Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

• Guests

Posted 15 January 2015 - 09:49 PM

Hvala Kami. Bom preverila.

• 0

#30542 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19581 posts

Posted 22 January 2015 - 11:29 AM

Ce te najemodajalec prijavi kot najemnika, imaš potem ta naslov avtomastko kot začasno prebivališče ali je potrebno to posebej prijaviti?

• 0

#30543 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 22 January 2015 - 11:42 AM

Posebej.

• 0

#30544 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32911 posts

Posted 22 January 2015 - 11:57 AM

Začasno bivališče sem si jaz urejala posebej, sama na UE in z najemno pogodbo. Ali me je ona imela prijavljeno, niti ne vem...?

• 0

#30545 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19581 posts

Posted 22 January 2015 - 12:11 PM

Hvala.

• 0

#30546 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87245 posts

Posted 22 January 2015 - 01:45 PM

Kje je sploh fora urejanja zacasnega prebivalisca? Saj clovek redko kaksno uradno posto dobi, vecinoma je treba itak javiti nov naslov posiljatelju/spremeniti v profilu. Ce se selis res dalec stran od prejsnjega bivalisca, se razumem, sicer se mi zdi pa samo nepotrebna birokracija. Jaz stalnega nameravam spremeniti sele s spremembo priimka.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30547 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15299 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 January 2015 - 01:50 PM

Vcasih potrebujes dokazilo o zacasnem prebivaliscu, da lahko zaprosis za kaka sredstva/stipendija, ali pri prosnji za sluzbo - kjer je prebivalisce eden od dejavnikov, ki vpliva na to, ali bos izbran ali ne.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#30548 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24901 posts

Posted 22 January 2015 - 01:52 PM

Ma se strinjam z Jino.

jaz sem spremenila naslov, ko sem se preselila v LJ, saj sem bila doma samo še enkrat na teden ali pa še to ne.

Ko smo se preselili iz enega konca LJ na drugega, ga kar nekaj časa nisem spreminjala (pa še to ga ne bi, če ne bi bila tista komplikacija glede nepremimčninskega davka)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#30549 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32911 posts

Posted 22 January 2015 - 01:52 PM

Ne vem, v čem je "fora", meni je pa to logični korak, če se nekam preseliš.

Spremembo sem z dokazilom o začasnem naslovu javila v službi (zaradi obračunavanja potnih stroškov in transparentnosti situacije pač), upošteva se pri obračunavanju komunalnih storitev (doma pri starših se je tako strošek zmanjšal za eno osebo), pa še kaj najbrž...

• 0

#30550 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26232 posts

Posted 22 January 2015 - 01:57 PM

Jaz sem za obračunavanje potnih stroškov samo navedla naslov, na katerem sem živela (ni bilo treba nič začasnega urejat). Stalni naslov sem spremenila šele takrat, ko so mi ukradli denarnico z vsemi dokumenti in je bilo praktično še to hkrati uredit.

• 0

#30551 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87245 posts

Posted 22 January 2015 - 02:18 PM

Sem prebrala tudi, da se ne-prijavo stalnega ali zacasnega prebivalisca kaznuje z globo 400 - 1200 €. The horror.
  • 0

― V. Van Gogh

#30552 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28299 posts

Posted 22 January 2015 - 10:14 PM

^^
Jp. Čeprav jaz sem si začasno prebivališče uredila šele po cca 15ih letih bivanja izven kraja stalnega prebivališča, pa nisem imela nikoli težav zaradi tega. Prej se mi pač ni dalo ukvarjati. Z M. rojstvom je bilo za urediti polno papirologije in sem prijavila še začasno prebivališče.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#30553 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23590 posts

