Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3041 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 13 February 2018 - 09:31 AM

Čeprav mi je njena rit čisto super v primerjavi s prsmi, te so mi pa res žalostno povešene za tako mlado punco... Včeraj ko sva menjala programe sva našča parodijo na ta film - 50 shades of black, to je šele OMG, IMDB oceno ima 3,5 :P

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3042 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 February 2018 - 04:47 PM

Dajte malo napisat komentarje za oskarjeve nominirance, da vidim, kaj se splaca pogledat :)

Midva sva pogledala že večino in naju do zdaj žal noben od glavnih nominirancev ni navdušil, letos sva res razočarana. :/ Malo več pričakujem še od Darkest Hour in Phantom Thread.

Še bolj očitno je kot lani, da so nekateri filmi prav narejeni za Oskarje - po istem kopitu, izpostavljajo določene problematične/družbenokritične teme in znani igralci, ki se jih nominira znova in znova. 

Poleg The Greatest Showman in Get Out bi izpostavila še Wonder. Sicer tipična hollywoodska produkcija, ampak izredno ganljiva zgodba. Jaz sem jokala kot dež, ker se dotika stvari, ki so tudi mene v življenju najbolj prizadele.

Igra pa isti fantek kot v Room, neverjeten je.

Čudi me, da The Glass Castle nima nobene nominacije, ker je tipičen material za Oskarje. Sem že pisala o njem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3043 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 15 February 2018 - 12:19 PM

Captain Fantastic - zelo všeč! Viggo je (kot po navadi) odličen. Je tak feel-good, pomenljiv film.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3044 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 15 February 2018 - 12:32 PM

Meni je bil pa dolgočasen, zgodba mi ni štimala in predvidljiv. Kako smo si različni :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3045 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 15 February 2018 - 10:31 PM

Mestoma je bil res predvidljiv, ampak mi ga ni to nic pokvarilo.

Sva pa pogledala danes se Phantom Thread, se dobro, da ga nisva sla gledat v kino. Zdrzala sva do polovice, ker je dolgocasen in se ful vlece, Daniel Day Lewis igra privlacnega, a totalno zatezenega starcka, glavna protagonistka je pa tudi brez vsake energije.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3046 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 February 2018 - 04:25 PM

Jaz pa priporočam še Molly's Game. Mestoma se sicer malo vleče in bi ga komot skrajšali za pol ure, ampak je dober, pa Jessica Chastain mi je ful všeč in jo rada gledam.

Zanimivo, da so nama filmi z najmanj nominacijami (ponavadi eno pa še to v manj pomembnih kategorijah) najbolj všeč. 

Škoda, da skoraj nobena tukaj ne gleda novejših filmov, včasih sem na forumu dobila kup dobrih predlogov. 

• 0

― V. Van Gogh

#3047 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 18 February 2018 - 06:59 PM

Jaz sem letos gledala Molly's Game, The Post, Darkest Hour in Lady Bird. V planu imam it pogledat še I, Tonya in Call Me By Your Name. Od teh, ki sem jih gledala, so mi bill vsi zelo všeč, mogoče še najmanj The Post. Morda zaradi previsokih pričakovanj, ali pa zaradi počasnosti filma.

• 0

#3048 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 February 2018 - 07:21 PM

Meni sta bila od naštetih največje razočaranje The Post in Call Me By Your Name. Največja overrated polomija pa The Shape of Water.

• 0

― V. Van Gogh

#3049 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 18 February 2018 - 07:23 PM

Ojoj, a res? Zakaj pa Call Me By Your Name? The Shape of Water pa sploh nimam namena it gledat :D.
  • 0

#3050 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 February 2018 - 07:25 PM

Dolgočasen mi je bil in mestoma neokusen. :ph34r: Koliko naj bi bil ta fant sploh star? Meni je izgledal mladoleten. 

• 0

― V. Van Gogh

#3051 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 18 February 2018 - 08:23 PM

Tudi sama sem pogledala Wonder in je res lep heart warming film :)
Zdaj pa bom se The post.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3052 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 February 2018 - 08:35 PM

Tudi sama sem pogledala Wonder in je res lep heart warming film :)

Meni je pa razen konca vse prej kot to. Eden od filmov, pri katerem ti gre konstantno na jok, tako čutiš z glavnim likom. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje tako jokala med filmom. 

