Cimet, misliš? Jaz cimeta izrazito ne maram, bi ga verjetno čutila. Sladka smetana pa zveni logično. Bom poskusila

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 01 September 2013 - 09:37 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 September 2013 - 12:55 AM
Jaz bi rekla, da je tako polnilo kot za orehove rogljičke ali baklavo (orehi + sladkor + mleko/smetana)
http://www.kulinarik...de=orehove pala
Posted 02 September 2013 - 11:12 AM
Ne pozabi na rum. Jaz bi verjetno probala s kislo smetano.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 September 2013 - 11:13 AM
Hvala!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 September 2013 - 11:41 AM
Sladka smetana, sladkor in rum je.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 September 2013 - 06:06 PM
Mhm, sladkor karameliziraš, prek poliješ mleko, čakaš, da se karamel stopi, nato vmešaš orehe, smetano, rum. Mmmmmmmmm božansko in zelooooo kalorično Najboljši so mi ajdovi štrukli s tem nadevom.
Posted 09 September 2013 - 03:57 PM
Imam ogromno zelja doma in me zanima kaj bi lahko pripravila. Kisat ne vem, če se mi ga da.
Ponavadi naredim coleslaw, ampak ne bi pač spet to. Kakšna ideja?
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 September 2013 - 04:00 PM
Sladko zelje v paradiznikovi omaki (+ krompir)? Mislim si, da se da tako sladko zelje tudi vlozit za ozimnico.
Posted 09 September 2013 - 06:58 PM
Dušeno zelje .
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 09 September 2013 - 07:18 PM
Zeljne krpice! Duseno (sladko) zelje je pa res, RES ful dobro.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 September 2013 - 08:16 PM
Hvala vsem.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 10 September 2013 - 08:08 AM
Pozimi sem delala juho iz rdečega zelja, svežega. Super je bila.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 September 2013 - 03:59 PM
Zeljna solata, zeljna juha, dušeno zelje... vse ful dobro.
Posted 10 September 2013 - 04:03 PM
Poročam, da sem naredila dušeno rdeče zelje z jabolkom in je zelo dobro. Ostalo bom še, ker imam res ogromno zelja.
Posted 10 September 2013 - 06:24 PM
Spet jaz: ali svežo blitvo lahko damo v zmrzovalnik? Hvala.
Posted 13 September 2013 - 12:12 PM
Kaj uporabljate namesto kisle smetena in smetane za kuhanje za omake? Umiram na raznih omakah s smetano, ampak so precej redilne, zato bi rabila nek nadomestek.
[Napoleon]
Posted 13 September 2013 - 12:15 PM
Jaz sicer smetane v kuhi ne uporabljam, ampak zadnjič je mama kupila tole in je ful dobra:
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 September 2013 - 12:39 PM
Naredi naravno omako, pač nič ne dodajaš. Ali pa narediš recimo omako iz bučk.
Je zelo preprosta: na česnu in čebuli potenstaj naribano bučko, dodaj začimbe, v blender .... omaka narejena.
Posted 13 September 2013 - 12:54 PM
Bom probala tako. Ker te semtanaste zadeve so smrt za moje kile.
[Napoleon]
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users