Interests:rada berem, sem na računalniku.........

Posted 17 September 2010 - 08:22 PM

mene pa nekej zanima..

po enotedensku premoru (med katerim sem mela menstruacijo), in ko vzamem naslednjo tabletko, ali sem že s prvo tabletko popolnoma zaščitena ali ne?

če mogoče katera ve

hvala smile.gif
  • 0
Ljubezen ni tujec, ki pride in gre,
ni steklenica, ki se razbije,
je čustvo, ki se ga ne da pozabiti in ne ubiti.
A mogoče pride in mine,
a pusti nepozabne spomine.

#3068 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 17 September 2010 - 08:33 PM

če redno jemlješ tabletke, si tudi med enotedensko pavzo zaščitena. problem je, če je pavza predolga, al pa če vmes pozabiš vzet kšno tabletko.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3069 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 September 2010 - 01:34 PM

Ok, en butast problem imam, ampak mi bo pomagalo, če mi ve malo pomagate smile.gif.
Torej situacija je takšna, da sem jemala dve tablici tabletk skupaj. Torej pojedla sem prvo in takoj nadaljevala z drugo brez pavze. Pač sem bla v Parizu vmes in je bla taka situacija, da nisem mogla prekinit. Jedla sem tabletke redno, nobene nisem pozabla, vse ok. Potem pa sem tretji teden druge tablice ob običajnem času, ko vedno vzamem tabletko ob polnoči torej, pojedla tabletko in šla spat, ob kakih treh zjutraj pa sem se zbudila in bruhala/imela drisko. Pa sem šla naslednji dan gledat v navodila in je pisalo, da če tretji teden bruhaš/imaš drisko se to tretira kot, da si pozabil vzet tabletko. Torej moraš vzet naslednjo takoj, ko se spomniš, magari dve skupaj. Jaz sem se spomnila seveda že prej, ampak sem tisti dan celi bruhala in sem zato to tabletko vzela komaj, ko se mi je stanje umirilo. Torej spet ob polnoči, vzela sem obe skupaj. V navodilih piše, da se zaščita ne zmanjša.
Prejšnji četrtek sem vzela zadnjo tabletko, v ponedeljek sem dobila menstruacijo.
Zdaj pa dve vprašanji :
1.) Je grozno narobe, da si prestavljam menstruacijo za tolko časa ? Tega še nisem naredila sicer nikoli, ampak baje je to grozen šok za telo ?
2.) Po tem, ko se mi je zgodila ta "pozabljena" tabletka (en teden po tem!) sva s fantom seksala. Jaz sem sicer dobila menstruacijo normalno ampak vseeno sem zdaj malo preveč razmišljala o tem in me je strah, da nisem bla zaščitena in, da je lahko kaj narobe?

Saj sicer nočem delat panike, ampak vseeno bi rada, da mi še ve poveste svoje mnenje, da bom mirna. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3070 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 29 September 2010 - 01:40 PM

1. ni pametno to prevečkrat počet (raje sploh ne)
2. vse je kul
  • 0

#3071 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 29 September 2010 - 01:43 PM

Jst vsaj ene 2x na leto jemljem po dve škatli skupaj. Največji problem pri tem se mi zdi, da sem potem en teden pavze v minusu, in prej porabim vseh 12 škatlic in potem si moram sposodit tabletke od kakšne prijateljice, ker po recept greš lahko pa šele po 11h mesecih. V glavnem, meni se zdi, da ni nič narobe, eni baje to še celo priporočajo da naj bi se skos tako jemalo, eni pa ful odsvetujejo, niso si čist enotni. V vsakem primeru so tabletke šok za telo in je pomojem čist vseeno, a je to en mesec al dva meseca, ker itak ne upravlja več telo tega, ampak tabletke.

Zaščitena si bila pa stoposto, ker si jemala 2 škatli zaporedoma in si bila do konca nafilana s temi hormoni. Predstavljaj si, če bi takrat naredila pavzo jih 7 dni ne bi jemala, pa bi bila vseeno zaščitena. Tko si pa samo en dan kao pozabila, seprav zaščita more vseen bit ane. Ne vem no, vsaj men se tko zdi popolnoma logično. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3072 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 September 2010 - 02:13 PM

Pa ja Nincha saj vem, samo veš kak je, ko nisi ti v tej situaciji se ti zdi logično, jaz pa tu zdaj paniko za bvz delam biggrin.gif .

Hvala vsem smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3073 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 September 2010 - 03:46 PM

Jaz sem pa zdej zamenjala za YAZ in so najboljše do zdej, kot da nič ne bi jemala sploh. Sem mal paniko zagnala zaradi tromboze in bila eno noč od pol treh do pol sedmih na urgenci, ampak se je izkazalo da je vse v redu (thank god, ker sem mislila da mi roka odmira).
Pa pavze je samo 4 dni. smile.gif
  • 0

#3074 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 30 September 2010 - 05:58 PM

Ja, jst jih tud zdej že kar precej časa jem, je počutje vse kul, mislim ne čutim kakšnih stranskih učinkov, je pa res, da mi kakšen mesec nagaja, ker ma tok majhno vsebnost hormonov in imam mal krvavega izcedka.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3075 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 October 2010 - 09:52 AM

Včeraj zvečer bi morala vzeti zadnjo tableto 2. zaporedne škatlice tablet. A se jo meni zdaj sploh splača vzeti, ali jo raje pustim za naslednjo rundo in imam zdaj pač en dan prej pavzo?
  • 0

#3076 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 October 2010 - 10:07 AM

Zakaj je pa nisi vzela?
pomoje ni nč narobe, če maš 1 dan prej pauzo
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#3077 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 October 2010 - 10:09 AM

Pozabila. ;)
  • 0

#3078 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 October 2010 - 03:05 PM

že ok .. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3079 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 27 October 2010 - 06:34 PM

mam eno vprašanje, sej lahko da je neumno, sam jz se na to kemijo ne spoznam lih dosti...
a se sme mešat različne kt? jz jemljem diane, pa mi jih je zmankalo (beri pozabla it u lekarno), mam pa doma yasminele. kaj bi lahko jemala 2 dni yasminele in pol spet diane?
hvala za odgovor!
  • 0

#3080 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 October 2010 - 07:51 PM

Po moje ne no...
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?