• 0

― V. Van Gogh

#3053 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15174 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 February 2018 - 09:30 AM

Call me by your name je bil meni všeč - lepa cinematografija, kadri, igralska zasedba je perfektna. Ni igral na noto senzacionalnega, ampak senzualnega, počasnega, poglobljenega. Je nazorno, ampak res dobro prikazal občutja. Jaz mu dam 9/10.

Lady bird mi je bil relativno povprečen film, nekaj, kar ne izstopa izz povprešja, cenim pa prevladujoče ženske vloge in tematiko, ki se jo je lotil. Ni pa nič novega. 7/10

The shape of water pa ja, saj ni slab, ampak meni se je zdel ta bolj 'neokusen' kot Call me by your name, če smo pri tem. :lol: , saj ni napačen, igralska zasedba je odlična, lepa scenografija, zgodba je nekoliko čudna/čudaška, kar ni narobe, deluje pa film bolj sam sebi v namen, ne vem, kaj želi dosečt, meni je deloval razvlečeno, pa imam rada počasne filme/drame. 6,5/10

To je zaenkrat vse, kar sem pogledala od nominiranih. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3054 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 19 February 2018 - 10:10 AM

Vceraj sva pogledala I, Tonya, ki ga mocno priporocam in je eden od mojih favoritov. Govori o enem najvecjih sportnih skandalov v zgodovini, ki ljudi se vedno deli na dva pola. Tezko bi rekla, komu verjamem, nisem pa med filmom niti za trenutek podvomila v resnicnost njenega pripovedovanja. Then again, ker je na Tonyo ze od otrostva zelo vplivalo tezko druzinsko zivljenje in revscina in je (realno) prikazana kot precej zagrenjena, besna na cel svet in tudi impulzivna, se mi ne bi zdelo nic cudnega, ce bi ideja za napad na sotekmovalko res zrasla na njenem zelniku. Ce je njena zgodba resnicna pa je poanta filma obupno depresivna - ne glede na to, kako garas za svoj uspeh, ti lahko nekdo v sekundi unici zivljenje in podre sanje.
Margot je v tej vlogi fenomenalna, njena najboljsa vloga do zdaj in menim, da si glede na letosnjo konkurenco zasluzi Oskarja. Prebrala sem, da je za to vlogo drsanje trenirala 5 mesecev in da so uporabili dvojnico in racunalnisko obdelavo samo za skoke in druge zahtevnejse kombinacije. Meni je umetnostno drsanje najlepsi sport za gledat.

• 0

― V. Van Gogh

#3055 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 19 February 2018 - 11:16 AM

Ta je tudi na moji wish listi, sploh ker obožujem umetnostno drsanje

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3056 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 February 2018 - 05:00 PM

Jaz skoraj več ne gledam filmov - sploh ne novejših, mi pa jih je v preteklih nekaj mesecih vseeno pogledati par: 

The Light Between the Oceans - Žalosten, a vseeno lep film. Čudoviti scenografija in fotografija, odlična igra. Kemija med Alicio Vikander in Michaelom Fassbenderjem je več kot prepričljiva. Mogoče malenkost prepočasen, ampak to ni moteče. 

Lion - tole pa je eden redkih filmov, ki me je res močno ganil. Lepa, emocionalna zgodba. Malce drugačna kot sem pričakovala, a morda mi je bila prav zato še bolj všeč. Indijski deček, ki upodablja glavnega junaka je bil fenomenalen, Dev Patel je prav tako odlično upodobil svoj lik. Edino kar me je zmotilo je bilo to, da se mi je prikazovanje stiske glavnega junaka v odrasli dobi kar preveč vleklo. Njegovo krizo identitete in brskanje po Google Mapsih bi lahko brez problema skrajšali za vsaj deset minut. 

Absolutely Anything - bil je zabaven v trenutku gledanja, a naredil nobnega vtisa in če ne bi bil imela liste na imdb, bi sploh pozabila, da sem ga gledala. 

