Blood Daimond je dober film.
Honey I Blew Up the Kid (1992)
Simpatična družinska komedija o malce trčenem znanstveniku, ki po pomoti poveča svojega sina, da ta zrase v pravega velikana. Meni je bil film precej všeč. Zgodba je preprosta in zabavna, primerna za kako nedeljsko popoldne, ko si želiš ogledat nezahteven zabaven film. Edina stvar, ki film moti, so slabi posebni efekti. Povečan malček zgleda neresnično, prav tako tudi posnetki njegovega brata in varuške ujete v njegovem žepu. To da so efekti neprepričljivi, se glede na letnico kdar je bil film posnet, še lahko nekako opraviči, vendar ne spremeni dejstva, da film zaradi tega konkretno izgubi na prepričljivosti.
5,5/10
The Brothers Grimm (2005).jpg)
Zgodba gre nekako takole: Will in Jake Grimm sta prevaranta, ki potujeta od vasi do vasi, ter izkoriščata vaško praznoverje. V zameno za mošnjiček cekinov priredita pravo predstavo ter z njo prepričata, da sta vas rešila pred čarovnico ali kakršnimkoli drugim nadnaravnim bitjem. Nekega dne se znajdeta v vasi iz katere so pričeli izginjati otroci. Kmalu ugotovita, da je na delu prava magija...
Film je simpatična pravljica, v kateri lahko prepoznaš tudi posamezne motive iz Grimmovih pravljic. Med izginulimi otroci je tako deklica v rdečem ogrinjalu - Rdeča kapica, deček Janko in deklica Metka si pot med sprehodom po gozdu označujeta z krušnimi drobtinami itd. Vse to je vpleteno v pravljico o dveh bratih prevarantih, ki sproti beležita te motive. Meni je bil koncept zgodbe precej všeč, sama zgodba in izvedba pa me ni najbolj navdušila. Pogrešala sem nekaj, kar bi naredilo film poseben. Predvsem negativni liki bi lahko bili bolj prepričljivi. Kraljica s svojim ogledalom me ni impresirala. Prelahko jo je bilo premagati.
Igralci so mi bili po večini všeč, čeprav to definitivno niso bile njihove najboljše vloge.
6,5/10
Where the Truth Lies (2005)
Mlada novinarka raziskuje zgodbo dveh slavnih komikov, katerih dveh poti so se, potem ko so v njunem hotelskem apartmaju našli mrtvo mladenko, ločile. Mladenkino smrt so sicer razglasili za nesrečo, vendar novinarka sumi, da temu ni tako...
Film me je pustil precej hladno. Sicer je zgodba zanimiva, vendar ji manjka napetost, ki bi te držala v zanimanju kako se bo razpletla. Vmes vpne tudi nekaj prizorov, ki bi jih IMO lahko mirne duše izpustili, saj nimajo za razvoj zgodbe prav nobenega pomena, temveč le nabijajo dodatne minute.
V glavnih vlogah se pojavijo Alison Lohman kot mlada novinarka ter Colin Firth in Kevin Bacon kot komika. Alison mi je bila v tej vlogi ful lepa - taka čedna mlada pupika, vendar ji prav zaradi svojega mladostnega izgleda vloga novinarke ni pristajala. Preveč nežna in krhka se mi je zdela, čeprav se glede njene igre nimam kaj za pritoževati. Tudi Colin in Kevin sta svoji vlogi solidno odigrala. Kaj drugega od njiju itak nisem pričakovala.
5/10
Amelia (2009)
Ta biografski film govori o znani pilotki Amelii Earhart, ki je kot prva ženska sama preletela Atlantik, kasneje pa je pri poskusu, da bi preletela svet njeno letalo nekje nad Pacifikom izginilo...
Film da gledalcu večplasten pogled na Ameliino življenje in osebnost. Prične se s trenutkom ko sklene pogodbo, da bo v posadki letala, ki bo poskušalo preleteti Atlantik. Posadki to tudi uspe in Amelia zaslovi, čeprav je bila le potnica v letalu. Kasneje podvig ponovi, vendar letalo pilotira sama. Ker ne more živeti brez letenja, si za nov cilj postavi, da bo preletela svet...
Čeprav film Amelio v prvi vrsti prikazuje kot pilotko, ne zanemari njenega osebnega življenja. Prikazuje jo tudi kot žensko ter kot ženo. Skozi ta prikaz dobi gledalec sliko, da je bila Amelia močna osebnost, ki se ni kar tako podrejala družbenim normam, temveč je podirala tabuje. Ne samo, da je ženskam utirala pot v svet letalstva, tudi njen pogled na zakon je bil drugačen od tradicionalne predstave vloge ženske v zakonu.
V Amelio se je prelevila Hilary Swank, ki mi je bila v svoji vlogi precej všeč. Mislim, da se je v svojo vlogo odlično vživela. Od naglasa, do mimike in gibanja, le malce lepša je od prave Amelie.
V filmu se poleg Hilary Swank pojavita tudi Richard Gere kot Ameliin mož in menedžer ter Ewan McGregor kot njen ljubimec s katerim deli navdušenje nad letenjem. Oba pa imata le manjši vlogi, ki pa lešp dopolnjujeta Ameliin portret.
7/10