Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#3041 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 01 September 2019 - 12:29 PM

Stop mocking vegans

They’re right about ethics and the environment. If you won’t join them, at least respect their effort to build a sustainable future.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3042 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 05 September 2019 - 02:41 PM

V reviji zveze potrosnikov je test razlicnih ovsenih mlek. Ce vas zanima lahko pofotkam.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3043 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19327 posts

Posted 05 September 2019 - 02:51 PM

Ja, prosim.
  • 0

#3044 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 06 September 2019 - 06:59 AM

Attached File  IMG_20190905_161747.jpg   251.01KB   0 downloads

Attached File  IMG_20190905_161759.jpg   238.32KB   0 downloads

Attached File  IMG_20190905_161805.jpg   189.14KB   0 downloads

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3045 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19327 posts

Posted 06 September 2019 - 07:59 AM

Hvala.
  • 0

#3046 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 06 September 2019 - 08:41 AM

Zanimivo, da je Alnaturin po vseh teh letih se vedno eden najbolj vsecnih (10 let nazaj je bil to tudi edini prebavljiv, pa njihov rizev je bil tudi ok), za kuhanje pudingov in podobno pa hoferjev sojin. 

Kateri so pa kaj vasi sodobni favoriti na slovenskem trgu?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3047 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19327 posts

Posted 06 September 2019 - 08:52 AM

Jaz za malega kupujem od Spar Natur Pur ovsenega ali pirinega za kakšne kaše. Imam tudi za palačinke.
Meni pa sta favorita kokos mandelj od Alpro in kokos od Yoye.
  • 0

#3048 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17414 posts

Posted 06 September 2019 - 09:32 AM

Samo Alnatura (pa DM ima svojega s cisto enakimi sestavinami: voda, kokos/mandelj, sol). Pri raznih Alpro ipd. mi sestavine niso ok.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3049 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 09 September 2019 - 09:47 AM

Ne najdem več recepta za veganski šmorn - se spomnim Anouk, da si pred meseci razlagala, kako se to naredi. Takrat sem poskusila in se spomnim, da okus ni štimal - preveč se je čutil pecilni/baking soda. Danes sem poskusila po receptu Iris, boljši okus ampak polovico mase sem zavrgla, ker sem zlila celo maso naenkrat v ponev in povrhu ni hotelo koagulirat, v glavnem en sam poc.

Manjkajo mi bolj detajlni recepti, ker teh stvari očitno za ne-dovolj-vešče-v-kuhinji ni enostavno ustvarit. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3050 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 09 September 2019 - 10:05 AM

Ja, drži, samega ni za jest, ampak to uspešno kompenziram z marmelado/lesnikovim namazom :D

Imam namen tudi jaz se kakšnega stestirat.
  • 0

#3051 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 September 2019 - 05:53 PM

Kakšni pa so ti recepti? 

Jaz sicer ponavadi delam palačinke pa sem že parkrat debelejše delala, se mi zdi, da bi tudi šmorn uspel, lahko pa da sem optimistična. :D Katere nadomestke uporabite? Meni je tole super zadeva.

514a1e2a4a384f297cdc2f9bac648ccb.jpg

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3052 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 September 2019 - 06:49 PM

Meni nastane super masa s spestanimi bananami (vsaj 2), ovsenimi kosmici, namocenimi zmletimi lanenimi semeni, pirino, ajdovo moko + bela moka in z ovsenimi kosmici. Z rizevim/lesnikovim mlekom iz hoferja. Posolis, jaz dodam še cimet, vanilijev ekstrakt, pol pa čez noč pustim v hladilniku. Lahko pa takoj spečeš. Tik pred peko pa kake pol žličke vinskega kamna vmešam v maso in popečem na kokosovi maščobi. Meni je božansko in običajen šmorn mi je zdaj čisto brezvezen. :)

(pol objave je s sumniki, pol pa brez. pardon. :D )

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3053 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27968 posts

Posted 10 September 2019 - 07:23 PM

Mmm, Olivija, bere se :njam:
Jaz običajnega šmorna niti ne jem, mi je preveč mlečna jed.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3054 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 10 September 2019 - 08:28 PM

Bom poskusila, ampak meni grejo mal na živce recepti z bananami v testu, ker se jo vedno tako čuti. A lahko še približna razmerja napišeš?

Od Iris recept pa je nekako tak: zmešaš 300 g moke, 400 ml (riževega) mleka, kurkuma za barvo, sol, pecilni prašek, mal cukra. Potem pa v dveh delih to lepo zapečeš v ponvi na mal olja, obrneš, razdeliš na koščke, postrežeš s sladkorjem in sadjem/marmelado. Okus je meni kar štimal, ampak sem naredila napako, ko sem celo maso naenkrat zlila v ponev. Če bo kdo poskusil po tem receptu, naj poroča.

Tega pa še nisem opazila v naših dm-ih, Emily, deluje obetavno.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3055 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 14 October 2019 - 11:24 AM

Tale je pa bljak, se ne more primerjati s kokosovim.

3D-Almond-Yogurt-Alternative1.jpg

• 0

Bill Bullard

#3056 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19327 posts

Posted 14 October 2019 - 11:28 AM

Imaš drugače rada marcipan? Ima podoben okus?
  • 0

#3057 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 14 October 2019 - 11:51 AM

Še kar, ampak tole je ful čudno...kiselkast marcipan. Ni kul :D

• 0

Bill Bullard

#3058 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 14 October 2019 - 12:28 PM

Meni je ta kokosov tudi zanič, mi ga je mami prinesla zadnjič in se mi je ene 4 dni pomikal po hladilniku, potem sem ga pa stran vrgla (pa ne vržen hitro hrane stran). Sploh mi ni šel dol.

Bio knusper wurfel iz Hoferja mi je pa ful dober. Arašidi z bucnicami in limono, pa fajn hrustajo kockice.
  • 0

#3059 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 14 October 2019 - 12:29 PM

Jaz pa redno kupujem kokosovega v Hoferju ali Sparu in ga jem s kosmiči.

• 0

#3060 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 14 October 2019 - 12:35 PM

Kokosov je dober, ta je pa mandljev.

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users