Beauty and the Beast - live verzija Disneyeve risanke iz začetka devetdesetih. Prepričljiva animacija, vse ostalo pa je bolj kot ne zeeh. 

Hidden Figures - tale film pa mi je bil zelo všeč. Luškan, zanimiv in zabaven. Mogoče ni najbolj točen glede zgodovinskih dejstev, ampak film, ki bi prikazal zgodovinsko resnico o teh treh izjemnih ženskah bi bil verjetno na smrt dologčasen. 

Passengers - začne se obetavno. Tip se zaradi napake na vesoljski ladji zbudi nekaj desetletij prehitro. V samoti zdrži eno leto, nato pa iz hibernacije zbudi eno izmed ženskih sopotnic s katero se nato dobro ujameta vse dokler ona ne odkrije da jo je iz hibernacije zbudil iz lastne sebičnosti. Do tega trenutka vse lepo in prav. Potem pa gre samo navzdol. Raje kot da bi se film ukvarjal z njunim odnosom, v scenarij vržejo Laurenca Fishburna in okvaro vesoljske ladje, kar v mojih očeh povsem pokvari film. Povrh vsega je konec vse preveč hollywoodski. 

Central Intelligence - "komedija" s Kevinom Hartom & Dwaynom Johnsonom. Nisem veliko pričakovala, ampak še ta pričakovanja niso bila izpolnjena. Pol ure gledanja sem še zdržala, potem pa je bil preveč slab in sem ga ugasnila. 

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - tale je bil kar fajn film, pa čeprav v svojem žanru ne izstopa. Se ga splača ogledat, ampak so mi bili drugi filmi Tima Burtona veliko bolj všeč. 

• 0

#3057 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 21 February 2018 - 03:30 PM

Sva pa pogledala danes se Phantom Thread, se dobro, da ga nisva sla gledat v kino. Zdrzala sva do polovice, ker je dolgocasen in se ful vlece, Daniel Day Lewis igra privlacnega, a totalno zatezenega starcka, glavna protagonistka je pa tudi brez vsake energije.

Nista nič zamudila, jaz sem skoraj zaspala zraven. :D Konec je pa sploh bizaren.

• 0

― V. Van Gogh

#3058 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 February 2018 - 06:46 PM

Sicer me ima toliko, da bi ga pogledala enkrat do konca, ampak vem, da je tezko slabse.
Ne razumem teh nominacij. Je bilo zadnja leta kar ene par takih filmov, ko bi lahko zaspal zraven. Meni je to osnova, da ti film do konca drzi pozornost.
  • 0

Bill Bullard

#3059 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 21 February 2018 - 07:07 PM

Se strinjam, letos je pa sploh ogromno takih filmov, večina. Glede na to, da noben nima prav slabe ocene, hočem te iz glavnih kategorij vseeno pogledat, drugače mi je brezveze spremljat in komentirat Oskarje, ki se jih vsako leto veselim.

Se mi zdi, da je bilo včasih veliko nominacij zagotovilo, da bo film všeč večini, zdaj pa še zdaleč ni več tako.  

• 0

― V. Van Gogh

#3060 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 22 February 2018 - 06:21 PM

The Glass Castle mi (nama) je bil zelo vsec. Pravzaprav imam se najraje take zivljenjske filme, ki prikazujejo odnose, tematiko odvisnosti, ipd. posnete po resnicni zgodbi ali ne.

SPOILER (na telefonu ne morem skriti)

Skoraj bolj kot foter mi je negativne obcutke zbujala mama, ki je imela najvecjo moc nekaj ukrenit, pa si je zavestno raje leta zatiskala oci (njena hcerka je bila pametnejsa od nje), tako glede njihove zivljenjske situacije kot glede tega, kaj se je v otrostvu zgodilo Rexu (njegovo mamo so tudi uspeli dobro prikazat kot odurno staro vesco). Ne mores, da ju ne bi preziral, a hkrati sta se mi precej smilila, otroci pa se toliko bolj.
Vsec mi je pa, da niso odnosi prikazani crno-belo, in da ima odrasla hci kljub vsej bedi, v kateri je odrascala, starsa se vedno rada in jima zmore odpustit.
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users