Me veseli! :-)

Recepti - SLADICE
Posted 28 July 2014 - 07:48 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 August 2014 - 10:40 AM
Danes pečeva s fantom dve torti. Ena bo podobna rafaelo torti, druga pa bo najbrž jagodna, ampak zdaj razmišljava o ježku, da bi bilo tamali zanimivejše.
Posted 30 August 2014 - 11:19 AM
Ideje za kakšne drugačne, malo bolj posebne palačinke? Kako zanimivo polnilo recimo?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 August 2014 - 11:55 AM
Lemon curd mogoče. Ali pa lemon ricotta.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 August 2014 - 12:10 PM
Hvala, bom googlala
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 August 2014 - 12:51 PM
Jabolka, rikota in cimet, slaščičarska krema in maline, banane in karamela, lešniki, cream cheese in med s cimetom...
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 August 2014 - 01:01 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 August 2014 - 08:24 PM
Posted 09 September 2014 - 06:10 PM
Imam vprašanje glede Gogine alpske torte. V receptu piše tudi 1 sladko smetano za kremo. A se smetano stepe in zmeša z ostalimi sestavinami, ali se je ne stepe?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 September 2014 - 06:47 PM
Samo zmeša se, ne stepe.
Posted 09 September 2014 - 07:24 PM
Hvala.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 October 2014 - 08:45 PM
Zadnje čase sem nora na jabolčno pito!
Delam pa jo po takem "receptu":
Testo: 300g moke, 200g masla, 60g rjavega sladkorja, malo pecilnega, ščepec soli, jajce
Ga dobro prebodem, dam pečt za kakšnih 15min, potem pa na to dam 4-5 jabolk, ki jih prej narežen na tanjše kose ter jih prepražim na maslu; čez to pa polijem zmes, ki jo prej zmešam z mikserjem: limonin sok, cimet, kakšnih 30g rjavega sladkorja, kakšen deci sladke smetane ter jajce
Če imam, dam zraven še malo malin.
Taka pita je res božanska, priporočam
Posted 07 October 2014 - 09:31 PM
Meni se zdi čisto preveč masla. Jaz bi to nadomestila s 100 - 150 g kokosovega, je tudi veliko bolj zdravo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 October 2014 - 09:46 PM
Razmerje, če gre za krhko testo, moka in maslo naj bi bilo 2:1.
Sem pa nedavno brala, da tudi kokosovo malo naj ne bi bilo tako "zdravo" kot si mislimo. Žal se zapomnim samo to, argumentacije pa ne. Maslu so pa itak že odvzeli plaketo serijskega morilca
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 October 2014 - 06:57 AM
Ah, meni se maslo ne zdi problematično, čeprav ga je veliko . Je pa res, da žal ne dajem domačih stvari notri.. Morda bom delala to sama, ko bom na svojem..
Posted 21 October 2014 - 04:20 PM
Zadnjič sem naredila to torto in je bila SUPER dobra. Priporočam!
http://www.easy-rece...alentinovo.html
Posted 21 October 2014 - 06:55 PM
Razmerje, če gre za krhko testo, moka in maslo naj bi bilo 2:1.
Sem pa nedavno brala, da tudi kokosovo malo naj ne bi bilo tako "zdravo" kot si mislimo. Žal se zapomnim samo to, argumentacije pa ne. Maslu so pa itak že odvzeli plaketo serijskega morilca
Kokosova mascoba tudi vsebuje nasicene mascobne kisline (kot palmovo olje in vse mascobe zivalskega izvora). Nasicene in trans-mascobne kisline pa so povezane z nivojem holesterola, in posledicno z raznimi obolenji (in moznostmi prezivetja po tem, ko si ze diagnoziran z npr. rakom rojke).
Posted 26 November 2014 - 12:02 AM
A ima katera kakšen enostaven in dober recept za žitne in čokoladne ploščice? Poskusila bi jih narediti in če mi bodo uspele, jih bom naredila z različnimi dodatki (npr. različni oreščki, suho sadje, začimbe), jih lepo zložila po slojih v velike kozarce za vlaganje in jih podarila za praznike.
Posted 26 November 2014 - 09:48 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users