Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#3041 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17414 posts

Posted 08 May 2012 - 12:59 PM

Podgana, ali se dobijo Catrice pudri tudi pri nas

Šele zdaj videla. Poleg Mullerja, kot je bilo že rečeno, se po novem ta kozmetika dobi tudi v Tuš drogerija.

Sem kupila nekaj izdelkov in sem nad vsemi navdušena, najbolj pa nad Skin Finish Compact Powder pudrom v kamnu. Lahko rečem, da boljšega pudra v kamnu še nisem imela. Končno enkrat dovolj svetel odtenek, čudovito zafila pore in dolgo matira. Ne naredi težke maske, ker je res fino mlet in svilnat. Sami plusi!
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3042 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 May 2012 - 11:29 PM

Jaz sem poskusila Clarinsovega Skin Illusion in mi je dokaj vredu, ampak me moti da mi poudari luske. Jaz nasploh nimam suhe kože po obrazu, mešano imam, s tem pudrom pa imam po nosu luske. To me posebej moti zato, ker če pomislim da bom imela pa pozimi dejansko kje suho kožo, kaj bo šele potem puder naredil.
Vzela sem oddtenka 107 in 108, pa se mi zdi da se mi 108 bolj zlije s kožo.

Poskusila pa sem tudi novega Teint Idole Ultra od Lancome, ki je zdaj prenovljen. Čudovit puder, mislim da bom ostala kar pri njem :).

Imam zdaj še kar nekaj testerja za porabit in se potem odločim.
  • 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 17 May 2012 - 01:29 PM

Jaz sem pa včeraj poskusila tester Dermablend in sem bila prav mal šokirana nad prekrivnostjo in finišem. Na žalost sem imela tester Sand 35, zato sem šla v lekarno, kjer sem hotela kar kupit svetlejšega, vendar sem po razmisleku rajši vzela tester za 25 Nude. Itak ga bom naslednjič kupila, tudi če ne bo idealna barva, ker se ga da zamešat malo s kakim drugim tekočim pudrom in dobit perfekten oddtenek.
Priporočam za tiste, ki bi rade visoko prekrivnost. Pa zelo lepo se razmaže, nobenih luskic ni, pore niso vidne....res lep finiš no.

(v lekarni je imela ena gospodična Bioderma izdelke in sem potem po njenem nasvetu kupila losijon za čiščenje in eno kremo, pa nekaj testerjev mi je dala plus tisto knjižico, kjer je kartica, katera se izpolne in ti potem pošljejo testerje. so tudi od Sabexa, tako kot Nuxe, zato upam, da so kakovostni izdelki)
  • 0

#3044 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 17 May 2012 - 06:58 PM

Sliši se obetavno! Se dobijo vsi odtenki testerjev? Samo a nisi ti ful svetla, ti bo 25 dovolj svetel? Kako pa je z matiranjem? Hmm, a so mogoče ta puder kaj prenovili vmes? Na Lekarnarju piše, da je brez parabenov, na googlu pa sem našla samo sestavine, kjer so tudi parabeni. Pa že pred časom sem brala v glavnem samo slabe ocene, da je maskast, da sploh ne prekriva dobro,...
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 17 May 2012 - 07:15 PM

Pojma nimam, kako je s testerji. Jaz v lekarnah nimam glih dobrih izkušenj oz. ne da se kaz izbirat, kater oddtenek bi imel, pa že tako so škrti s testerji. Tko da...ponavadi vzamem, kar dobim. Če je pretemen vsaj sprobam strukturo...itd. Itak se da posvetlit, če ga zamešaš s kakim drugim.

Ne vem, a mi bo 25 dovolj svetel. Glede na to, kako se mi je 35 z barvo kože zlil (ko sem poskusila samega...brez mešanja), se mi zdi, da ne bo 25-tke treba veliko "popravljat", da se bo prilegala. Bom še javila, ko sprobam.

Sestavin pa nisem preverila. Pri pudrih tega ponavadi ne počnem, ker mi jih zelo malo zjebe kožo. Do sedaj sem to opazila samo pri Revlonovem. Bom videla, kaka bo koža po mazanju (jaz imam en tester sigurno za 4-krat ali več), zato sem bo slej al prej pokazalo, če mi škodi. Upam, da mi ne bo, ker mi je res všeč. Itak pa javim.

To mi je čudno, da so ocene, da ne prekriva dobro, ker to naj bi bil kao pol puder pol korektor (nekaj v tem smislu sem slišala v tekem tutorialu). Pa najbrž je tudi mal subjektivno, kaj je dobra prekrivnost. Jaz imam dokaj dobro kožo in sem vedno nosila pudre, ki niso čisto prekrivni oz. nikoli si nisem veliko namazala (vedno se mi je videla koža čez), ker imam tudi težave potem z luskanjem, al pa se niso vpili dobro...inp. Zato me je od tega prektivnost res kr zašokirala. Meni ni nič maskast, pa res se je lepo razmazal in vpil v kožo. Najbrž je itak tudi od kože odvisno, pa od kreme spodaj, pa primerja...veliko dejavnikov je tle.

Lej, vzemi v lekarni tester...tudi če ti barva ne bo odovarjala. Toliko da vidiš, kako ti paše na kožo. Js vedno pri tekočih tako delam. Al tester, al pa ga prej malo v lonček nafilam. Da sprobam pred nakupom.