Posted 22 January 2015 - 10:57 PM

Ja, si kao v prekršku, če dejansko nekje prebivaš, pa tam nisi prijavljen. Meni se tudi zdi nepotrebna birokracija sicer, pa niti ne vem, zakaj bi nekoga kar tako šli preverjati in oglobiti, če to ni vezano niti na potne stroške za službo ali karkoli takega. Meni so pri pripravništvu težili, da to pa ja moram vedeti, da je prekršek, če nimam začasnega prebivališča prijavljenega in sem ga šla prijavit, ker sem na koncu prav morala. Glede pošte pa nima veze, ker jo tako ali tako prevzamem na stalnem naslovu.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#30554 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6805 posts

Posted 23 January 2015 - 10:05 AM

Ko prijaviš začasno te vprašajo, kje želiš prejemat uradno pošto, in ti jo potem tudi lahko pošiljajo na začasnega, in to vsi, ki so v tem "sistemu" (CSD, UE....).

Ko dobiš otroka je pa cel kup težav, prijaviš ga lahko samo tam kjer imaš stalni naslov, potem je problem z "družinskim" zavarovanjem, če niso vsi na istem naslovu, pa potem vse kolobocije z vrtcem (krije ga občina, kjer imaš stalno prebivališče, ne krije pa, če potem otrok obiskuje vrtec v drugem kraju itd.. Pa tudi predolgo ne smeš imeti začasnega, saj je po sami definiciji začasno, zgolj začasno, stalno pa tam, kjer dejansko prebivaš, in če te ugotovijo, lahko sprožijo postopek ugotovitve "dejanskega prebivališča".  

Pomembno je pa tudi zaradi vročanja uradnih pošiljk, sploh v kakšnih sodnih postopkih, izvršbah itd. se lahko hudo zaplete. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#30555 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87245 posts

Posted 23 January 2015 - 06:24 PM

Ja, si kao v prekršku, če dejansko nekje prebivaš, pa tam nisi prijavljen. Meni se tudi zdi nepotrebna birokracija sicer, pa niti ne vem, zakaj bi nekoga kar tako šli preverjati in oglobiti, če to ni vezano niti na potne stroške za službo ali karkoli takega. 

Ja, saj to, pa niti ne vem, kako bi to dokazovali. Začasno prebivališče je sicer samo do enega leta, kar pomeni, da bi si jaz morala urejati novo stalno prebivališče in nove dokumente par dni zatem, ko sem se preselila.  

• 0

― V. Van Gogh

#30556 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32911 posts

Posted 23 January 2015 - 06:26 PM

Sej ga po enem letu komot spet podaljšaš oz.  urediš...

• 0

#30557 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23590 posts

Posted 23 January 2015 - 08:55 PM

Ko prijaviš začasno te vprašajo, kje želiš prejemat uradno pošto, in ti jo potem tudi lahko pošiljajo na začasnega, in to vsi, ki so v tem "sistemu" (CSD, UE....).

Vem, ja. Ampak jaz sem se odločila, da naj uradna pošta še naprej prihaja na stalni naslov. Aja, pa zaradi Zavoda sem uredila začasno prebivališče. Od uradne pošte tako samo njihovo prejemam na začasni naslov. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#30558 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28299 posts

Posted 24 January 2015 - 11:02 AM

Ja, jaz si ga vsako leto podaljšam. Če ga podaljšaš v 30ih dneh po preteku prejšnjega, ni treba niti prinašati novih papirjev (dovoljenje lastnika stavbe, kjer prebivaš ipd.).
Za uradno pošto sem navedla naslov začasnega prebivališča.

Otrok pa koristi pač vse občinske pravice po očetu, ker imata enako stalno prebivališče.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#30559 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32911 posts

Posted 24 January 2015 - 03:38 PM

Kaaaaaj, ti nisi za stalno tu prijavljena? :wink1:  :wink1:  :wink1:

• 0

#30560 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87245 posts

Posted 24 January 2015 - 04:14 PM

Saj ne vem, kaj mi je bolj neumno, prijavljanje in podaljsevanje zacasnega prebivalisca tam, kjer si za stalno ali izdelava dokumentov 2x. Osebna se ni tak problem, jaz moram itak drugo leto voznisko menjat.
  • 0

― V. Van Gogh

2 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (2)