Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#30681 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87240 posts

Posted 13 March 2015 - 11:15 AM

Dvomim, da je ta zapestnica kaj posebej razsirjena. Ni neka novost, pa osnova stane ok. 50 €, potem pa se dokupuje te obeske, ki so prav tako nekaj takega.
Grozno grde so. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30682 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 13 March 2015 - 03:49 PM

A je kdo ze videl, da kje prodajajo rastlino jasmin? Rada bi naredila en sladoled in rabim sveže cvetke. Sicer bom šla mal po vrtnarijah vprašat kasneje spomladi, za vsak slučaj pa še tukaj.

• 0

#30683 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87240 posts

Posted 13 March 2015 - 03:54 PM

Sem vprasala v skupini enih strokovnjakov za eksoticne rastline in ti sporocim odgovor.
  • 0

― V. Van Gogh

#30684 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 13 March 2015 - 03:56 PM

Vav! Dobiš pol ta sladoled za sprobat. Veš kok je dober!

• 0

#30685 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2015 - 04:19 PM

Sem vprasala v skupini enih strokovnjakov za eksoticne rastline in ti sporocim odgovor.

:lol:

A na tisti fotrovi FB skupini?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#30686 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87240 posts

Posted 13 March 2015 - 04:47 PM

Katero misliš, zdaj so že 4. V eni sem celo admin. :lol:

Frida, dva sta se javila, da imata rastline, ZS. ;)

• 0

― V. Van Gogh

#30687 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts

Posted 13 March 2015 - 06:31 PM

B)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#30688 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 13 March 2015 - 09:07 PM

Joj, mislili sta Frey Wille zapestnici, hahahaha :D. Sem čisto mimo udarila :D.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#30689 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87240 posts

Posted 13 March 2015 - 10:15 PM

Sta pa skromni. :D Jaz drugače FW nakita še na nikomur v živo nisem videla. In se mi zdi čisto overrated.

• 0

― V. Van Gogh

#30690 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17203 posts

Posted 16 March 2015 - 01:45 PM

Po moje dobiš še enkrat cel komplet :)

Tako se je tudi zgodilo. :D Moram samo preveriti, da mi niso slučajno kje še 1x računa bremenili. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#30691 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 16 March 2015 - 01:55 PM

Ne morejo ti kar tako racuna se enkrat bremenit, ker si itak samo predhodno transakcijo odobrila in "odklikala". Nimajo moci, da ti iz racuna kar nekaj vzamejo (najvec, kar lahko  npr. banka naredi, je to, da ti zamrzne racun, sredstev ti pa ne morejo kar tako odtegnit brez rubeza). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#30692 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts

Posted 16 March 2015 - 02:50 PM

Jina, najprej naj pokomentiram tale tvoj avatar - it is absolutely freaky.😧

Mam eno health related vprasanje - ze nekaj dni cutim v ledvenem predelu ob straneh topo bolecino, ki je vcasih bolj, drugic manj moteca. Je pa na obeh straneh prisorna, vcasih bolj v levi. Feeling je podoben, kot da bi imela lower back pain, ampak ob straneh, ni vezan na hrbtenico.V splosnem se ne pocutim ravno super, ni pa kakih drugih problemov (termometra nimam pri sebi, zato ne vem, ali imam povisano telesno temperaturo...)

Nikoli pa nisem imela kakega vnetja secil/ledvic, zato me skrbi, da (mogoce) gre za kak early stage vnetja ledvic. Zdi se mi, da glede na popito tekocino manj hodim na wc, kot bi bilo logicno, ampak mozno, da si sam domisljam.

Danes sem se odlocila, da odlezim doma, pa upam, da se mi kaj izboljsa pocutje. Any suggestions iz podrocja domace lekarne? Brusnicni caj?
  • 0

#30693 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24900 posts

Posted 16 March 2015 - 02:53 PM

Jina, najprej naj pokomentiram tale tvoj avatar - it is absolutely freaky.

mene vsakič spreleti mraz po hrbtenici, ko jo zagledam!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#30694 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87240 posts

Posted 16 March 2015 - 04:10 PM

Ne gre nikamor.  :cool:  :wub2: 

new-savage-beauty-banner.jpg

• 0

― V. Van Gogh

#30695 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 March 2015 - 04:11 PM

Mi katera iz stroke lahko na kratko razloži razliko med povišanimi levkociti, sedimentacijo in CRP? Predvsem slednjima dvema. Hvala :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#30696 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 16 March 2015 - 05:23 PM

CRP je pokazatelj bakterijske okužbe v telesu, s tem se določa ali gre za bakterijsko ali virusno okužbo. če je crp povišan, gre za bakterijsko.

Sedimentacija česa? Sedimentacija pove le hitrost posedanja eritrocitov, lahko kaže na infekcije.

Levkociti so celice, ki žrejo človeške nelastne snovi v organizmu. Povečano število pomeni, da se nekaj dogaja.

Mož poudarja, da je to zelo splošno povedano.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#30697 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 March 2015 - 05:29 PM

Hvala! :) Saj to me je zanimalo, če je kakšna dejanska razlika med CRP in sedimentacijo, pa bolj ko berem, se mi zdi da je dejansko ni. Baje je CRP bolj točen in pogosteje uporabljan, ker prikaže trenutno stanje - točno takrat, kaj se dogaja v telesu, medtem ko so vrednosti sedimentacije bolj kot časovni interval.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#30698 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14350 posts

Posted 16 March 2015 - 09:06 PM

Mož prikimava, ampak da je crp bolj trenutna, običajno od enega dejavnika pogojena, sedimentacija pa od večih.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#30699 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 17 March 2015 - 01:15 PM

Kako bi v angleščini najlepše zvenelo "poleti je urnik daljši" oz. v smislu, da je poletni delovni čas daljši?

Karkoli si rečem, mi je grdo...

• 0

#30700 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26113 posts

Posted 17 March 2015 - 01:21 PM

Extended summer hours kar uporabljajo, kolikor sem zasledila, ne vem pa, ce je najprimernejsi.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users