Aja...matiranje. Ja, js nisem rabila nič pudra v prahu dat čez. Sam js nimam mastne kože. Prej suho (oziroma mešano, sam se mi vseeno bolj k suhi nagiba kot k mastni).
  • 0

#3046 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 17 May 2012 - 07:29 PM

Ja ja, saj jaz tudi vedno pred nakupom nabavim tester ali pa si ga vzamem malo v lonček. Sem na začetku parkrat kar kupila puder in sem enkrat čisto zgrešila.

Ja, to naj bi bil zelo prekriven puder. Je reklama za Dermablend, kjer zakamuflirajo enega tipa, ki je cel potetoviran (če se ne motim, je celo Guinnesov rekorder). Dobra. :) Reklama Dermablend
  • 0

• Guests

Posted 17 May 2012 - 07:35 PM

Ja, glih gledam na youtube eno oceno. Ta puder je v dveh različicah. Tekoč in v sticku. Pa tudi pojasnila je, zakaj pravijo, da je maskast. Ker ga nanesejo preveč.

Če te zanima:

(najprej pokaže različico v sticku, potem pa še tekočo).

Ona ima številko 15. Upam, da se jo pri nas da dobit.

Aja...je kar nekaj ocen tega pudra na YT.

Dobra reklama, ja :)
  • 0

#3048 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 17 May 2012 - 07:53 PM

Bom pogledala ob priliki. Trenutno me bolj mika Lily Lolo mineralni puder. :) Si bom naročila testerje. Bom pa ob priliki tudi v lekarni vprašala za Dermablend. Na Lekarnarju imajo tudi 15ko, tako da se pomoje v vseh lekarnah dobi, ali pa ti ga lahko vsaj naročijo, če nimajo.
  • 0

• Guests

Posted 17 May 2012 - 07:56 PM

O super. Hvala. Mogoče sam testerja niso mel 15. Itak sem zdej videla, da je to najsvetlejši Dermablend, ki ga delajo. Kar se tiče izbire oddtenkov so bolj bogi pri Vichy.
  • 0

#3050 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 18 May 2012 - 10:22 AM

Je katera sprobala BourJois 123 tekoči puder? Jaz sem ga hotela včeraj, pa za najsvetlejši odtenek ni bilo testerja :/.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3051 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 24 May 2012 - 11:40 PM

Nisem vedela, kam dati.

Kako se tole dvoje uporablja? Ima kera?

essence my base skin perfect make-up base
essence illuminating make-up base

Oboje daš pred nanosom pudra? Kaj je fora drugega, če daš pod puder?
  • 0

• Guests

Posted 25 May 2012 - 10:37 AM

Nisem si ogledala izdelkov, ampak po imenu predvidevam, da je un drugi bolj za suho kožo al pa če želiš tak sijoči finiš.

Čak, grem poiskat izdelka pa pogledat, če kaj piše :)

Edit: Ja, po mojem mnenju je nekaj takega. Un Illuminating ima najbrž kake delce, ki odbijajo svetlobo noter, ta drugi pa ne. Fora drugega je, da če ga daš pod tekoči puder, bi moral vseeno dat tak sijoč videz. Matiraš (s pudrom v prahu) samo dele, ki se ti prej zmastijo.

Aja, kupila sem Dermablend. Niso imeli 15, tako da sem 25 vzela.
  • 0

#3053 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 25 May 2012 - 05:01 PM

Sem kupila:

essence illuminating make-up base
essence fix and matte
čopič za puder

Fak, spet to odebeljeno ne gre stran :/

A to prvo dam lahko po celem obrazu čez kremo? Potem puder, potem na t-predel malo fix and matte-ja? :hmm:
  • 0

#3054 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2012 - 05:12 PM

Jina, kateri odtenek Lancome TIU si ti imela?
  • 0
Viens, reste ici!

#3055 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 28 May 2012 - 05:36 PM

Drugega najsvetlejšega, 01.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3056 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2012 - 05:45 PM

Okej.
Jaz sem s prvim zasrala in sem vzela 03, ki je FUL pretemen za mene. 02 je preveč roza, 01 pa imam tester in mislim da je popoln. Sem pa želela še tebe vprašat, ker se mi zdi da imava zelo podoben ten kože. Okej, bom vzela 01. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#3057 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 28 May 2012 - 05:58 PM

Niti ti 025 imela?
  • 0

― V. Van Gogh

#3058 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2012 - 06:02 PM

Možno! Ej, sploh se ne spomnim, ker sem ga kupila pred dvema letoma, škatlice več nimam, na embalaži pa ne piše.
  • 0
Viens, reste ici!

#3059 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 28 May 2012 - 06:09 PM

Sem poiskala, katerega sem imela, pa si napisala, da imaš ti 025. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#3060 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2012 - 06:14 PM

No, potem pa sem imela 025, hvala. :)
Zdaj je nova preobleka, sva ravno z Fluffy ugotavljali kaj so naredili. Torej, zdaj je takšen + izboljšana formula :

Posted Image

Upam samo, da sestavine niso drastično drugačne in da sam puder ni bolj prekriven, čeprav meni se ne zdi. Samo sestavine me še vedno zanimajo.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users