Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#30721 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 10 April 2015 - 08:39 AM

Lucifer!

Mislim, da je tega že nekaj časa nazaj Jina kupila. Jaz bi pogledala v Maxi ali Leclerc.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#30722 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 10 April 2015 - 09:34 AM

Joj, meni so pa Lucifer čisto brezvezne. Sploh se ne topi v ustih, ampak ostaja v kepicah kot kakšna Gorenjka (nekaj narobe s temperiranjem pomojem). Že Syncerus so boljše :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#30723 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 10 April 2015 - 09:38 AM

Jaz nobenih nisem probala, le od Dobnika eno čokoladico ob kavi in ene absint pralineje leta nazaj. Mi pa po slikah izgledajo Dobnikove boljše.

So potem morda Lindt boljše?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#30724 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 10 April 2015 - 10:07 AM

Z Lindtom IMO ne moraš zgrešiti. Preverjeno dobre in na oko privlačne praline, za katere se spomnim, da sem jih uzrla v slovenskih trgovinah, so tele:

Connaisseurs_230g_445g_V2_02.png

Ali pa kaj iz Hello Lindt serije: 

Čokoladice so zelo dobre in zapakirane v meni zelo simpatično embalažo. 

special-chocolate-balls.png

special-ultra-thin.png

special-chocolate-bits.png

Lindorji so tudi dobri in jih dobiš vsepovsod, ampak jih ljudje po mojih izkušnjah kar pogosto podarjajo, zato se jim izogni, v kolikor želiš kaj posebnega. 

CornetMilch200g_detail.png

V kolikor želiš res vrhunske praline, so meni daleč najboljše Sprünglijeve. Odlična cenejša alternativa so tudi Caillerjevii Ambassador in Femina. Ampak Sprünglijeve dobiš samo v Švici, Caillerjevih pa še tudi nisem zasledila v slovenskih trgovinah.

• 0

#30725 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 10 April 2015 - 10:22 AM

Hvala, Kalypso :). Vsekakor rabim nekaj, kar se da kupiti v Slo, cena pa ni tako pomembna. Važno mi je, da so dobre.

• 0

#30726 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 10 April 2015 - 10:42 AM

V kolikor želiš res vrhunske praline, so meni daleč najboljše Sprünglijeve

Te si že dolgo želim probati (prasci Lindtovi, ne izvažajo). Samo je poštnina visoooka.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#30727 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 10 April 2015 - 11:21 AM

Joj, meni so pa Lucifer čisto brezvezne. Sploh se ne topi v ustih, ampak ostaja v kepicah kot kakšna Gorenjka (nekaj narobe s temperiranjem pomojem). Že Syncerus so boljše :D

Mene so pa te brezvezne :D

Lindtove so meni presladke.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#30728 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 10 April 2015 - 11:26 AM

Podgana, boš morala na izlet v Zürich. :) In od tam naprej še v tovarno čokolade v Broc, da poskusiš še Cailler. :woot: 

Ne samo poštnina, tudi sama cena pralin je kar zasoljena. :wink: Meni so ful dobre, ker so pač vedno, ko jih kupiš/dobiš sveže, kar vsaj za moj okus, pri čokoladi naredi veliko razliko. 

Še boljši od pralin so mi bili truffles. Sicer nisem nek velik ljubitelj, ampak ti Sprünglijevi pa so fenomenalni. Se kar stopijo v ustih.

Frčica, a tudi temna Lindtova čokolada ti je presladka? Ker obstajajo tako Lindorji kot praline na prvi sliki tudi v verziji temne čokolade.

Ko smo že pri čokoladi, če se kdaj znajdete na Züriškem letališču, zavijte v Lindtovo prodajalno in si v njihovem miniaturnem baru naročite Heisse Schöggi - vročo čokolado oz. za slovenske standarde kakav. Vendar je to prav poseben kakav: dobiš šalčko spenjenega mleka in vrček stopljene čokolade (lahko izbiraš med mlečno in temno), ki ga vliješ v mleko. Noro dobro. Zraven za posladek dobiš še par pralin ali macaronsov (kar pač imajo tisti dan v ponudbi). Sicer plačaš skoraj 8 CHF, ampak je IMO vredno.

• 0

#30729 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5849 posts

Posted 10 April 2015 - 11:35 AM

Jaz pa prisegam na belgijsko cokolado...
  • 0

#30730 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 10 April 2015 - 11:46 AM

https://www.vitalia....ult/?q=cavalier

http://www.mojacokol...ladice-cavalier

Nekaj se dobi, ampak skoraj nič bonbonier :/..

• 0

#30731 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 10 April 2015 - 11:50 AM

To je pa čisto druga firma. Te so brez sladkorje in s stevio (še kar okusne drugače :)).

Kalypso, definitivno nameravam :D Meni za premium okus ni škoda denarja. Pri nas ti pa za Nesquik zaračunajo 2€. No, to pa je absurd.

• 0

Tumblr

#30732 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 10 April 2015 - 12:15 PM

O šit, šele zdele vidim, da je drugo ime! :D

• 0

#30733 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 10 April 2015 - 12:42 PM

Kalypso, definitivno nameravam :D Meni za premium okus ni škoda denarja. Pri nas ti pa za Nesquik zaračunajo 2€. No, to pa je absurd.

:thumbup:

Saj pri tem se menda že ponavljam, ampak če te pot res zanese v Švico, zavij še v Läderach. Njihove praline mi sicer niso nič posebnega, je pa zato njihova sveža čokolada v kosih fenomenalna. 

tumblr_mvstaaUFGg1s96bz9o5_1280.jpg

Jaz sicer nisem imela veliko priložnosti za pokušanje prave belgijske čokolade, ampak tistih parkrat ko sem jo imela priložnost poskusiti, je bila dobra. 

• 0

#30734 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 10 April 2015 - 01:31 PM

Neytiri, tukaj ga imajo, za fizicne trgovine pa ne vem.
http://eshop.dvc-plu...l/197/sheridans
Mora biti ze precej let od takrat, ko sem ga kupila, glede na to, da je mlecen.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30735 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17693 posts

Posted 10 April 2015 - 02:44 PM

Menda so sedaj spet ene zapestnice popularne; s kovinskimi krogci. Morda pozna katera, kako se jim reče oz. katere firme so? :)

Ops!Objects mogoče. Sem jih danes videla pa sem se spomnila, da si enkrat spraševala.

• 0

Tumblr

#30736 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28298 posts

Posted 11 April 2015 - 08:53 PM

Debata Lucifer vs Dobnik je že pred časom potekala v sosednji temi in tudi takrat je Frčica glasovala za Lucifer, jaz pa takrat in še vedno za Dobnik. : ) Dobnik mi je ena najboljših čokoladnic sploh, glede Luciferja imam pa podobno izkušnjo kot Podgana.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#30737 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 12 April 2015 - 09:21 AM

Podgana; sem potem prišla do tega, da sta mislili Freywille ;).

Tiste, ki ste blizu Kosez doma. Katera trola najbližje tu mimo vozi?

Sem bi rabila prit. Gor bi šla pa recimo na bavarcu.

kletna etaža, tržnica Koseze

Vodnikova 187

• 0

#30738 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 April 2015 - 09:41 AM

Pojdi na 7, pa dol pri tržnici Koseze.

• 0

#30739 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 12 April 2015 - 01:04 PM

Hvala ;).

• 0

#30740 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87239 posts

Posted 12 April 2015 - 01:25 PM

Ali pa 5 oz. 22ka, ce ti je blizje, gres ven pri Terasastih blokih (Mercator) in si potem v 2 min pri trznici.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users